Widok

NIE NIE NIE POLECAM NEX-BUD

Granit Development Temat dostępny też na forum:
Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem mieszkania na osiedlu Młody Straszyn przez firmę (Nex-bud bądź Morska I - wzwyż) to szczerze odradzam.
Okolice Straszyna faktycznie rewelacja, dużo możliwości spędzania aktywnie wolnego czasu ale tu o osiedle, jakość i wykonanie się rozchodzi.
Tak jak większość osób zauważyła do momentu podpisania umowy jest wszystko pięknie ze strony biura po podpisaniu wychodzi szydło z worka!! Podpisują protokoły wymiany wadliwych elementów z określeniem terminu po czym..mają to w poważaniu! Wymiana parapetów szt 1 (z 2-óch wadliwych) po 8miesiącach zawracania.. drugi w tym tempie pewnie za kolejne 8mc nie wspominając o uszczelnieniu..
Ponadto:
Za mało miejsc parkingowych, a jeszcze wszyscy nie mieszkają..
Brak drogi dojazdowej do osiedla i jak dobrze pójdzie to za 2lata będzie(pomijając te dziurawe)
ALE PRZECHODZĄC DO MERITUM
Należy się pogratulować developerowi wraz z kierownikiem budowy i resztą osób które się przyczyniły do BŁĘDNIE WYKONANEJ INSTALACJI KANALIZACYJNEJ w mieszkaniu w efekcie zostało zalane CAŁE nowo urządzone mieszkanie oraz korytarz !!Do tego grzyb na ścianach oraz smród stęchlizny! Pierwsze zalanie czerwiec drugie wrzesień. A mieszkamy dopiero od kwietnia 2013r
Ciekawe co jeszcze ??
Obsługa w związku z tym tragiczna z wielką łaską jakiekolwiek działania podejmowane, sprawa w toku..
Chętne osoby do oglądania zapraszam do 107

Pozdrawiam i zazdroszczę zadowolonym których mieszkanie zostało dobrze wykonane.

A na marginesie podobno w Nowym Porcie(w którym większość życia spędziłam stare kamienice są w lepszym stanie niż nowe) nie lepsze cyrki są. Po za tym do czego tam te osiedle pasuję ? do wieżowca obok czy garaży czy biedronki na przeciwko ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
kk a mieszkasz w tym bloku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Droga Sasiadko Katarzyno nie przejmuj sie opiniami ani stwierdzeniami tych pseudo umilaczy i cukiernikow osiedla:)... malo widzieli malo mmaja do powiedzenia....ja osobiscie widzialem poziom fuszerki dewelopera u was w mieszkaniu dramat i smiem twierdzic ze nie tylko ten wysoki poziom wykonczenia wysteupuje u was... sezon letni wiosenny za pasem usterki jak sa tak pozostana nie usuniete....szkoda slow rece opadaja...
wizja punktu przedszkolnego tez malo mi sie akurat podoba co to za samowolka ukryta ma byc...i tutaj raczej niech osoby postronne zdania nie zawieraja i swojich madrosci nie wypisuja nie ich blok klatka punkt przedszkolny a nie jestesmy koczownikami czy lesnymi dziadkami aby wyprowadzac sie do lasu...poziom elokwencji i kultury sie klania....

miejsca parkingowe wyglad wizualny osiedla psie "stolce" dookola raczej nie wygladaja za ciekawie nie wspominajac juz o drodze z kafli pamietajacych czasy ddru ludzie o czym my mowimy piszemy......

walka z wiatrakami bedzie trwala mam wrazenie dosc dluuuuuuuuuuuuugo niestety poziom frustracji bedzie sie nasilal i jedyna droga do psychicznej nirvany pozostonie sprzedaz "apartamentu" tylko kto go kupi w tej nowoczesnej aglomeracji 21 wieku...........

pozdrawiam cukiernikow i malkontentow....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
cukierników? hahahha przecież człowieku nikt tu Cię nie trzyma!
owszem trzyma gdyby tak nie bylo juz dawno by mnie tu nie bylo a jak jestes az tak elokwentny jak wynika z barwnosci twych postow zapewne sie domyslisz o co chodzi.......

