Widok

Multisensoryczna wystawa Van Gogha

Multisensoryczna wystawa Van Gogha Temat dostępny też na forum:
Po ogromnym sukcesie w miastach na całym świecie, takich jak: Los Angeles, Nowy Jork, Toronto, Las Vegas, Dubaj, Berlin czy paryskie muzeum "Atelier des Lumières", przyszedł czas aby wielka sztuka w połączeniu z nową technologią zawitała do Trójmiasta! Światowa - multisensoryczna, niezwykle angażująca zmysły wystawa największych dzieł VINCENTA VAN GOGHA zagości od 13 grudnia w AMBER EXPO, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam odwiedzić jakieś wystawy z prawdziwego zdarzenia, bo to tylko przedstawienie audio-wizualne, bez większej głębi; obejrzenie dowolnego dokumentu o Vincencie wniesie więcej w Twoje życie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spore rozczarowanie

Gorąco nie polecam. Wystawa warta co najwyżej 10 zł za osobę. Opis wystawy nie jest zgodny z tym co zastaniemy na miejscu. Pokaz to pół godziny niezbyt dobrych animacji, w zestawieniu z wyciętymi, nieopracowanymi tekstami. Nie mamy opowieści w trakcie pokazu, brakuje wstępu, rozwinięcia i podsumowania. Za to dostajemy chaotyczne, wyrywkowe, jednozdaniowe informacje. Jeśli widz liczy, że dzięki temu pokazowi dowie się czegoś więcej o Vincencie, to powiem szczerze że tak się nie wydarzy. Po pokazie można się udać do strefy wystawowej, która jest opracowana na bardzo niskim poziomie. Powieszone zostały zadrukowane plansze, podklejone pianką, z bardzo słabo opracowanymi podpisami. Na końcu korytarza powieszony został kiepskiej jakości wydruk wielkoformatowy portretu artysty w wielkiej, złotej, pompatycznej ramie. To chyba ma za zadanie dać widzowi iluzję, że wystawa jest warta tych pieniędzy, ale niestety nie jest. Jeżeli jeszcze nie podjąłeś/aś decyzji, czy warto iść na te wystawę - powiem szczerze, że nie warto. Po wystawie czuję się oszukana i pozostanę z myślą, że ktoś sobie solidny biznes zrobił na sztuce wybitnego artysty i na informacjach powszechnie dostępnych.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat szatnia na plus-nie musisz czekać aż ci powieszą, oddadzą i jeszcze pilnować numerka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skandal!!!!

180 zł za obejrzenie 20-min prezentacji na rzutniku!!! żenada!!! +15 zł za parking. Czuję się oszukany.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

wolę ,,Sny "

Niestety, mimo że dobry pomysł, to już po zwiastunie wystawy nie bardzo chce mi sie wydawac pieniądze. Chcąc wzbudzić emocje obrazami van Gogha, piękną muzyką, włączam w domu film ,,Sny" Akira Kurosawy z 1990 roku. Robie to regularnie w ciemnym salonie i zawsze jestem urzeczona. Scieżka dzwiękowa...sami zobaczcie. polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

można on-line. trzeba zjechać niżej przy wyborze biletów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Błędy w treści opisów wyświetlanych na wystawie. Serio?! Nie można było zrobić korekty przed odpaleniem wystawy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To trzeba było iść na pizzę , a nie marudzić teraz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak najbardziej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

anonim

To trzeba było iść na pizzę , a nie marudzić teraz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bardzo słabo

Niestety spodziewałam się czegos dużo lepszego. Bardzo słaba wystawa. Niewarta 70zl
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Fantastyczna wystawa

Na wystawie byłam w ostatni weekend. Bardzo mi się spodobała, zupełnie inna niż tradycyjne wystawy, nowoczesna, relaksująca, wspaniała. Ogromnie polecam;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Super wystawa

Byliśmy całą rodziną na wystawie, dzieciaki były zachwycone. To zupełnie coś nowego, można przyjrzeć się działom sztuki w zupełnie nowy sposób! Wystawa jest świetnie przygotowana, dała mi dużo radości i zachwytu! Zdecydowanie polecam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

dziękujemy !!!

Byłem wczoraj z moimi dziaciakami (7 i 11 lat) na wystawie w Gdańsku i szczerze myślałem że się chłopaki wynudzą, a tu niespodzianka - przepiękna wystawa która również zachwyciła moje dzieci. Po pierwsze wiedzą już teraz kto to jest Van Gogh i odróżnią jego obrazy od innych malarzy . a starszy syn już mnie namawia, żebyśmy odwiedzili muzeum Van Gogha w Amsterdamie. Dziękujemy :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zbyt głośne dzieciaki

Byliśmy z mężem w niedzielę na wystawie - wystawa wyjątkowa, prawie się zanurzyliśmy w świecie Van Gogha dzięki obrazom, muzyce ... prawie, gdyż było sporo rodzin z dziećmi i niestety dzieciaki zachowują się zbyt głośno, co przeszkadza w odbiorze :( . Myślę że organizator wystawy powinien bardziej zwrócić uwagę na ten problem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie

tez bylam z dziecmi na tej wystawie we Wroclawiu i tez jestesmy super zadowoleni, dla dzieci taka forma sztuki jest o wiele bardziej zrozumiała i przemawiajaca !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ładne, ale 60zł za zapętlony filmik z obrazami wyświetlany jednocześnie na kilku ekranach

to jednak gruuuba przesada. Nie ma przewodnika, jest jedna sala z pięcioma reprodukcjami na krzyż i ta sala z ekranami, gdzie zapętlony leci filmik kilkunastominutowy z obrazami Van Gogha i okazjonalnym zdaniem komentarza wtrąconym przez narratora tego filmiku. Za 10zł spoko sprawa, za 60zł - no dla mnie zdzierstwo. Gdybym wiedziała, że to tylko tyle, to bym nie poszła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie prawda

po kolei - przewodnik do tego typu wystawy jest zbędny, gdyż tu chodzi o to żeby w skupieniu obejrzeć wystawę, do tego leci fajna muza i głos lektora, który czyta listy Van Gogha do swego brata Teo - co by tu miał robić przewodnik?? reprodukcji w tej pierwszej sali jest wydaje mi się okolo 20 - są cudne, zwłaszcza podobały mi się te z motywami Gdańska. do tego są interesujące panele z opisami, fajne miejsca do robienia zdjęć, chociażby ogromny autoportet Van Gogha. ta sala gdzie sa ekrany jest bardzo duża i te ogromny ekrany dosławnie nas otaczają - ja spędziłam w tej części ponad godzinę (pętla trwa około 40minut). bardzo wzruszjąca wystawa!!! Jedynie mam zarzut co do miejsca - uważam że expo gdańskie jest nie przytulne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Slabo

Wystawa bez obrazow, pokaz slajdow z muzyka..
Pomijajac ze szkoda kasy to szkoda czasu.. Nie polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rozrywka

Polska - Holandia (3 odpowiedzi)

Po historycznym występie na mistrzostwach Europy 2025 reprezentacja Polski kobiet wraca do...

Baltic Games 2024 (8 odpowiedzi)

BALTIC GAMES 2024 to najgrubsza impreza tego lata. Jest to największy festiwal sportów...

Miłości blask - koncert jubileuszowy Jacka Szymańskiego (4 odpowiedzi)

W grudniowy wieczór, gdy miasto otula się światłem świątecznych dekoracji, a w powietrzu unosi...

do góry