Widok

NOWE OSIEDLA / DOMY / MIESZKANIA / BANINO

Hej,
Przymierzam się do kredytu=domu, a za tym idzie MDM, a za tym idą kuszące ceny w Baninie, jednakże szukając opinii o nowych osiedlach, to każde jest wadliwe, grubymi nićmi szyte.

KAMERALNE BANINO: za duzo kostki brukowej = zalane piwnice / ciasno

osiedla Królewskie, Słoneczne itd: drogi do d*py, przeciekające dachy = grzyb

NOWE BANINO = 7 niebo, moje marzenie: ciasne mieszkania, grzyb, wilgoć

CZY JEST JAKAŚ GRUPA DEWELOPERSKA, która nie odpier.... fuszery?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaka jakość jak najtańszym materiałem budują bo zadłużeni w bankach nie maja pieniędzy a pożarnym to nie niemiecka firma tylko Hindus z Polka Wiec Hinduski-Polska deloweperka hihihi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co jest nie tak z chmara? Ja nie miałem żadnych problemów przy odbiorze coś mi się nie spodobało to odrazu naprawili lub zmienili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co nie tak z nim?

Zdecydowanie odradzam Developera Chmara.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
A jakie macie zastrzeżenia do lokum? Jakieś rady?
Właśnie... Na razie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Deweloper lokum w Nowych Tokarach. Polecam. Właśnie kupiliśmy jeden z ostatnich bliźniaków. Jak do tej pory współpracuje nam się dobrze. Dom dopiero się buduje a już jest droga z kostki brukowej ( widziałam, że przy wiekszych domkach typu F nie ma drogi) . Narazie jesteśmy zadowoleni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dla mnie dobry deweloper są gorsi napewno wszystko było tak jak powinno być i tak jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowe Tokary??? Co to za wytwór?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jakie macie informacje na temat dewelopera sgj? Zainteresował mnie bliźniak W Pępowie. Co do Chmary to nie chce z nimi już mieć nic do czynienia - naobiecywali na spotkaniach nie wiadomo jaką bajkę, przekonali żeby szybko wpłacać zaliczkę a za chwile okazało się ze nie mają nawet pozwolenia na budowę. Kpina. Wstępne umowy były już podpisane. Wczoraj dzwonili żeby po miesiącu oczekiwania poinformować (Pani była pewna ze potrwa to 2 tyg) o braku zgody i odebraniu zaliczki za osiedle Zielona Polana w Nowych Tokarach.
Sadeckiego nie polecam. Kupilam mieszkanie od niego w Rumi i jestem bardzo nie zadowolona. Dużo poprawek i mnóstwo rzeczy się sypie a deweloper milczy...nie oddzwania, nie odpisuje, nie naprawia.
Działki może i dużo większe...ale cała reszta pozostawia dużo do życzenia. Po wpłaceniu pieniędzy i podpisaniu aktu notarialnego, kontakt z deweloperem jest bardzo ciężki. Naobiecuje mnóstwo rzeczy, a później z tego się wycofuje. Doproszenie się o wykonanie poprawek, graniczy z cudem. Nie polecam!!!

Zdecydowanie odradzam Humbaka!!!!

U nas też było OK... Do czasu. Z kilkoma usterkami nie potrafią sobie poradzić nawet pomimo kilkukrotnych napraw, więc zaczęli nas ignorować. Szef, kierownik budowy, obsługa klienta, czy nawet sekretarki - wszyscy ignorują nasze telefony (sprawdzone z innego numeru - odbierają natychmiastowo). P.Sadecki wręcz otwarcie mi powiedział, że żadnych dalszych napraw realizować nam nie będą; po czym rzucił słuchawką :) Okres 5-letniej rękojmi jeszcze nam nie minął, zresztą wszystkie usterki były zgłaszane już w pierwszym roku od zamieszkania i ciągną się już drugi rok.
Ale potwierdzam powyższe komentarze - jakość wykonania jest zadowalająca. Tylko te reklamacje i kontakt z klientem po upływie roku są bardzo uciążliwe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat Dewelopera HUMBAKA - budował domy na Szafirowej i Rubinowej? Bardzo ciężko znaleźć jakieś opinie na ich temat. Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tent tłuczeń to pewnie nie "na razie " tylko "na zawsze" uwierz wystarczy nawet 20 metrów nieutwardzonych żeby zrobiło sie pole minowe.A jak bedzie jeździć duuużo aut to non stop masakra a nie droga.A jeszcze cięzki sprzęt bo przecież na tych polach budowa bedzie trwała z 15 lat.....i efekt taki ze non stop kratery w drodze i samochód ubłocony po dach.....

Witam. Byłam na budowie inwestycji Ekodom strona http://www.domywbaninie.pl Coś tam się dzieje - widać że część segmentów jest gotowych do przykrycia dachówką, dzisiaj chyba murują strop w jednym z segmentów. Odnośnie drogi to developer zapewnił że droga prowadząca do tego segmentu na wysokości tego segmentu będzie utwardzona płytami(tak jak ktoś poradził powyżej zapytałam się czy to będzie zawarte w umowie - sprzedający zapewnił że tak) a wcześniejsze 100 m to jest chyba wysypany tłuczeń na razie.Domy są przestronne nie ma problemu z kontaktem z developerem. Wiem że są jakieś rezerwacje już na te segmenty. Czy może jest ktoś na forum kto dokonał rezerwacji i mógłby się podzielić informacjami jakie ma temat inwestycji?Czy ktoś zna okolicę i mógłby zasugerować na co trzeba zwrócić uwagę?

Tak się składa że również odbierałem 2 lata temu kurnik i lista powodów aby nazwać tych złodziei niecenzuralnie miałaby z 20 pozycji. Nie polecam nikomu głównie z powodu braku gwarancji i notorycznym ignorowaniem wezwań do usunięcia usterek których liczba jest zatrważająca. Jak już wcześniej pisałem nawet ścian prosto stawiać nie potrafią.
Polecam Chmara Developer mieszkam ok.pół roku narazie problemów nie ma większych ogrzewanie gazowe rachunki na miesiąc u nas ok 270 zł (ale jest zima) niema grzyba (mieszkanie się wietrzy) zalań też nie ma kontakt jest cały czas polecam dostać coś od strony tuchomskiej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

gmina buduje tam gdzie dużo ludzi mieszka niestety, a jak jest przy ulicy 10 domów to jesteś zadu*iem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry