Widok

Młode pary 2017 cz. 1

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy są juz jakieś pary, które biorą ślub w 2017r?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej. ja mialam Pauline Owad. bardzo fajna, mloda dziewczyna z pomyslami, zywiolowa, wtapia sie w tlum i przez cale wesele byla praktycznie niewidoczna :)
podaj maila to podesle wiecej info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sala Casilla w Kebłowie :) a Wy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
z terminami masakra My tez juz mamy sale i zespół :) a ślub na wrzesień.
a Wy gdzie macie wesele ? i jaki zespół ?
Cześć dziewczyny :)
My zaczęliśmy rezerwować w połowie stycznia...
Ojj było ciężko.
Sale znaleźliśmy, termin był ok. Ale zespół... ahh traciłam już cierpliwość i nadzieję, że uda mi się coś znaleźć na 2017. Dzwoniłąm do około 7 zespołów, które nam się podobały i otrzymywałam info "albo styczeń albo listopad". Brakowało mi już sił :) W końcu udało się znaleźć zepsół, który miał tylko dwa terminy wolne w lipcu. Reszta tak samo zarezerwowana. Ale w końcu odetchnęłam z ulgą. Kamerzysty i i fotografa jeszcze nie szukaliśmy. Mam nadzieję, że chociaż z tym nie będzie problemu.
Wiesz jak to z facetami im nigdy sie nie spieszy ale mozesz mu podpowiedziec ze jak planuje sie z Toba ozenic w 2017 to w sumie juz powinniscie szukac sali bo terminy sa straszne my chcieliśmy brac slub w 2016 a widzisz bierzemy w 2017
my planujemy już od pół roku że weźmiemy ślub w 2017 roku. Ale mój facet mi się nawet nie oświadczył do tej pory ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny co tu tak ucichło ?
My zdecydowaliśmy się na shark foto na stronie zdjęcia nam się spodobały i na spotkaniu film także, cenowo jest też w porządku w porównaniu z tym gdzie wszędzie szukałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam ślub na wrzesień ;) i mamy już sale i zespół wybrany :) teraz kamerzysta i fotograf.. ma ktoś kogo poleci ?
Ja mam w maju 2017. Mamy już sale zarezerwowana i u księdza również byliśmy. po świętach wpłacam zaliczkę u orkiestry. Obecnie poszukujemy fotografa i kamerzysty. Ciężki temat ;/
Hej,
-zgoda na ślub w innej parafii wystarczy od jednej ze stron
-pamiętajcie, że parafia jest tam gdzie macie stałe miejsce zamieszkania (co w moim przypadku bardzo ułatwiło sprawę)
-ja miałam to szczęście, że nie dość, że ksiądz z mojej parafii bz problemu wydał zgodę to jeszcze nic za to nie chciał.

Powodzenia :)
no właśnie...Ja mam bardzo nie miłego proboszcza, z moim N raczej nie będzie problemu. Dlatego chcemy wziąć ślub w innej parafii niz moja, choć kościół jest przepiękny i bardzo bym tam chiala mieć ślub. no ale niestety. Boje sie ze nie da zgody na slub w innej parafii, bo taki jest. A co najgorsze to ze gdybyśmy musieli mieć slub w mojej parafii to nie uzna naszych nauk, ponieważ mieliśmy je w zeszłym roku w Gdyni w formie weekendowej. Obawiam sie tego ponieważ mój proboszcz nie uznaje nauk z katechezy ze szkoly i uważa ze tylko te które on prowadzi sa sluszne i wystarczające (26 spotkań co tydzien), a niestety my nie mozemy takich odbyc ponieważ mieszkamy za granica. Jak wczoraj szukałam na internecie wiecej informacji to az mnie sparalizowalo jak księża mogą robić pod górkę, a z pewnością moj proboszcz taki jest.
Słyszałam i czytałam rożne rzeczy ;) ze utrudniają nie chcą bo wiadomo kasa im ucieka chociaż nie ma prawa go nie wydać i czasem trzeba zapłacić i to sa rożne sumy każdy proboszcz ma swoje ''zasady" zależy od humoru dla mnie to chore płacić za ślub gdzie i tak w tym kościele go nie będę miała.. także sama dyskusja podnosi mi ciśnienie.
obawiasz się pójść po zgodę do księdza? :)
haha przepraszam najmocniej ale nie rozumiem co Cię stresuje?? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie w czerwcu / sierpniu chcemy pójść do kościoła żeby poprosić o zarezerwowanie już daty strasznie mi zależy żeby to było w mojej parafii i w dobrej godzinie a nie chcę żeby właśnie była taka sytuacja.
Ja właśnie mam ten problem ze będę miała ślub w innej parafii i muszę poprosić Proboszcza o zaświadczenie o zgodę trochę się tego obawiam..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuję spotkać się z księdzem wcześniej i poprosić go o wstępną rezerwację terminu, my tak zrobiliśmy i miałam komfort psychiczny :)
Mimo tego, ze na 9 m-cy przed ślubem gdy do niego przyszliśmy ksiądz mówił "spokojnie spokojnie, jest dużo czasu"

Później dowiedziałam się, że pojawiła się jedna para której bardzo zależało na godzinie 16, i zrezygnowali z tego kościoła tylko dlatego, ze my mieliśmy juz zaklepaną godzinę i musieli przenieść się do innego oddalnonego o kilka km...
A nasz kościółek był na małej wsi, wcale nie oblegany.

Moja koleżanka na 14 miesięcy przed ślubem chciała zarezerwować jeden z kościołów w gdyni i została jej godzina 13 lub 18 więc mało dogodna...
My salę ogarnialiśmy w sierpniu czyli dokładnie 2 lata szybciej , termin mamy ten co chcieliśmy , ale już ciasno się robiło z miejscami . Dj, kamerzysta i fotografa w październiku załatwiliśmy i to w sumie najważniejsze rzeczy co były do załatwienia . W kościele się dowiadywaliśmy i podobno 3 miesiące przed ślubem się rezerwuję datę bo są też potrzebne papiery z urzędu. Wesele mamy w sali w Lublewie .
Powiem tak:
ja z Narzeczonym ogarnęliśmy temat już w sierpniu ze chcemy wziąć ślub :) na prawdę chcieliśmy sie pobrać w 2016 roku ;) ale jak zaczęliśmy jeździć i oglądać sale to z terminami była jakaś masakra wiec zdecydowaliśmy sie na 2017 z takim terminem jaki My chcieliśmy ;) i juz sie pomału zaczęły wypełniać terminy na 2017.. co dla nas to jakiś szok może to tez kwestia tego jakich sal sie szuka :) a wiadomo każdy chce mieć piękna sale :) my odpowiedniej sali szukaliśmy chyba z 3 miesiące wiec tez nam to trochę zajęło ;)
Cześć dziewczyny!
My plannujemy ślub na wrzesień... nie mamy jeszcze niczego załatwionego... kiedy ogarniałyście salę? Faktycznie jest taki problem z terminami?
Pozdrawiam

PS Pochwalcie się gdzie robicie wesele :)))
do góry