Widok

Młyniec ma nową stronę ?!?!

Lokalni dodali zakładkę S.M. Młyniec na swojej stronie, czy to jest inicjatywa spółdzielni ? Są dane kontaktowe i jakieś aktualności ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak są dane kontaktowe oraz ogłoszenie o licytacji mieszkania. I to na tyle.
Spółdzielni nie zależy na własnej stronie. Ciemnym ludem lepiej manipulować.
Czekam czy w zakładce "ogłoszenia i oferty" pojawią się informacje o organizowanych w spółdzielni przetargach oraz ich rozstrzygnięciach.
O regulaminach i wszystkich bieżących sprawach nie wspomnę. Taki rzeczy powinny być na stronie spółdzielni.
Co jest bardzo pozytywnego na tej stronie to zapewne forum. Jeśli oczywiście nie będzie usuwania niewygodnych dla spółdzielni tematów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czekam czy w zakładce "ogłoszenia i oferty......

-są na tablicy w spółdzielni.
O regulaminach i wszystkich bieżących sprawach nie wspomnę...

-są na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej

Czekam czy w zakładce "ogłoszenia i oferty" pojawią się informacje o organizowanych w spółdzielni przetargach oraz ich rozstrzygnięciach......

Mogę wiedzieć ""po co""?
Takowe informacje są również w spółdzielni
piszę o przetargach. Na przetargu również wszyscy których on dotyczy
dowiadują się o jego rozstrzygnięciu.

Jak byś wyszedł z domu to byś zauważył ,że wszystko co piszę jest prawdą.
Życzę udanych wpisów na forum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
"-są na tablicy w spółdzielni"
Chciałem zauważyć że biura w spółdzielni pracują w określonych godzinach(7-17,róznie w różne dni) A ja wychodzę z domu do pracy przed 7 a wracam po 17.
Jak będzie Pani w spółdzielni to proponuję poszukać tych regulaminów na tablicach.
A reszta takowych informacji jest ważna dla mnie jako spółdzielcy bo chciałbym wiedzieć jak się gospodaruje moimi pieniędzmi i na co się je wydaje - to takie dziwne ?
Uzyskanie wielu informacji wymaga czasu i pisania podań.
A ja jak większość normalnych ludzi pracuję i nie mam czasu w ciągu dnia, a mógłbym o tych sprawach poczytać wieczorem.
W normalnie działającej spółdzielni takie informacje są umieszczane na stronie internetowej ale ta spółdzielnia nawet takiej nie posiada.
Bo zapewne i po co.
Proponuję zajrzeć na stronę internetową jakiejś innej spółdzielni mieszkaniowej.
Gdyby Pani pracowała a nie plotkowała tylko z sąsiadkami to by Pani wiedziała że życie może wyglądać inaczej niż z Pani okna i drodze do okolicznych sklepów.
No chyba że jest Pani pracownikiem tej spółdzielni to wtedy powyższe zdanie Pani nie dotyczy i zrozumiałe wydaje się zadowolenie z braku informacji o tym co się dzieje w towarzystwie wzajemnej adoracji.
Życzę mądrych wpisów na forum.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałem zauważyć że biura w spółdzielni pracują w określonych godzinach(7-17,róznie w różne dni) A ja wychodzę z domu do pracy przed 7 a wracam po 17..................
Kogo to obchodzi, dzis przed 7 pan pisze glupoty

Gdyby Pani pracowała a nie plotkowała tylko z sąsiadkami to by Pani wiedziała że życie może wyglądać inaczej niż z Pani okna i drodze do okolicznych sklepów.......

ja pracuje na 2 etatach i wiem ,ze jest nastepny przetarg,na 2 sklepy
w gablocie spoldzielni.

Regulamin jest na tablicy ogloszen, na klatce.
a jad prosze zostawic w domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziś przed siódmą to jestem już w pracy.(zaczynam od 7:00)
Głupoty to pani wypisuje, na niczym się nie zna kobieta a próbuje być mądra.
Może pracuje pani na dwóch etatach ale chyba w tej spółdzielni że ma pani czas wypisywać banialuki o 14:00 oraz czytać ogłoszenia po gablotach w takich godzinach.
Czy może obok tych przetargów na dwa sklepy były wywieszone jakiś informacje na temat przetargów na prace świadczone na rzecz spółdzielni lub wyniki zakończonych już przetargów ?
To wszystko tajemnice opłacane za nasze pieniądze.

