Widok

NOWA DZIELNICOWA LINIA AUTOBUSOWA

Karczemki Temat dostępny też na forum:
UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!!

Podczas XII Sesji Rady Dzielnicy Kokoszki w obecności Zastępcy Prezydenta Gdańska Piotra Grzelaka i Zastępcy Dyrektora Zarządu Transportu Miejskiego Sebastiana Zomkowskiego została podjęta uchwała o utworzeniu dzielnicowej linii autobusowej. Po wielu miesiącach i kilkunastu spotkaniach z władzami miasta udało się wypracować wspólne stanowisko. Jest to niewątpliwie w ostatnich latach jedna z najważniejszych uchwał Rady Dzielnicy Kokoszki, która w znaczący sposób poprawi życie mieszkańcom naszej dzielnicy. Linia ta będzie łączyła osiedla z przystankiem PKM Kiełpinek. Koszt uruchomienia linii w skali roku wyniesie około 700.000 zł. Taki oto "prezent" otrzymała Dzielnica Kokoszki pod choinkę w tym roku. Nowa linia autobusowa będzie miała numer 268. Radni przyjęli także uchwałę zmierzającą do uruchomienia linii 257, łączącej w godzinach szczytu Wrzeszcz z Kokoszkami, Karczemkami i Kiełpinem Górnym od strony ul. Słowackiego. Linia ta będzie łączyć również nasze osiedla z przystankiem PKM Matarnia oraz Parkiem Handlowym Matarnia.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niby 28stycznia start
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i co z tym autobusem?

"Radosny" to zapraszam na wyjście z działaniem społecznym poza granice internetu :) Każda aktywność obywatelska jest na plus!
PS Nie mam nic wspólnego z RDK aaa swoją poważną cegiełkę w funkcjonowanie komunikacji miejskiej w naszej dzielnicy dołożyłem :)

Zapraszam wręcz do kontaktowania z ZTM :)

PS z ZTM też nie jestem :P

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobrze, że ZTM i ZKM o tym nie wiedzą :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ponieważ osiedlowymi drogami nie pojedzie inny pojazd niż "mini-bus".
Nie wyssałem tego z palca tylko są na to odpowiednie wymiary danej ulicy,przepustowości,szerokości itp.

https://www.arslege.pl/parametry-techniczne-stanowisk-postojowych-i-jezdni-manewrowej-przy-stanowiskach-postojowych/k358/a37488/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A skad taki pomysł? Czyzby kontakty z Radnymi ktorzy nie chca pozwolic zeby Karczemki skorzystały na nowej linii? W koncu bedzie super jak autobus sobie postoi w korku po kilkanascie minut na Nowatorow i Kartuskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

257 na pewno nie pojedzie przez osiedlowe drogi tylko głównymi Budowlanych -Nowatorów/Fabryczna - Kartuska - Otomińska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie 257 jest bardziej uzyteczna niz 268... tez dowiezie mnie do PKM a moze bedzie miala normalne kursowanie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak mi słów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówiłem że trzeba ich wymienić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Acha... A co mogłoby być powodem takiego zachowania Radnych? Dlaczego nie chcą dopuścić do jej powstania?
Zawsze to chyba lepiej mieć kolejną linię na dzielnicy? Ale może zbyt mocno kieruję się logiką...

Jeśli Radni faktycznie najpierw przegłosowali uchwałę (cyt:"Radni przyjęli także uchwałę zmierzającą do uruchomienia linii 257, łączącej w godzinach szczytu Wrzeszcz z Karczemkami i Kiełpinem Górnym od strony ul. Słowackiego"), a teraz ją torpedują, to chyba jest działanie na szkodę własnej dzielnicy???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawdopodobnie jej nie bedzie bo czesc Radnych robi wszystko zeby nie dopuscic do jej powstania.

A co z linią 257?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widziałem przed 12:00 rozkład 268 rozumiem że to linia lokalna i nie będzie kursował niczym tramwaj "12" ale siatka połączeń jest fatalna.
Z tego co widziałem nawet nie wiadomo dla kogo będzie ten autobus booo tak:

- Dla dzieci w szkole nie za bardzo (jeden autobus przed 8:00 gdzie dziec np z Fabrycznej nie dojadą punktualnie na lekcje)
- Do PKM jechać 30 minut?! Absurd.
- Czy w Kiełpinie Górnym potrzebne są aż dwa zjazdy?
- Czy na końcowym "Poczta Kokoszki" mieszkańcy będą musieli opuścić autobus i czekać nim pojedzie na PKM Kiełpinek?

Naprawdę (przyznam skromnie - jak mało kto na tym forum) znam jak ZTM jest "chytry" na każdy WozoKM ale....

No zobaczymy - spróbować jak dają trzeba :)
Frekwencja mieszkańców niech zdecyduje!

PS Start autobusu jest przesunięty na 28.01.2017 r.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

moze to rzeczywiscie byla pomylka :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest godzina 18:35 i nie ma rozkładu 268:(
http://www.ztm.gda.pl/rozklady/linia-268.html

po zapoznaniu się z rozkładem 268 to fakt, że raczej symboliczny ten autobus niż praktyczny
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

juz mogli sie wysilic i przynajmniej rano i po poludniu wiecej tego puscic, nie mowiac juz o zgraniu rozkladu z PKM
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeden kurs na 1,5h ?? Może i komuś ten autobus podpasuje. 20 min z karczemek na pkm to trochę za dużo. Tyle samo idzie się spacerkiem z bloków (oczywiście jeśli nie ma błota przy femaxie).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmieszne to są wypowiedzi sfrustrowanych trolli.
Jeden wali takie błędy ortograficzne, że żal aż czytać te wypociny. A drugi bełkocze nie używając przecinków i kropek... Choć może to jeden i ten sam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry