Widok

Mocne ruchy dziecka w 32 tygodniu ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy inne mamy też tak miały? od trzech dni czuję naprawdę mocne ruchy dziecka w dole brzucha. Czasem jest to na pograniczu bólu. Wcześniej mały się też ruszał i to także często ale nie były to tak mocno wyczuwalne ruchy i wyżej.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez tak miałam..bóle nasilały sie wieczorem jak chciałam poleżeć z książką w wyrku..jakby mała dawała znać czas juz spać kobieto :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pamiętam jak Syn kopał :) robił to tak mocno,że zabawka położona na brzuchu spadała :D W dzień aż tak nie dawał popalić ale za to w nocy...
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to ja moge tez o tym powiedziec :) ja do dzis dostaje mocne kopniaki :P co juz nie jest takie przyjemne
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłam się. Ale i tak myślę czy nie mam tam jakiegoś małego boksera czy piłkarza :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie to samo ...
zdecydowanie jest bardziej ruchliwy niż siostra ;)

zwłaszcza jak kładę się do łóżka, w granicach godziny 24-1 to skacze jak szalony, nawet nie kopie tylko tak się przepycha w brzuchu, że mi wszystko lata ;)
imageimage
image
Ciekawe czy po takich r******h mozna określić chrakter dziecka ? :)
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój mały w brzuchu też tak szaleje !
ponoć chłopaki tak mają ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój lekarz twierdził, że nie da się okreslić w ten sposób charakteru. córka wierciła się, jakby miała ADHD, miałam wrażenie, że mam kosmitę w brzuchu. po wyjściu oaza spokoju:)

może dzidzia próbuje się obrócić?
Novia śmialiśmy się,że u nas urodzi się siłacz i dużo się nie pomyliliśmy :) Od małego silny i bardzoooooo ruchliwy! Teraz już na szczęście nie mamy tego problemu ale jakoś koło roczku Mały się zbuntował i za choinkę nie chciał dawać przebierać sobie pieluchy.. 2 dorosłe osoby miały spory problem z utrzymaniem i przebraniem :/ ile ja się wtedy napłakałam sama przebierając :) Ale co muszę przyznać..jest ruchliwy ale grzeczny i w większości się słucha,a do tego umie sam długo się bawić.
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no jak te ruchy mają świadczyć o ruchliwości dziecka później to już sobie współczuję ;)

Młoda wcale nie była taka szalona w brzuchu, a teraz istne szaleństwo, więc jak Synal ma być jeszcze "gorszy" to amen :D
imageimage
image
No u mnie akurat bardzo częste ruchy w ciąży były zapowiedzią pojawienia się bardzoooooo ruchliwego dziecka.
Synek nie usiedzi w miejscu, wszystkie zabawki na pięć minut. On nie potrafi chodzić jak to mówi moja mama on umie tylko biegać :)
image
Dzynka nie strasz :)
Ja już mam psa diabła i starczy :)
image
Novia, już Cię pocieszam :) U Ciebie może być tak jak u Marty i tego Ci życzę :) U mnie synek poprostu odziedziczył charakter po tacie :)
Dzięki :)))
image
Ja też mam bardzo ruchliwe dzieciątko jestem w 32 tyg i jak mało się ruszam tzn siedzę lub leżę to aż mi cały brzuch faluje i skacze, nieraz to aż chce mi się śmiać ;D ale lepiej czuć mocne ruchy niż nie czuć ich wgl, ruchliwe dziecko to zdrowe dziecko ;))))
Cześć dziewczyny! Jestem w 32 tygodniu i od kilku dni mój mały też szaleje. Jest tak szczególnie wieczorem i nad ranem, kiedy chce mi się spać . Cały brzuch mi podskakuje, dostaję dość mocne kopniaki. Pomaga na chwilę muzyka relaksacyjna - mam wrażenie, że mały słucha co się dzieje.
Pozdra

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (70 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry