Widok

Może tu ktoś mi odpowie?

Mam stopień znaczny i na pojazdami ZTM jeżdżę za darmo. Ciekawa jestem czy mogę za darmo tez jeździć na terenie Miasta Gdańska PKM?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez internetu nie napisałabyś komentarza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

na pkm/skm masz wyższą zniżkę po prostu

przecież ktoś się podszywa pod autora raportu, wystarczy IP sprawdzić ;p

Chyba odwrotnie

Z tego co się orientuję to raczej na odwrót. Jak moja mama jeździła z ojcem pkp to ona jako opiekun nie placila a ojciec mial platny bilet. Ale tylko powiedzmy z opiekunem a samemu to raczej tylko ulgowy. Może się mylę ale najlepiej spytać się w kasie na dworcu tam panie powinny wiedzieć albo poprostu konduktora.

Nie poszywaj się pode mnie d.

Mam Internet w Play i komórkowy. Ale nie widziałam gdzie tej informacji szukać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

PKM i polregio-znizki jak w pkp

Osoba ze znacznym stopniem niepełnosprawności ma 37%znizki

Nie, nie możesz

Osoby ze stopniem znacznym muszą kupić bilet ulgowy, z ulgą 49%.

Pociągi PKM to nie jest kolej miejska i obowiązują na niej przepisy jak na całej polskiej kolei. Na terenie Gdańska w pociągach honorowane są bilety miesięczne zapisane na karcie mieszkańca Gdańska, za co miasto zapłaciło kolejarzom kupę kasy. Przejazdów bezpłatnych (a więc uczniów lub osób niepełnosprawnych) to jednak nie dotyczy.

darmowe przejazdy

Mieszkaniec Gdańska,posiadacz karty mieszkańca, emeryt( nie musi być niepełnosprawny) może wykupić imienny bilet na okres pół roku za 10 Pln uprawniający do darmowych przejazdów skm,pkm i Pol -regio.Wiem bo takowy posiadam.
do góry