Czy wie pani ile jest regulaminów w spółdzielni ?
Zapewne nie. Podpowiem: kilkanaście, dotyczących różnych dziedzin.
A mądra pani myśli że regulamin porządkowy wiszący w gablotce to wszystko.

W normalnie działającej spółdzielni takie informacje są dostępne na stronach internetowych.

Spółdzielnie mieszkaniowe to pasożyt. We wspólnotach opłaty za mieszkanie potrafią być niższe o 20-30%.

Następnym razem wraz z włączeniem komputera proszę włączyć również swój mózg.
Choć wątpię że jest co włączać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy może obok tych przetargów na dwa sklepy były wywieszone jakiś informacje na temat przetargów na prace świadczone na rzecz spółdzielni ................

Są wywieszone ,na tablicy między parterem a piętrem.
O wynikach dowiadują się uczestnicy przetargu, tak trudno to zrozumieć?

W normalnie działającej spółdzielni takie informacje są dostępne na stronach internetowych.......

Już kiedyś był ten temat przerabiany.
Na tyle spółdzielni mieszkaniowych mających strony www,
są 2 które mają aktualne dane.
Bardzo często muszę korzystać z takowych i wiem kiedy
coś jest aktualne ,wystarczy popatrzeć kiedy był ostatni wpis.

Spółdzielnie mieszkaniowe to pasożyt. We wspólnotach opłaty za mieszkanie potrafią być niższe o 20-30%. .......

To proszę namówić mieszkańców pana bloku na taki eksperyment.
Po roku pana zlinczują i będą chcieli wrócić do pasożyta.
Sama przerabiałam 3 wspólnoty mieszkaniowe i wiem co piszę.
Na szczęście mamy "w miarę nowe" bloki ,a nie stare rudery ,
ale remonty trzeba wykonywać na bieżąco.

Następnym razem wraz z włączeniem komputera proszę włączyć również swój mózg.
Choć wątpię że jest co włączać.........
Proponuję zastosować się do swojej rady,oraz koleżanki powyżej.
Jad zostawi pan w domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
I jeszcze jedno .....

A reszta takowych informacji jest ważna dla mnie jako spółdzielcy bo chciałbym wiedzieć jak się gospodaruje moimi pieniędzmi i na co się je wydaje - to takie dziwne ?

Zapytam tak z grzeczności kiedy był pan na zebraniu Rady ,lub
swojej grupy mieszkańców?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jestem co roku na takim spotkaniu i mogę powiedzieć jedno - niczego one nie wnoszą.
Ludzie zgłaszają jakieś głupkowate wnioski, które to powinny być załatwiane normalnym trybem a nie na takich spotkaniach.
To samo ze strony spółdzielni zasiadającej za stołem. Odczytywanie jakiś liczb z tabelek, a na konkretnie zadawane trudne pytania brak odpowiedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę że do ciemnogrodu nie dociera że mamy 21 wiek i internet jak i strona www jest czymś naturalnym i normalnym.
Dale jednak będę sądził że jest to spowodowane świadomą polityką władz spółdzielni. A dlaczego ? To już niech każdy sobie dopowie.

Nie wiedziałem że jest pani miłośniczką stron internetowych spółdzielni mieszkaniowych. Proponuję zajrzeć np. na stronę SM Ujeścisko.
Tam pani zobaczy jak wygląda normalnie prowadzona strona internetowa.

Ja też mam przykłady kilku wspólnot mieszkaniowych.
Kolega z pracy ma metrażowo podobne do mojego mieszkanie. Kaloryfery nie opomiarowane, grzeją na maksa. Opłata za mieszkanie niższa mam ja o 20%. Zarządzający "Gestia"
Moi rodzice mają też podobne mieszkanie i tu sytuacja jest też podobna .Zarządzający "Gestor".
Budynki w obu przypadkach zbudowane w tych latach co te na Zaspie.(też wielka płyta)
Proszę nie pisać głupot że spółdzielnia to nie wiadomo jakie szczęście bo jak widać może być lepiej i taniej.
Cały czas jednak podejrzewam że ssa pani z cycka zwanego spółdzielnia i stąd to oburzenie.
Miejmy nadzieję że wkrótce będziemy mogli decydować sami o sobie a zdawać się na łaskę leśnych dziadków i towarzystwa wzajemnej adoracji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja cytując -"nie ssie cycka spółdzielni" ani nikt z mojej rodziny i mam Panie Szanowny porównanie do zrządzania mieniem przez Spółdzielnie i Wspólnotę.Powiem więcej- spółdzielni przerobiłem tylko 2,wspólnot- cztery.Niestety dla Pana jednego przykładu- niekorzystnie wypadły wspólnoty.Ponoć zarządzane przez liderów rynku w Trójmieście.
Opłaty -owszem były CIUT,podkreślam CIUT niższe ale...no właśnie za to CIUT dostaje się- a może inaczej- nie dostaje się kilku dosyć istotnych rzeczy. Zepsuta winda w weekend- macie problem, odśnieżanie chodników rano- owszem,pojęcie rano to we wspólnocie godzina 9.Mycie klatek schodowych, remonty czy naprawa bieżąca- na dobrą 50 stronicową książkę zebrało by się materiału. A spółdzielnia zarządzając dosyć dużym obszarem,jakoś daje radę.Oczywiście nie piszę,że jest idealnie ale wkurza mnie ta- głównie INTERNETOWA opinia,że spółdzielnie to komunistyczna zaraza i nic więcej.Nie generalizujmy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
też mieszkaniec ......niestety słabo dociera, że sam reprezentujesz
ciemnogród swoimi poglądami wobec kobiet.

Jedna wspólnota i jej przykład nic nie oznacza.
Tak jak napisał Karol Konradzki niekorzystnie w takim wypadku
wychodzą wspólnoty.
Obecnie mając mieszkanie w nowym bloku(2013r) i mając wspólnotę
widzę z jakimi kłopotami borykają się jej mieszkańcy.
Pewnie odpowiesz,że to wina mieszkańców jak winda się blokuje
(dom 17pięter) a w ogóle mamy ich 3,więc jedna może paść ,
że zarząd mamy zły itp.
A spółdzielnia to "pasożyt".

I kto tu reprezentuje ciemnogród?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I ja dodam swoje trzy grosze.

Spółdzielnia Mieszkaniowa Młyniec to relikt komunizmu w pełnej krasie. Przerost zatrudnienia. Panie i Panowie pracujący w stylu "nie da się". Wszystko załatwia się przez pisma, nawet najmniejsze błahostki.

A strona internetowa powinna być i taki obowiązek nakłada na Spółdzielnię Mieszkaniową ustawa, a dokładniej artykuł 8 punkt 3 ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych.
Spółdzielnia Mieszkaniowa Młyniec to relikt komunizmu w pełnej krasie.
Zajdź na Rostaje ,co tam się dzieje.
Tutaj przynajmniej nie zadłużają budynków z mieszkańcami i mamy
zawsze jakieś "dochody".
Spółdzielnia Rozstaje zadłużyła się tak,że i za 5lat z tego się raczej nie wygrzebią
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
@zaspianka
To że ktoś jest kobietą nie oznacza że jest mądry.

Z jakimi to kłopotami się borykasz ? Myślisz że spółdzielnia by je rozwiązała ?
Tak spółdzielnia to pasożyt żyjący za pieniądze spółdzielców. Taką ilością pracowników (ciotek i znajomych) można by obsłużyć kilka takich osiedli.

Z niecierpliwością czekam aż przejdzie ustawa likwidująca te relikty komunizmu.
@dociekliwy
Niestety ale nie jest tak do końca.
Art. 8 ust. 3 ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych mówi bowiem, że statuty, regulaminy, uchwały, protokoły z obrad organów spółdzielni, protokoły z lustracji, i roczne sprawozdania finansowe powinny być udostępnione na stronie internetowej spółdzielni.

Tymczasem przepisy nie zawierają regulacji nakładających na spółdzielnie mieszkaniowe wprost obowiązku posiadania strony internetowej.

Decyzje w tej sprawie podejmują zatem samodzielnie uprawnione organy statutowe każdej spółdzielni. Te, które je mają, nie zawsze zamieszczają wszystkie dokumenty, albo robią to z poślizgiem. Najlepiej więc samemu pofatygować się do spółdzielni. A tam wiadomo co nas czeka. Tysiąc podań aby cokolwiek się dowiedzieć i ganianie od pokoju do pokoju. Wszystko w celu zniechęcenia delikwenta.

I o to chodzi właśnie naszym leśnym dziadkom. Jak najmniej informacji na tematy finansowe.
Niestety ale tylko nowa ustawa likwidująca spółdzielnię może coś pomóc w tym temacie.

A naszym prawem jest możliwość zaglądania do :
-odpisów statutu i regulaminów spółdzielni,
- kopii uchwał organów spółdzielni,
- kopii protokołów z: obrad organów spółdzielni, lustracji,
- rocznych sprawozdań finansowych oraz
-faktur i umów zawieranych przez spółdzielnię z osobami trzecimi.

Zaraz odezwą się obrońcy reliktu komuny że to wszystko można załatwić. A ja odpowiem że i owszem ale jeśli się jest bezrobotnym lub emerytem i ma się ochotę być ganianym od pokoju do pokoju.

21 wiek a tutaj średniowiecze. Komuś widać z jakiś powodów to pasuje, ciekawe jakich ?
Może gdyby Najwyższa Izba Kontroli mogła skontrolować spółdzielnie to byśmy się dowiedzieli.
http://www.trojmiasto.pl/Gestor-Sp-z-o-o-o2105.html

Dla też mieszkaniec.........podałeś nazwę ,masz przykład.

Nie polecam,dokładnie jak napisał jeden z przedmówców współpraca z Gestor to Alternatywy4 ale w rzeczywistości nie jest tak zabawnie. Brak kompetencji,kwoty opłat wykazane na E-kartotece nie pokrywają się z tymi w wersji papierowej aroganckie podejście do klienta,po zadaniu mu paru pytań dotyczących naliczonych opłat we wspólnocie dość agresywnie próbował mnie zdyskredytować zwrotami typu a kim pani w ogóle jest,żeby operować terminami księgowymi? albo ja pani wytłumaczę na czym polega różnica w pojęciach własność i współwłasność.Mam skończone studia wyższe ekonomiczne,2 fakultety ale nie czuję potrzeby prezentowania mu swojego CV żeby móc zadać pytania na temat Wspólnoty,w której mieszkam.Jako właściciel lokalu mam do tego prawo,a jemu zalecam poczytanie ustawy o własności lokali, chociaż w jego zaawansowanym wieku pewnie niewiele z niej zrozumie bądź zapamięta.Najbardziej godne pożałowania są jego zwroty typu ja pani wytłumaczę. tłumaczyć to ja mogę jemu a nie on mnie,tyle że szkoda mi na to czasu.
@też mieszkanka
Razem cztery wpisy. Trzy pozytywne, jeden negatywny.

Ja polecam spojrzeć tutaj:
http://gdansk.naszemiasto.pl/firma/spoldzielnia-mieszkaniowa-mlyniec,57763,t,id.html
Też mieszkaniec ....na przeciwko Merkusa jest tablica ,zapraszam do
spokojnego zapoznania się z jej zawartością :-)D
Pozdrawiam
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
No to się wyjaśniło.
Zaspa24.pl opublikowała na swoim fejsie taki wpis:

"Drodzy Mieszkańcy Zaspy! W związku z pytaniami, które otrzymujemy do Czytelników informujemy, iż przyczyną zniknięcia informacji spółdzielczych na naszej stronie jest brak woli współpracy spółdzielni na Zaspie. W związku z tym nadzieja w Was Informujcie nas o czym chcecie czytać, jakie są zaspiańskie problemy itp. Zajmiemy się tym. Pozdrawiamy, zespół zaspa24.pl"

Czyli ciemnogrodu ciąg dalszy...
Jeśli ktoś nie ma fejsa to jest ciemnogrodem??? Miłej zabawy w dziennikarstwo:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy zespół " Zaspa24" chce robić to za friko?
a co ma do tego fb?
Brak strony internetowej to ciemnogród i pole do uprawiania przekrętów.

Inne tematy z forum Zaspa

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (7 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

do góry