Widok

NOWA DZIELNICOWA LINIA AUTOBUSOWA

Karczemki Temat dostępny też na forum:
UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!!

Podczas XII Sesji Rady Dzielnicy Kokoszki w obecności Zastępcy Prezydenta Gdańska Piotra Grzelaka i Zastępcy Dyrektora Zarządu Transportu Miejskiego Sebastiana Zomkowskiego została podjęta uchwała o utworzeniu dzielnicowej linii autobusowej. Po wielu miesiącach i kilkunastu spotkaniach z władzami miasta udało się wypracować wspólne stanowisko. Jest to niewątpliwie w ostatnich latach jedna z najważniejszych uchwał Rady Dzielnicy Kokoszki, która w znaczący sposób poprawi życie mieszkańcom naszej dzielnicy. Linia ta będzie łączyła osiedla z przystankiem PKM Kiełpinek. Koszt uruchomienia linii w skali roku wyniesie około 700.000 zł. Taki oto "prezent" otrzymała Dzielnica Kokoszki pod choinkę w tym roku. Nowa linia autobusowa będzie miała numer 268. Radni przyjęli także uchwałę zmierzającą do uruchomienia linii 257, łączącej w godzinach szczytu Wrzeszcz z Kokoszkami, Karczemkami i Kiełpinem Górnym od strony ul. Słowackiego. Linia ta będzie łączyć również nasze osiedla z przystankiem PKM Matarnia oraz Parkiem Handlowym Matarnia.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

A 157 zniknie? Co z dojazdem do i powrotem z Wrzeszcza dla ludzi w bokach przy sklepie Carrefour,biedronka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka jest planowana trasa autobusu 257 w odcinku naszej dzielnicy? Jak obecnie 157 (Nowatorów,Kartuska) z wydłużeniem do Karczemek,Kiełpina Górnego? Czy jak linia lokalna?

Prawdopodobnie dopiero na wiosnę.
Wpuszczenie klasycznego 12-metrowego autobusu na Karczemki wymaga drobnych przeróbek ulic - krawężników, wysepek itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co z linią 257? Ktoś coś wiarygodnego powie? Kiedy nią pojedziemy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Radny Dzielnicy P.O. jakie są planowane modyfikacje odnośnie działalności linii 268? Czy któryś z wyżej wymienionych jest do zrealizowania?/ istnieje możliwość?

XYZ Marek S.

Awaria autobusu :(
Zastępczy wyjechał na trasę o 17.33 na przystanku Kokoszki-poczta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do "frusio" - ja AA też czekałam na przystanku obok Netto między 17:20, a 17:25, to było na dwoje.

Pasażera - byłem jedyny który czekał na ten autobus :)

Już są widoczne poważne mankamenty nowej osiedlowej linii:
- Odległość między przystankami momentami jak na linię lokalną jest OGROMNA!
- Brak przystanku w kierunku Pozytywnej Szkoły przy ulicy Fundamentowej - Osiedlowej!!!
Nawet kierowca autobusu dziwi się że brak przystanku dla dzieci DO SZKOŁY,BASEN ITP z jednego z największych na dzielnicy skupiska bloków itp
- Mieszkańcy Kiełpina Górnego do PKM Kiełpinek tylko dojadą - już nie wrócą czyli kuriozum jak przy Fundamentowej/Osiedlowej.
- Częste opóźnienia choć tu wiadomo - sprawa jest do uregulowania.

Proszę Radnych Dzielnicy o uwzględnienie w poprawkach funkcjonowania lokalnej linii.
Sam pomysł lokalnej linii jest SUPER! Tylko doprecyzować iiii naprawdę może być ok :)
Bo chyba na razie frekwencja słaba...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jednym słowem wczoraj nawalił główny kurs o 17:16 z PKM Kiełpinek. Kierowca miał bojowe zadanie - dowiezienie pasażerów PKMki wracających po ciężkim dniu pracy.

Wczoraj z PKM Kielpinek mial byc kurs o 17:16. Bylem na przystanku o 17:10, do 17:40 nie przyjechal, w aplikacji MYBUS nie bylo zadnego na trasie. Nie powiem zebym byl zadowolony. (przepraszam za brak polskich znakow, komp mi zeswirowal :)

Wczoraj pod szkole ok 14 przyjechał punktualnie co do minuty

Wiadomo było że to nie będzie takt kursowania niczym tramwaj "12" ale tooo jak funkcjonuje lokalny autobus...
Rozumiem że to są początki itd ale trzeba wszystko obserwować czy ta linia w takim wykonaniu tooo nie wyrzucenie kasy w błoto...
Obserwujemy bacznie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

30-01-2017 poniedziałek, przystanek Karczemki (obok Netto) kurs w stronę Kokoszki-Poczta.
A 168 miał przyjechać o godzinie 17:22, chciałam z zakupami podjechać jak najbliżej domu (mam bilet miesięczny) i co NIE PRZYJECHAŁ!!!! Czekałam od 17:20 do 17:25.
Jak ma tak jeździć to niech go od razu zawieszą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale o co chodzi?wszystko zawsze można zmienić przecież:)niech ten busik trochę pojeździ :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rada dzielnicy nie ma pojęcia czego my potrzebujemy jutro trzeba zrobić porządek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

No to się Rada Dzielnicy wykazała:) Widać, że często korzystają z transportu publicznego. Dbają o środowisko naturalne!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dzieci z Fabrycznej,Osiedlowej do Pozytywnej Szkoły wysiadka na Poczta Kokoszki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozkład koszmarny:(
Mieszkańcy Kiełpina Górnego nie wrócą z PKMki, a dzieciaki nie będą miały dojazdu do szkoły...

http://www.ztm.gda.pl/rozklady/linia-268.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozkład na stronie ztm gdańsk linia 268
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry