Widok

NARZEKANIE - przyszlosc Bojana

Zauwazyliscie ze najbardziej oblegane tematy na forum Bojano to gdzie kupic "leginsy" i za ile. Aktywne Kobiety, chwali im sie. Skoro macie tyle czasu i energi na chwalenie sie ile wasze dziecko ma zabkow, proponuje spozytkujcie procent waszej energi na nasza wisoke "dzielnice". Zalozcie Kobiety strone internetowa (albo stowarzyszenie) gdzie bedzie dyskusja i promowanie miejsc zabaw, rozrywki i edukacji dla waszych dorastajacych pociech. Zastanawiacie sie jak wasze pociechy w wieku dojrzewania beda wracac z imprez z trojmiasta do bojana.. rowerem? A moze nocnym autobusem (brzmi lepiej tyle ze to teraz nie mozliwe bo nie istnieje). Ohh ... zapomnialem bedziecie kazdej nocy czekac az wasz synus zadzwoni i przyjedziecie po niego... dla synka tak wygodniej i bezpieczniej... slodko.
Matki ... przyszlosc naszej dzielnicy to tez przyszlosc Naszych dorastajacych dzieci. W was SILA, bo faceci naprawiaja dachy ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Haha dobrze powiedziane:D

No i synusie będą grać na ulicy w piłkę bo boiska nie ma nawet:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie, co z tym naszym gimnazjum, przyszłością naszej wsi?
Jak się przeprowadzacie do naszej wsi, to posyłajcie dzieci do naszej szkoły, a nie... cholera wie gdzie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
No wypraszam sobie. Nie mam dzieci jeszcze w wieku gimnazjalnym, ale proszę mi nie dyktować gdzie i do jakiej szkoły mam wysłać dziecko. Mieszkam w Bojanie, ale chyba jeżeli jest tu tak potężna szkoła (może i prężna) to wypadałoby chyba też poczynić starania np. o porządne boisko (a nie tor przeszkód dla skuterów) nie mówiąc o hali (choćby najmniejszej). Nawiasem mówiąc czy ktoś się zainteresował podciekami i grzybkiem na ścianach (wewnątrz) nowego gimnazjum?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ciekawe ze watek ksiedza i spodni ma dzisiatki opini, a propozycji a na temat konstruktywny jest zero
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do "z Bojana"
Wypraszaj sobie, wypraszaj... Właśnie takim, jak Ty trzeba przemówić do rozsądku.
Właśnie przez takich jak Ty szkoła ma problemy. Niestety znaczna część mieszkanców nie myśli samodzielnie, nie ma swojego zdania, tylko trzyma się zasłyszanych gdzieś na wsi poglądów i opinii. Jeden "mądry" coś powie, bo ma w tym interes, zaraz pół wsi ma takie samo zdanie i to zdanie rozpowszechnia nie mając faktycznie o tym zielonego pojęcia.

Winą za brak hali należy pewnie jeszcze obarczyć dyrekcję, nauczycieli, a może woźną? Sami dobrze wiecie od kogo to zależy...

Gdyby każdy myslał tak jak Ty, to nic by w Bojanie nie bylo. Bo nie ma hali, to wyślę gdzie indziej dziecko? Gdzie tu solidaryzm? To wszystko to egoizm. Trzeba dać przyklad innym, zjednoczyć się, pokaząc, że mieszkancom Bojana zalezy i na hali i na szkołach, tu chodzi o dobro naszych dzieci, ale tutaj każdy wygodniś rzepkę sobie skrobie... W taki sposob to hali się nie doczekamy, po co nam hala, jak i tak nikt z niej korzystac nie bedzie... Za chwilę szkoły nam zlikwidują. Brawo snoby, narzekać - tak, robić coś - nie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bojano jest za mało zjednoczone, nie ma siły przebicia w gminie. Po wsiach w naszej gminie budują hale, boiska itp a u nas? stoi zarośnięte chaszczami z jedną bramką a drugie nie dokończone straszy, już zostawiliby ten dół aby dzieci mogły na sankach w zimie zjeżdżać,a nie dla picu wyrównali teren...

Co prawda miały tam powstać boiska bałtyku,ale jakaś grupa lokalnych patriotów zablokowała ten projekt...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamy radnych, to w końcu niech się wezmą do roboty. Tak, jak potrafili chodzic po domach i nagadywac, to w końcu nadszedł ich pracy. Ciekawe, czy już coś udało sie im zrobic pożytecznego dla Bojana. Szczerze mówiąc, to nie wiem, bo nic nie słyszałem. Ale może jestem w błędzie. Może coś się udało. A jeśli tak, to może ktoś z was wie. ??? W ogóle to chciałabym wiedziec, co oni zamierzają robic w najbliższym czasie dla naszej miejscowości? Może odezwaliby się na tym forum...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a może jest część społeczeństwa Bojana która, chciałaby aby było sielsko, anielsko. Wieś blisko miasta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Apropo decyzji i zamierzen mozna wiele sie dowiedziec na
http://www.bip.szemud.pl/index.php?kate=3&men1=153&men2=154&menu=154
Sa tam protokoly z posiedzen sesji naszych radnych, dzieki ktorym mozna ocenic aktywnosc tez naszych radnych z Bojana.
Na ostatnim posiedzeniu "radny J. Nawrocki postulował aby rada odbyła spotkanie i opracowała plan inwestycji na
najbliższe lata."
Ciekawe ze gmina nie ma wogole takiego planu

Natomiast z poprzedniego posiedzenia wyczytalem ze "radna A. Perz monitowała o wykonanie boiska dla dzieci aby miały miejsce na zajęcia
wf-u. Należy dążyć do utrzymania dzieci w szkołach na terenie gminy.
W dalszej kolejności radna zwróciła się z prośbą o harmonogram prac drogowych."
Sa to jednak tylko wolne wnioski a decyzji konkretnych sie nie doszukalem narazie.
Zachecam do sprawdzania ich aktywnosci to beda czuli ze wyborcow to interesuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jeszcze został Pan Kazimierz....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W ostatnim protokole z sesji rady przedstawiony jest ciekawy biznes: w ramach rozliczenia opłaty adiacenckiej gmina chce przejąć działki, które są drogami dojazdowymi do pozostałych działek.
Ja bym wolał gotówkę niż drogi, które potem muszę utrzymywać. Ale widocznie są one bardzo strategiczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

do góry