sweet chain music
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja czasem nie rozumiem tych co tak narzekają przecież jak się kupuje mieszkanie za tyle kasy to się dokładnie sprawdza dewelopera, dokładnie się sprawdza mieszkanie które chce się kupić, robi się rozpoznanie na rynku, bierze się ze sobą na odbiór mieszkania fachowca zaufanego który pomoże i zobaczy czy nie ma fuszerek. Ja też kupiłam mieszkanie i jakoś potrafiłam zrobić te wszystkie kroki i nie narzekam teraz że coś jest nie tak z mieszkaniem. Nikt wam nie kazał tu kupować mieszkania, można było kupić gdzie indziej, osiedli teraz jest bardzo dużo. To naprawdę nie jest fajne jak się wchodzi na forum i tylko czyta się same negatywy. Mieszkanie to jest dość poważne decyzja i trzeba było to przemyśleć a nie bezmyślnie kupować a teraz wszyscy winni tylko nie Ci którzy kupili mieszkanie a nie dopilnowali tego żeby sprawdzić czy z mieszkaniem wszystko jest ok.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pani Katarzyno jest Pani oburzona ze nie porównuje Pani dzieci do psów ,ale to przecież Pani słowa o'tym świadczą (To może ja urzadze mini schronisko dla zwierząt? Przecież większość ludzi jest w pracy to co komu przeszkadza kilka zwierzakow?!! )co do parkowania ,to gdzie jest napisane że trzeba parkować pod samymi oknami ,ja nieraz parkowałam pod 103 ,alb przy placu zabaw i nie robiłam z tego problemu ,niektórzy ludzie są już tak leniwi że nawet te 50 m dalej to jest dla nich wielki problem.Gdzie ja pisałam że błoto,dziurawe dziury to bzdury?-tylko odpisałam że droga z płyt należy już do gminy i to do niej teraz należy jej wykonanie ,gmina nie wykona drogi dopóki trwa budowa i jeżdżą po niej ciężarowe samochody byłoby to wyrzucenie pieniędzy w błoto ,już po miesiącu była by zniszczona.
CO do usterek w mieszkaniach także ich nie negowałam ,gdyż sama się z tym borykam .pocieszam się jedynie że na innych osiedlach mają dużo gorzej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ado bardzo się cieszę że jesteś zadowolona z mieszkania i trafiło Ci się bez usterek ale czy odbierając mieszkanie kulas lub osoba z ktora odbierals mieszkanie kula posadzki aby sprawdzić czy aby napewno rury są zaciśnięte a nie tylko poukładane tak jak u mnie? Nie robiłaś ani Ty ani nikt inny tego przed odebraniem nikt by na to nie pozwolił. Od sprawdzania jest kierownik budowy który przed zalaniem posadzki powinien dopilnować czy wszystko zostało zrobione.

Nim odebrałam mieszkanie zostały wymienione porysowane szyby oraz zaszpachlowane rysy na ścianach.
Na porysowane parapety mam protokół wymiany z terminem do kwietnia 2013r który mogę sobie wsadzić głęboko bo jak wyżej opisalam po 8 miesiącach zawracania zostały wymienione 2szt mija rok od zakupu mieszkania, a parapet od wyjścia na taras nadal nie wymieniony.

Okna wiecznie do regulacji aktualnie osoba za to odpowiedzialna nie przyjdzie ze względu na warunki pogodowe -taki mamy klimat.. tylko szkoda że wieje.

Zanim kupiłam mieszkanie byłam zadowolona moje niezadowolenie wynika z usterek, sposobu ich rozwiazywania, obserwacji osiedla oraz rocznego przebywania w zalanym mieszkaniu.M.in Kiedy większość osób w grudniu przygotowywała się do świąt ja przez 3tyg miałam 7 urządzeń strasznie halasujacych osuszajacych pod posadzka.

Droga dojazdowa - rok temu można było uwierzyć że jeszcze prace trwają, że ciężkie maszyny, szkoda robić bo się zniszczy - będzie po zakonczonych pracach na osiedlu.
Aktualnie droga należy faktycznie! do gminy niewiadomo kiedy będzie zrobiona lepsza.
Do gminy należy część przy skręcie na stację jest to droga dziurawa i jednokierunkowa.

Proszę o uświadomienie mnie gdzie jest prawny wyjazd.

