Widok
Myjnia parowa - wasze opinie
Przyglądam się od pewnego czasu nowemu trendowi - myjniom parowym. Kilka razy miałem okazję skorzystać z tego - mycie samochodu i pranie tapicerki i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Patrząc jednak przyszłościowo widzę w tym niezły interes i zastanawiam się czy aby faktycznie w to nie wejść. Potrzebny samochód, myjka i pracownik z telefonem i wcale nie dużo wkładu początkowego, co jest właśnie bardzo kuszące.
Wiem, że takie myjki nadają sie nie tylko do umycia samochodu, zastosowanie mogą mieć praktycznie wszędzie , dlatego trochę pomysłów i klientela powinna się znaleźć
Co o tym myślicie? Dla mnie to na razie rozważania, choc nie ukrywam, dość poważne
Patrząc jednak przyszłościowo widzę w tym niezły interes i zastanawiam się czy aby faktycznie w to nie wejść. Potrzebny samochód, myjka i pracownik z telefonem i wcale nie dużo wkładu początkowego, co jest właśnie bardzo kuszące.
Wiem, że takie myjki nadają sie nie tylko do umycia samochodu, zastosowanie mogą mieć praktycznie wszędzie , dlatego trochę pomysłów i klientela powinna się znaleźć
Co o tym myślicie? Dla mnie to na razie rozważania, choc nie ukrywam, dość poważne
Oczywiście reklama - reklamą. Natomiast należy pamietać o kilku innych czynnikach typu chociażby pogoda:
- pada deszcz - nie nalożysz wosku na samochód
- w niskich temperaturach rownież nie wykonasz usługi
- upał - ludzie idą na plaże a nie mysla o myciu samochodow.
Co do wykonywania usług w domach to do jednego materaca nie opłaca Ci sie jechac. W zwiazku z tym potrzebujesz wiekszych zlecen a ludzie zniechęceni są Panami od Karcherów..bo oni tylko moczą dywany i biorą za to kasę.
Generalnie nalezy rozwazyc wszystkie za i przeciw. Kwestie finansowania sprzetu, reklamy etc.
- pada deszcz - nie nalożysz wosku na samochód
- w niskich temperaturach rownież nie wykonasz usługi
- upał - ludzie idą na plaże a nie mysla o myciu samochodow.
Co do wykonywania usług w domach to do jednego materaca nie opłaca Ci sie jechac. W zwiazku z tym potrzebujesz wiekszych zlecen a ludzie zniechęceni są Panami od Karcherów..bo oni tylko moczą dywany i biorą za to kasę.
Generalnie nalezy rozwazyc wszystkie za i przeciw. Kwestie finansowania sprzetu, reklamy etc.
Nie zgodzę sie z Twoimi wywodami Paco Rabbane
Do samego umycia samochodu myjka parową deszcz nie straszny
Co do temperatury- wchodzisz w skrajności moim zdaniem
W każdej - prawie- temperaturze da sie auto parą umyć
Poza tym nie o pranie materacy tu chodzi
Indywidualna klientela to jedno, a i tak jak ich przekonasz do jakości usług to będą się pchać drzwiami i oknami
A poza tym warto szukać większej klienteli - wszędzie tam gdzie dużo aut można się dogadać , można myć groby, hale, tarasy , no co się da praktycznie a da się dużo
Do samego umycia samochodu myjka parową deszcz nie straszny
Co do temperatury- wchodzisz w skrajności moim zdaniem
W każdej - prawie- temperaturze da sie auto parą umyć
Poza tym nie o pranie materacy tu chodzi
Indywidualna klientela to jedno, a i tak jak ich przekonasz do jakości usług to będą się pchać drzwiami i oknami
A poza tym warto szukać większej klienteli - wszędzie tam gdzie dużo aut można się dogadać , można myć groby, hale, tarasy , no co się da praktycznie a da się dużo