Widok
świetny
Mimo, iż "Wielkie Piękno" podobało mi się chyba bardziej, to na "Młodość" naprawdę warto się wybrać. Refleksyjny, śmieszny no i Michael Cane....rewelacyjny!!
Szkoda tylko, że takie dobre filmy grają 1 max. 2 razy dziennie w 2 kinach w Gdańsku. No ale cóż jak się zamyka takie kina jak Helikon, Neptun czy Kameralne to chyba trzeba się zacząć przyzwyczajać, że na dobre kino trzeba będzie jeździć do Sopotu lub Gdyni.
Szkoda tylko, że takie dobre filmy grają 1 max. 2 razy dziennie w 2 kinach w Gdańsku. No ale cóż jak się zamyka takie kina jak Helikon, Neptun czy Kameralne to chyba trzeba się zacząć przyzwyczajać, że na dobre kino trzeba będzie jeździć do Sopotu lub Gdyni.
Piękno kontrastów
" Piękno " jest filmem o kontrastach. Najważniejszy z nich, to kontrast Starości i Młodości. Bogaci starzy, w dużej części ludzie z dużym życiowym dorobkiem, z drugiej strony młodzi i piękni, marzący o sławie tych pierwszych. Starość nie mogąca nacieszyć się patrząc na młodość. Kontrasty zachowań, ludzie pogodzeni z wiekiem, i ludzie za wszelką cenę chcący temu zaprzeczyć, Kontrasty emocji, począwszy od życia w ciszy, medytacji do skrajnych, zwierzęcych zachowań i niespodziewanych, gwałtownych incydentów. A w końcu kontrasty kolorów. Wszystko to w zapadającej w ucho muzyce, na tle nieskazitelnej pięknej, górskiej Szwajcarii. Cisza i pozorny brak emocji. Film dla lubiących się zatrzymać.
O ja pitolę, jak niską ocenę to tutaj ma...
Strasznie sobie uświadomić, że większość "współczytaczy" tego portalu to niedorozwoje. Może tylko dzieciaki? Ale ja byłem z 14-sto letnim synem i też mu się podobało... Dziwne. Dla mnie rewelacja. Świetny. Chętnie bym poszedł drugi raz choć b. rzadko chce mi się oglądać film dwa razy.
Mi się bardziej podoba niż "Wielkie piękno", choć ten też dobry.
Mi się bardziej podoba niż "Wielkie piękno", choć ten też dobry.