Widok

Multisensoryczna wystawa Van Gogha

Multisensoryczna wystawa Van Gogha Temat dostępny też na forum:
Po ogromnym sukcesie w miastach na całym świecie, takich jak: Los Angeles, Nowy Jork, Toronto, Las Vegas, Dubaj, Berlin czy paryskie muzeum "Atelier des Lumières", przyszedł czas aby wielka sztuka w połączeniu z nową technologią zawitała do Trójmiasta! Światowa - multisensoryczna, niezwykle angażująca zmysły wystawa największych dzieł VINCENTA VAN GOGHA zagości od 13 grudnia w AMBER EXPO, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kpina z odwiedzających

Odwiedzialam dzis z rodziną wystawę i powiem tak, jest to kpina z ludzi aby za taką cenę zaoferować tak mało, oczywiście to co jest jest fajne i ciekawe ale za góra 30 zł od osoby i to z nawiązką .
Jak wyszłam z pierwszej sali po krótkim pokazie zaczęliśmy szukać co dalej a tu w zasadzie nic oprócz kilku reprodukcji i opisów z zycia artysty. Córka w wieku 13 lat była wręcz rozczarowana.
Dodam ,ze bywałam za granicą na takich wydarzeniach i mam porównanie .
Za granicą takie wydarzenia sa bardziej rozbudowane i oferują zdecydowanie więcej , mozna w takim mijescu spędzić kilka godzin za podobne pieniądze
Tutaj mega rozczarowanie.
To przykład tego jak się nabiera bezpardonowo ludzi aby tylko zarobić nie oferując dużo w zamian.
To wręcz niesmaczne .
Poczuliśmy się dosłownie jak frajerzy.
Szkoda ,że jak mam w zwyczaju nie doczytałam opinii.
Przykre
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie polecam

Po dzisiejszej wizycie stwierdzam, że stosunek jakości do ceny to po prostu żart.
3 dorosłych płaci 210 zł za wejście do łącznie dwóch sal, w których w jednej można zobaczyć pokaz multimedialny dzieł artysty z chwilami tandetnymi animacjami a w drugiej kilka dzieł wydrukowanych na pleksi z opisem. To przykre. Van Gogh przewraca się w grobie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

tłoczno przy reprodukcjach

jedna salka to kopie a w dużej sali multimedialny pokaz bardzo słaby, nie wnosi nic nowego, powiela opisy przy obrazach. Bez koncepcji, bez polotu, bez zainteresowania. nawet plastycy byli znudzeni
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

walentynki z Van Goghiem :)

Byłam parę lat temu na tej wystawie w Atelier des Lumieres w Paryżu i uważam, że w Gdańsku wystawa prezentuje się o wiele lepiej, gdyż oprócz pokazów multimediów są bardzo ciekawe reprodukcje (okazało się że je można kupić - i mój narzeczony z okazji walentynek kupił mi jeden obraz :)). Są fajne miejsca do zrobienia zdjęć - wielki autoportret Van Gogha czy neon z Van Goghiem :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystawa zdecydowanie warta zobaczenia !

Witam, odwiedziłem wystawę z dziećmi z 7 klasy i uważam że wystawa jest świetna i naprawdę warta swojej ceny. Za bilet szkolny na wystawę dzieciaki płaciły po 35pln. Czy to jest drogo??? to tyle ile dajecie swoim dzieciom, nie wiem, na zestaw w McDonalds i co dzieci z tego mają?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super doświadczenie

Wybrała się sama, miałam czas aby zatrzymać się przy każdym obrazie w pierwszej części wystawy i przeczytać jego historię. Twórczość Van Gogha jest bardzo osobista i znając przyblizoną sytuacje i emocje towarzyszące artyście podczas tworzenia oglądanego dzieła, łatwiej jest je zrozumieć i docenić. Wystawa gwarantowała te możliwość.
Drugaczęść, do której się udałam po przeczytaniu wstępu, znajdowała się w sali gdzie na ścianach wyświetlane były wielkie obrazy artysty, uwzględniając te, które były w pierwszej części wystawy oraz inne, wcześniej nie pokazane. Położylam się na pufie i z przyjemnością ogladalam seans. W części audio pojawiały się fragmenty z listów Vincenta do brata. Bardzo fajny detal.

Podsumowując, mając czas i spokój, doświadczenie jest bardzo fajne. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam warto :3

Bardzo polecam niby drogo ale warto. Polecam to osobom interesującym się sztuką i obrazami Van Gogha bo innym faktycznie może się to znudzić. Idąc do sali wita nas neon Van Gogha. Po wejściu naprawdę szok, animowane obrazy na ścianach oraz informacje o malarzu .(osobiście uważam że trochę ich za mało ale to tylko taki szczegół) A w sali są wygodne pufy do siedzenia i leżenia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli co?

Van Gogh malował Zurawia w Gdansku?????
Doczytaj.....

"Wystawa" warta 15 zł.
Do tego spędy uczniów ze szkół. Kasa nabita....

Warto pójść

Otrzymałam bilet na wystawę w prezencie od znajomych dlatego nie miałam uprzedzeń. Była to moja mała podróż. Patrzyłam na obrazy jak na performance, a nie na wystawę. Było kilka słabo przygotowanych rzeczy, ale nie mają one nic wspólnego z głównym pokazem. Myślę, że takie wystawy powinny pojawiać się raz na jakiś czas.

Wystawa

Trochę reprodukcje i filmik słabo

Nie warto

Przerost formy nad treścią. Cena nie adekwatna do tego co zostało przygotowane. Mega komercjalizacja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za kicz

Zapętlone obrazy wyświetlane z rzutnika co pół godziny, a w drugiej części plakaty z informacjami z Wikipedii i kilka obrazów inspirujących się Van Goghiem. Takie wystawy można zrobić z każdym malarzem i co najgorsze byliby chętni to oglądać. Momentami przykro się patrzyło na ludzi robiących zdjęcia z byle czym i podniecających się tą szkolną wystawą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie warto było szaleć tak

Cena z kosmosu. Nie warto było tam pójść. Dla porównania British Museum w Londynie jest za darmo, a zbiór dzieł sztuki powala z nóg! Tutaj projekcja z rzutnika za 70 zł. Absurd
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cena!

Mam 4 wnuków .każde ma czas kiedy indziej. Z każdym ja muszę być .szkoła podstawowa.nie mogę za siebie płacić 4 razy. Coś tu nie gra.dlaczego dzieci muszą tyle płacić? Bilet prawie tyle samo kosztuje co dorosłego poznawanie kultury przez młodych winno być darmowe. Tak jest w innych krajach. Dla dorosłych cena wygórowana!! 30 zł ok.Babcia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rozrywka

MINI joga | zajęcia dla dzieci (3-6 lat) i opiekunów (4 odpowiedzi)

MINI joga to zajęcia ruchowe, które przez zabawę i wspólne ćwiczenia wprowadzają dzieci w...

KOMBII - "Białe Święta" (3 odpowiedzi)

KOMBII - Świąteczny Koncert Białe Święta Magia, Wzruszenia i Przeboje, które Kochasz! Przygotuj...

Belmondawg (6 odpowiedzi)

Zapraszamy na wyjątkowy koncert Belmondawg w Gdańsku! Dokładnie 20.09.2025 świętować będziemy...

do góry