O punkcie przedszkolnym też nikt z parteru 107 nie był poinformowany chociaż najbardziej go dotyczy. I świadomie nikt nie wybrał sobie takiego sąsiedztwa.
Będzie punkt przedszkolny to może jeszcze punkt opieki zwierzat, punkt uciech dla mężczyzn skoro taka tolerancja i brak wlasnego zdania.
Swoja droga myślę że rodzice nie byli by zachwyceni odprowadzać dzieci w takie otoczenie.
Chcialabym przypomnieć że punkty uslugowe są zaplanowane w 2 etapie budynku.
I tam powinna znaleźć się wszelka działalność usługowa.

Zamiast bezmyślnie i egoistycznie wpadać w euforię nad punktem przedszkolnym proszę się zastanowić nad mieszkańcami tego bloku.
I odpowiedzieć sobie na pytanie czy tobie za ścianą nie przeszkadzało by..?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Moja wypowiedź odnośnie schroniska i innych porównań służyła do zobrazowania samowolki sąsiada.
A jako porównanie zastosowalam również uciążliwą działalność.
A co się Pani tak oburza schroniskiem dla zwierząt? Przeszkadzało by gdybym pod Pani blokiem wprowadzała? I oczywiście nie sprzatala?
Myślę że wtedy zajęła by Pani moje stanowisko i starała się coś z tym zrobić.

Z drugiej strony istnieje wiele porównań zwierząt do dziecii i nawet są o tym książki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pisze Pani że rok temu- co do drogi,przepraszam a jak Pani nazywa to co dzieje się od kilku tygodni, codziennie jeździ po niej po kilkanaście ciężarówek wyładowanych ziemią i dlatego jest tyle dziur i błota."NO tak dzieci 3-4 latkowie to wielkie łobuzy ,KTÓRE NIC INNEGO NIE BĘDĄ ROBIŁY JAK TYLKO DEMOLOWAŁY I DARŁY SIĘ CAŁY DZIEŃ" widać z Pani wypowiedzi że nienawidzi Pani małych dzieci .na stronie internetowej NEX-BUDA jest wzmianka o punkcie przedszkolnym ,a to już wiadomo że taki punkt na osiedlu blokowym powstanie w jednym z mieszkań,skoro wiedziała Pani że to jej przeszkadza to trzeba było się samemu dowiedzieć gdzie to jest planowane i nie kupować w tym bloku mieszkania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rok temu kiedy kupywalam mieszkanie strona internetowa nie zawierala informacji o punkcie przedszkolnym. Gdybym zobaczyła taką informację napewno wybrała bym inny blok lub inne osiedle.
Nie jest kwestią czy lubię dzieci czy nie i jest to też moja prywatna sprawa. JEST TO UCIAZLIWE DLA SASIADOW.
Zażalenia że ciężarówki jeżdżą po drodze osiedla to do dewelopera.
dziury były od samego poczatku, a nie od kilku tygodni teraz to się tylko pogłębiają.
Nasz etap budowy został zakończony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
to ciekawe że ja kupowałam w październiku 2011 i już był wpis o przedszkolu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
przede wszystkim to Pani narzeka ,a nie ja ,tylko tłumaczę że trzeba się uzbroić w cierpliwość ,płyty zostały położone na początku 2013 i do maja cały czas jeździły ciężarówki z ziemią firmy GÓRSKIEGO ,KTÓRE WOZIŁY ZIEMIĘ NA POLE PRZED 103 i to na naszą interwencję Deweloper położył
płyty-ciężarówek tak było dużo że w tym samym czasie było ich na polu aż 5 i tak cały dzień .wjeżdżały za stacją a wyjeżdżały przed .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej co do rur to jestem w stanie się zgodzić ;) no my akurat kuliśmy ściany i zmienialiśmy rury ponieważ ich pierwotne wyprowadzenie nie pasowała nam w naszej wizji ułożenia łazienki. Osobiście też mi przeszkadzają ciężarówki i błoto jakie robiły ale na szczęście mamy teraz śnieg :) jedyne co mnie martwi to to że te ciężarówki za szybko nie znikną :) bo podobno ma być również 3 etap :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dżina co za bzdury piszesz!!!!!!
W czerwcu 2012 roku nie było zadnej informacji o punkcie przedszkolnym ani na stronie ani od " wspaniałej" pani Magdy. Ciekaw jestem czy tak pozytywne opinie na temat tego przedszkola wypisują mieszkańcy 107 czy pozostałych bloków.
Jesli ten punkt przedszkolny zrobią w innym bloku tez jestem za!!!
Ale nie podoba ma mi sie ze i tak na małym parkingu ktoś zastawiać bedzie nasze auta bo musi dzieciaka zostawić, a jak większość rodziców wie trwa to trochę dłużej niz 3 min.
Nie oszukujmy sie wiosna i latem poziom głośności sporo nam sie podniesie z powodu budowach nowych bloków ale to sie w końcu skończy a dzieciaki hm....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
mam wrażenie, że tu się wypowiada jedna i ta sama osoba...

Kasia walcz! zbierz sąsiadów i się nie daj!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też mam takie wrażenie.. ale nie przejmuję się tym dalej robię swoje.
Super że więcej osób wyraża swoją niechęć chociaż jest też spora grupa osób która nawet nie ma pojęcia o planach takiej działalności na osiedlu.
W rzeczywistości nie ma zachwyconych ludzi punktem przedszkolnym na osiedlu.
I zamiast kokosów z punktu przedszkolnego będzie lipa...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Skąd Pani wie że nie ma ludzi zachwyconych punktem przedszkolnym,proszę wpisać wątek na forum mlodystraszyn.4um.pl,a nie na trójmiejskim gdzie 90%mieszkańców już nie zagląda bo nie ma poco ,tylko jest jeden problem tam trzeba się podpisać z imienia i nazwiska, a to dla Pani pewnie kłopot bo już dawno by był wpisany ten wątek.Ja osobiście się cieszę że będzie taki punkt i nie będę musiała dzieciaczka wozić autobusem do przedszkola .Taki punkt jest tworzony głównie dla mieszkańców Młodego Straszyna i na pewno ludzie nie będą podjeżdżać samochodem jak tu sugerowano boli mnie że tak małych dzieci ma się za łobuzów które tylko będą niszczyć i hałasować przecież będą pod opieką opiekunek i będą miały rożne zajęcia terapeutyczne,a nie tylko krzyczenie i bieganie nie rozumiem dlaczego miała by być zniszczona klatka lub ciągle popsuty domofon przecież te dzieciaczki będą cały czas pod opieką dorosłej osoby .O punkcie przedszkolnym także jak pisze dzina wiedziałam przed kupnem mieszkania w styczniu 2012,tylko jeszcze nie było wiadomo w którym bloku padała wersja na 107 lub 111.Co do standardu mieszkań jestem bardzo zadowolona ,mieszkanie trafiło mi się bez poważnych usterek ,a drobne sama sobie usunęłam-nie ma dewelopera który by oddawał mieszkania na 100%bez usterek.Droga dojazdowa no cóż jest fatalna ,ale niestety zaczyna się drugi etap budowy i musimy uzbroić się w cierpliwość,tak jest na wszystkich nowo budowanych osiedlach do puki trwa budowa nie ma co liczyć na drogę dojazdową z asfaltu to by było bezsensu i wyrzucone pieniądze w błoto.Jeżeli Pani widzi na naszym osiedlu same problemy to dlaczego się z stąd nie wyprowadzić ,a nie tylko narzekać,a jeżeli PANI chce dalej mieszkać to proszę zauważać także plusy bo Pani wykończy się nerwowo-bądźmy dobrej myśli ,a życie będzie łatwiejsze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
1. Z wieloma osobami na osiedlu rozmawiałam na temat punktu i nikt nie wyrażał radości, a wręcz przeciwnie.
Interesuje mnie zdanie tylko bloku 107 przedewszystkim mieszkańców parteru.
2. Żaden problem umieścić temat na forum osiedla tyle że jest tam zalogowanych ok 60 osób i jest dostępne tylko dla mieszkańców, którzy nie zaglądają tam często forum ogólnodostępne ma większy przekaz dla obecnych i potencjalnych mieszkańców.
3. Nie jest dla mnie problem przedstawienie się z imienia nazwiska na parterze 107 jest jedna Kasia jak nie w całym bloku. Nie uważam żebym pisała tutaj anonimowo w porownaniu do Pani.
4. Proszę ustalić z nie jaką dziną czy na stronie była w końcu informacja o punkcie w 2011 czy w 2012 bo to już jest śmieszne. W grudniu 2012 informacji nie było do lutego 2013r też nie.
5. Jak mi Pani zapłaci 200tys to mogę się wyprowadzić, a do tego czasu dopilnuje abym ani ja ani moi sąsiedzi nie musieli mieć za ścianą punktu przedszkolnego na który nikt się świadomie nie godzil.
6. Plusy również dostrzegam o to się proszę nie martwić. M.in moj bliski dojazd do pracy a do tego ciszę , spokój z dala od ruchliwej drogi, lasy, rzeka, ścieżki spacerowe, szkoła, 3x przedszkole, sklepy
Dlaczego mam ustalać z dziną wersję,mnie nie interesuje kiedy ta pani wiedziała,ja wiem kiedy to ja kupowałam mieszkanie!!! ,ponieważ mam małe dziecko wiec sama dopytywałam się wszystkiego na temat planów co do osiedla ,Pani Olga zapewniała mnie ze jest w planie utworzenie punktu przedszkolnego co bardzo mnie interesowało,ponieważ nie mam samochodu i dla mnie wożenie dziecka zimą autobusem na Rotmankę to wielki problem,dlatego między innymi zdecydowałam się tu kupić mieszkanie.
Chyba Pani nie zauważyła ,że na naszym osiedlu jest już sporo dzieci ,a będzie ich coraz więcej gdyż jest w planie budowa 3 etapu-które będą codziennie biegać i hałasować ,a co z mieszkaniami z ogródkami -które będą miały dzieci czy im wszystkim Pani zabroni zabawy bo będą przeszkadzać ?Ja jednak uważam ,że jeśli przedszkole byłoby prowadzone należycie,a dzieci były by pod kontrolą ,to nie widzę tu żadnej uciążliwości wykraczającej poza zdrowy rozsadek tym bardziej ,że powstające p.przedszkolne w mieszkaniach blokowych są dodatkowo wyciszane .Robicie problem z czegoś co może ułatwić wielu osobom życie.
W pełni rozumiem Pani rozgoryczenie -jako mieszkanki bloku, gdzie punkt ma być prowadzony ,ale porównanie takiej działalności do agencji towarzyskiej i schroniska dla zwierząt wydaje się nie na miejscu...patrząc na plany rozwojowe osiedla,gdzie większość to młode rodziny ,to taki punkt jest niewątpliwie potrzebny - na pewno wiele dzieci rodziców naszego osiedla skorzysta z tej oferty.Trzeba znaleźć tylko złoty środek.
Osobiście uważam ,że bardziej uciążliwi są studenci,którzy wynajmują mieszkanie. Nie zależy im na niczym,bo za kilka miesięcy ich tu nie będzie,głośne imprezy ,przekleństwa,brak poszanowania części wspólnych ,a takich mam sąsiadów,dziecka aż strach latem wypuszczać na ogródek ,Jeżeli można wynajmować studentom,to i można dzieciom,przynajmniej dzieci tak się nie będą zachowywać i są bardziej przewidywalne no i jest już po 17 cisza i w sobotę i niedzielę.oraz co bardzo ważne mogę się wyspać do pracy-studenci jak mają wolne od zajęć to imprezują także w tygodniu nie liczą się z tym ,że ktoś pracuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
dramat ciagle odbijamy sobie paleczke mianowicie:)

