Widok

NIE NIE NIE POLECAM NEX-BUD

Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem mieszkania na osiedlu Młody Straszyn przez firmę (Nex-bud bądź Morska I - wzwyż) to szczerze odradzam.
Okolice Straszyna faktycznie rewelacja, dużo możliwości spędzania aktywnie wolnego czasu ale tu o osiedle, jakość i wykonanie się rozchodzi.
Tak jak większość osób zauważyła do momentu podpisania umowy jest wszystko pięknie ze strony biura po podpisaniu wychodzi szydło z worka!! Podpisują protokoły wymiany wadliwych elementów z określeniem terminu po czym..mają to w poważaniu! Wymiana parapetów szt 1 (z 2-óch wadliwych) po 8miesiącach zawracania.. drugi w tym tempie pewnie za kolejne 8mc nie wspominając o uszczelnieniu..
Ponadto:
Za mało miejsc parkingowych, a jeszcze wszyscy nie mieszkają..
Brak drogi dojazdowej do osiedla i jak dobrze pójdzie to za 2lata będzie(pomijając te dziurawe)
ALE PRZECHODZĄC DO MERITUM
Należy się pogratulować developerowi wraz z kierownikiem budowy i resztą osób które się przyczyniły do BŁĘDNIE WYKONANEJ INSTALACJI KANALIZACYJNEJ w mieszkaniu w efekcie zostało zalane CAŁE nowo urządzone mieszkanie oraz korytarz !!Do tego grzyb na ścianach oraz smród stęchlizny! Pierwsze zalanie czerwiec drugie wrzesień. A mieszkamy dopiero od kwietnia 2013r
Ciekawe co jeszcze ??
Obsługa w związku z tym tragiczna z wielką łaską jakiekolwiek działania podejmowane, sprawa w toku..
Chętne osoby do oglądania zapraszam do 107

Pozdrawiam i zazdroszczę zadowolonym których mieszkanie zostało dobrze wykonane.

A na marginesie podobno w Nowym Porcie(w którym większość życia spędziłam stare kamienice są w lepszym stanie niż nowe) nie lepsze cyrki są. Po za tym do czego tam te osiedle pasuję ? do wieżowca obok czy garaży czy biedronki na przeciwko ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja bardzo chętnie posle tu swoje dzieciaczki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ciekaw jestem kto odda swoją pociechę do przedszkola w bloku w który jest taka wilgoć i wychodź grzyb?

Życzę powodzenia !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dom w środku lasu to dużo atrakcyjniejsze miejsce na przedszkole/punkt przedszkolny niż budynek wielorodzinny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
No niestety tak się składa że ja nigdzie się nie wybieram ;)
A osób nie zadowolonych z punktu przybywa z czego niezmiernie się cieszę ;)

Nie odpowiada mi punkt przedszkolny za ścianą,
Nie odpowiada mi fuszerka dewelopera na którą nie mam wpływu,
Apropo fuszerki spodziewałam się że ściany będą pękać ale za co najmniej 5lat, a tu ledwo rok czasu i są widoczne pęknięcia ok 30-50cm

Nie odpowiada mi pisanie do osoby która nie potrafi nawet się podpisać, wyrażając swoją osobę w dwóch kropkach.

A po za tym jestem miłą i uprzejmą sąsiadkom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jezu tylko narzekać :) ale się naśmiałam :) widzę że same upadłe gwiazdy na osiedlu ;) nie podoba się to droga wolna ;) kupić sobie dom w środku lasu i nic Ci nie będzie przeszkadzać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kasiu to Tobie nic nie odpowiada, więc droga wolna- sąsiedzi tesknić nie będą :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kolejna gwiazda na osiedlu hahaha
Kasia dobrze mowi zawsze można sie wyprowadzić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To można się wyprowadzić :)

Mieszkańcy nie musieli by utrudniać gdyby zostali poinformowani przez dewelopera o takich planach. Powtórzę się po raz kolejny mieszkam na parterze i nie zostałam o tym poinformowana, na stronie internetowej też nie było informacji, w moich kryteriach wyboru mieszkania punktu przedszkolnego za ścianą też nie było.
Nie zamierzam ukrywać że mi się to nie podoba i jestem przeciwna, gdybym nawet jako jedyna miała takie zdanie.

Proszę przedstawić zalety takiego punktu.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
" mieszkancom pozostaje skutecznie utrudniać". Już mi wstyd, ze tu mieszkam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Proszę czytać ze zrozumieniem, ponieważ nigdzie nie zostały dzieci przyrownane do psów.

Na punkt przedszkolny raczej nie jest wymagane pozwolenie mieszkańców...
muszą zostać spełnione inne warunki chociażby lokalowe.
Mieszkańcom pozostaje skutecznie utrudniać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

brawo

Gratulacje za porównanie dzieci do psów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram Kasie

Nie zazdroszczę sąsiadom 25 rodziców codziennie odprowadzających swoje pociechy i odbierających to spory kłopot i na parkingu i na klatce schodowej, wiecznie trzaskające drzwi, przeciąg, dodatkowe naprawy domofonu.Dodatkowe zużycie światła a o krzykach i głośnych zabawach nie wspomnę. Znając życie jeszcze wyprawy na plac zabaw który został zbudowany dla dzieci mieszkańców osiedla a nie dzieci z przedszkola.

Punkt przedszkolny to super pomysł ale na prywatnej posesji w domku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moim zdaniem to raczej mieszkancy bloku powinni miec decydujacy głos w tej sprawie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy na taki punkt przedszkolny nie powinni wyrazić zgody mieszkańcy bloku??
Moze na jakimś zebraniu zostali poinformowaniu o takim fakcie.
Bez sensu potem i tak większość bedzie utrudniać zycie właściciela punktu przedszkolnego a jest na to mnóstwo sposobów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podtrzymuję zdanie Kasi. Sama mam syna, który niedawno poszedł do szkoły. W związku z tym, że pracowaliśmy i pracujemy, przeszliśmy przedszkola w okresie szkolnym i punkty przedszkolne w okresie wakacji. W związku z tym, mogę się chyba wypowiedzieć. Pracuję w terenie i w domu. I o ile wiertarki, pukania i inne odgłosy urządzania mieszkań, co jest naturalne, wcześniej czy później skończą się to jeśli powstanie punkt przedszkolny hałasów na dłużej się nie uniknie.Rozumiem, że nie mieszkam w domku jednorodzinnym, ale bez przesady. Tutaj wszystko przez ściany i drzwi się słyszy!!! Dla mieszkańców parteru będzie to uciążliwe. I nie można liczyć ilości mieszkań w stosunku do miejsc parkingowych. Nawet jeśli jest ich trochę więcej, to znaczna część mieszkańców ma więcej niż jedno auto. W końcu nie mieszkamy w centrum Gdańska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przepisy jasno określają jakie warunki należy spełnić aby powstał punkt przedszkolny i proszę nie chrzanic że mało dzieci będzie. Wszystko zależy od zapotrzebowania. Na 16m przypada 5 dzieci, a skoro przy 92m miala pani tylko 7dzieci to się nie dziwię że już pani nie prowadzi... dość nie ekonomiczne.
Cokolwiek bym nie robiła w domu to jest moja sprawa nawet mogę spać w dzień i nikomu nic do tego. Gdybym chciała mieć w pobliżu przedszkole/punkt przedszkolny żłobek i cokolwiek innego szukała bym takiego mieszkania!!

Czy każdy musi mieć takie same poglądy?!

Niech stanowisko zajmie sam twórca punktu a nie wszyscy w koło

To może ja urzadze mini schronisko dla zwierząt? Przecież większość ludzi jest w pracy to co komu przeszkadza kilka zwierzakow?!!

Mieszka pani w 105 wg postów wyżej pisanych wiec proszę zająć się swoim blokiem.
Jeżeli tak pani pasuje punkt to proszę u siebie urządzić.

Proszę się przejść wieczorem pod 107 to będzie widać czy miejsc na osiedlu nie brakuje. Kiedy do 103 wprowadzą się wszyscy mieszkańcy to też zacznie wam być ciasno ciekawe czy dalej będzie pani twierdzić że jest wystarczająco.

Błoto, dziurawe płyty to nazywa pani bzdurami? Szkoda że śnieg spadł to było by bardziej widoczne.
Wymiana dwóch parapetów po 8 miesiącach to bzdura? Trzeciego jeszcze się nie doczekałam.
Fuszerka dewelopera w moim mieszkaniu to bzdura? Zapraszam może pani przyjść pomóc przy remoncie z ktorego jeszcze nie wyszliśmy. Do zrobienia spadków kanalizy też zapraszam.
Cos jeszcze jest wg pani bzdurą?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
A ja mieszkam w 107 i jestem zadowolona z mieszkania. Natomiast jeżeli kwartalne rozliczenie zaliczek od administratora będzie budziło moje wątpliwości, będę wnioskować o zmianę administratora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego Pani pisze same bzdury jak Pani nie wierzy to proszę się udać do gminy i się dowiedzieć ,od Czerwca tamtego roku gmina ją już przejęła-chodzi tylko o odcinek z położonymi płytami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuję pani jutro wyjść na osiedle i policzyć miejsca parkingowe ,proszę nie pisać bzdur sama je liczyłam i jest ich więcej niż mieszkań,jeszcze raz nadmieniam to jest punkt przedszkolny ,a nie przedszkole ,jest to bardzo duża różnica,w moim poprzednim mieszkaniu gdzie mieszkałam ,taki punkt prowadziłam ,miałam 7 dzieci,i nikt z sąsiadów się nie skarżył -metraż miałam 92 metry więc tutaj tym bardziej nie będzie 25 dzieci. Przepraszam,czy Pani śpi w dzień że będą pani przeszkadzać zabawy dzieci za ścianą,i dlaczego Pani zakłada że będą cały czas krzyczeć bo tylko takie odgłosy jest słychać za ścianą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie dziwie się że innym punkt przedszkolny nie przeszkadza skoro są z innego bloku!!! Proszę się wczuć w sytuację gdyby to za ścianą waszego mieszkania urządzał się owy punkt co nie jest wykluczone.
Ilość dzieci do 25szt.

K.K - kiedy większość jest w pracy, a co z mniejszością, która nie dość że pracuje poza domem to jeszcze w domu a do tego jest w najbliższym otoczeniu np JA ?!

Jednym przeszkadza kupa na trawniku, albo wózek dziecięcy na korytarzu, a innym punkt przedszkolny za ścianą, oraz fuszerka dewelopera.

Dlatego proszę o niewypowiadanie się osób z poza bloku 107 ponieważ ich to nie dotyczy.

A skoro osoby z bloku 105,103 nie widzą problemu w punkcie to proponuje zrobić właśnie tam.

Nie ma więcej miejsc niż mieszkań. Do tego wjazd na osiedle przez dziurawe płyty, wszędzie pełno błota. Droga nie należy do gminy. Dojazd do osiedla leży po stronie dewelopera. Gdyby każda gmina fundowała drogi do osiedli to na inne inwestycję nie było pieniędzy. A tak m.in wzdłuż ul. Pocztowej powstał nowy plac zabaw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry