Widok

Może tu ktoś mi odpowie?

Mam stopień znaczny i na pojazdami ZTM jeżdżę za darmo. Ciekawa jestem czy mogę za darmo tez jeździć na terenie Miasta Gdańska PKM?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na stronie

Polregio są wszystkie informacje o ulgach i zniżkach na przejazd
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez internetu się tu udzielasz.

Zdolna bestia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

bez internetu nie napisałabyś komentarza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie poszywaj się pode mnie d.

Mam Internet w Play i komórkowy. Ale nie widziałam gdzie tej informacji szukać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to ma pecha, bo nie ma pociągów PKM

Więc nie ma zniżek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie tak

Regio honoruje bilety SKM, więc można się domyślać, że ze zniżkami jest analogicznie, ale najlepiej zadzwonić do nich na infolinię i zapytać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napisz mail

Proste
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pytanie jest o PKM

To jest kolej pomorska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A metrem ?

Luna

Bo odpowiedziach widać że stopień znaczny braku mozgu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na przystanki PKM każdy może wejść za darmo, tak samo jak za darmo można wejść na każdy przystanek autobusowy lub tramwajowy.
Dopiero jak wsiądziesz z peronu PKM do pociągu Polregio to potrzebny ci jest bilet Polregio - z tym już PKM nie ma nic wspólnego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jest wszechobecna głupota jak widać po wpisach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

przecież ktoś się podszywa pod autora raportu, wystarczy IP sprawdzić ;p

Jeśli nie masz zniżki na SKM

to na PKM też nie będziesz miała
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale ze co ? Jaki stopień ? Na pojazdach się nie jeździ to niebezpieczne. A wgl to jest raport z Trójmiasta a nie www-zapytaj-pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak.

Pokazujesz papier i dostajesz drezynę. Pompujesz wajchą góra dół i jedziesz, potem telefon na rozjazg i zmieniają ci tor. Na jednej kromce z pasztetową przejedziesz około 12 kilometrów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapytaj PKM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba odwrotnie

Z tego co się orientuję to raczej na odwrót. Jak moja mama jeździła z ojcem pkp to ona jako opiekun nie placila a ojciec mial platny bilet. Ale tylko powiedzmy z opiekunem a samemu to raczej tylko ulgowy. Może się mylę ale najlepiej spytać się w kasie na dworcu tam panie powinny wiedzieć albo poprostu konduktora.

Bilet

Nie na PKM napewno nie masz za darmo musisz kupić i pewnie jakaś zniżka jest
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pkm to Pomorska Kolej Metropolitalna jezdzi w województwie pomorskim, przy stopniu znacznym masz 49% zniżki na bilet. A po Trójmieście jeździ SKM Szybką Kolej Miejska. Na to masz tak samo zniżkę 49 % na bilet. Musiałabyś się dowiedzieć u źródła czy jest szansa abyś mogła jeździć skm za darmo. Pewnie wątpię. Powiedzą Ci że 49% zniżki i tyle. Musiałabyś się jeszcze zorientować jak wygląda to z kartą mieszkańca Gdańsk. Gdy spełnisz 3 warunki to wtedy masz za darmo przejazdy. Kupiony bilet na ZTM, zdjęcie w aplikacji i kupiony pakiet mieszkańca na dany rok. A i tak jest to ograniczone tylko wybranymi trasami. Poszukaj sobie i poczytaj. Wyjedziesz do Gdyni i już nie będzie obowiązywać darmowy przejazd. Najlepiej u źródła:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie

Nie, bilet jak dla osoby niezdolnej do samodzielnej egzystencji dla Ciebie. A dla opiekuna 95% znizki

A pracujesz? Jeśli tak to czemu masz mieć za darmo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pkm

Zarówno PKM jak i SKM nie są darmowe dla ciebie tylko ze zniżką. Też mam znacznie stopień, więc wiem. Ważne jest też to że możesz wsiąść do pkm-ki i skm-ki i kupić bilet dopiero u kontrolera albo u konduktora bez dodatkowej opłaty

na pkm/skm masz wyższą zniżkę po prostu

PKM i polregio-znizki jak w pkp

Osoba ze znacznym stopniem niepełnosprawności ma 37%znizki

Nie, nie możesz

Osoby ze stopniem znacznym muszą kupić bilet ulgowy, z ulgą 49%.

Pociągi PKM to nie jest kolej miejska i obowiązują na niej przepisy jak na całej polskiej kolei. Na terenie Gdańska w pociągach honorowane są bilety miesięczne zapisane na karcie mieszkańca Gdańska, za co miasto zapłaciło kolejarzom kupę kasy. Przejazdów bezpłatnych (a więc uczniów lub osób niepełnosprawnych) to jednak nie dotyczy.

darmowe przejazdy

Mieszkaniec Gdańska,posiadacz karty mieszkańca, emeryt( nie musi być niepełnosprawny) może wykupić imienny bilet na okres pół roku za 10 Pln uprawniający do darmowych przejazdów skm,pkm i Pol -regio.Wiem bo takowy posiadam.
do góry