1. jak pani Ania jest tak zadowlona z wizji przedszkolnej proponuje punkt przeniesc do pani bloku badz sasiedniego sa jeszcze niewykupione mieszkania nie ma roznicy czy to pietro parter czy piwnica

2. studenci sa gorsi? pytanie tylko czy tacy tu sa bo jaki student wynajmie mieszkania na takim "zadupiu" gdzie trzeba dymac z buta na przystanek totalnie oddalony od cywilizacji mowiac kolokwialnie, student lubi zjesc napis sie i pobawic a ty gdzie znajdzie te uciechy? chyba na stacji benzynowej po 23:00

3. standard wykonczenia ludzie ile jest tych super hiper wykonczonych mieszkan? reszta to zenada....

4.problem usterek kolejny argument na nie.... ile mozna prosic sie o likwidacje usteres zaraz skonczy sie czas przewidziany czyli gwarancja na ich usuniecie i po problemie robta se co chceta

5.znalezienie zlotego srodku? moze miodu badz zlotego runa poszukajmy

6. mamy juz pare punktow przedszkolnych straszyn pruszcz rotmanka kolejny jest zbyteczny

7.o wyprowdzce wiele pewnie marzy i zaluje juz utopionych pieniedzy na bankowych lokatach gdyz pozbycie sie mieszkanie w tym punkcie to jak ustrzelic 6stke w lotka

8. pzdr sasiadke kasie w walce z przemyslem cukierniczym naszego osiedla

pozdrawiam zadowolonych i malkontentow:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry