Widok

Na Dambnik

Asfalt położony, właśnie przykręcają policjantów i stawiają znaki. Na pytanie czy przy policjantach będą na poboczu słupki odpowiedź brzmiała " nie", czy będzie umocniony rów - odpowiedź brzmiała "nie".
Ponoć drogowcy zwracali na to uwagę, ale gmina nie przewidziała tego. Jak na mój gust policjanci będą omijani bez zwalniania poboczem, a pobocze przy rowie (i nie tylko) osunie się po pierwszym ulewnym deszczu. Pieniądze gminy i mieszkańców spłyną wraz z asfaltem po pierwszym deszczu do rowu. No cóż, fachowcy wiedzą przecież lepiej.
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pobocza w ogóle nie są utwardzone, są usypane z piachu. Spłyną niewątpliwie. Asfalt jest jednak fajny.

Może ktoś ujawni koszty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajny, ale będzie krótko. Czas ulewnych deszczy nadchodzi.
Jak deszcz porządnie przywali to tam wszystko będzie pływać. dziwne że nie nie przewidzieli położenie chociaż krawężnika wzdłuż tego odcinka, przecież to nie byłby aż tak wielki koszt w stosunku do inwestycji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przynajmniej kładą "policjantów". Na Hebla tez mieli klaść ale najwyrazniej zapomnieli. Teraz przed zakrętem śmierć w oczach - tak niektórzy zasuwają.
Swieta racja, a od Poniedzialku dzieci do szkoly. Dopiero bedzie horror.
Ale co dadzą policjanci jak pobocze tak szerokie, że ich można wyminąć? Gdyby na poboczu postawili słupki to byłby sens.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co za problem zwalić parę nie małych polnych kamyczków i nie będzie mijanki policjantów.
Teraz to jest problem. Proponuję ponowną zrzutę i przywrócić drogę do stanu poprzedniego, nawet przeorać w kilku miejscach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Normalnym ludziom wystarczą znaki, idiotów nawet mur niepowstrzyma. To do mojego wyżej wpisu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram, ja się nie dołożyłem, ale uważam że powinny być dwa pasy, no i oczywiście krawężnik, to może ja się jednak dołożę z 500 zł ale pod warunkiem, że będzie ten drugi pas, chodnik i bus - pas, bo kiedyś przecież będą może jeździć autobusy i moje 500 zł przepadnie, a jak nie to faktycznie lepiej ściągnąć ten asfalt i zrobić takie wilcze dziury po pól metra jak dwa lata temu w zimę, mój pajero nawet szorował
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
za te 500 zł wymień sobie resory nie będziesz obcierał
może zgłaszać ich robić zdjęcia tym którzy niszczą pobocze omijając ,,zwalniacze:. Ta droga to wspólne dobro które ma nam służyć, mam nadzieję długie lata. Ale wszystko zależy od tego jak będzie eksploatowana.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, jeszcze chwila i będę nr rejestracyjne wpisywac tutaj na forum wszystkich,którzy nie wiedza jak przez owego policjanta przejezdzac.
kiedyś mieszkałem w Rumii i na ulicy mieliśmy tez policjantów to niektórzy kierowcy omijali że prawie mi i sąsiadowi w płoty prawie wjeżdżali więc wpadliśmy na pomysł z sąsiadami z po bokach położymy ładne kamienie. Chodnika tam tez nie było więc nie było przeciwskazań. Pod dwóch dniach rano część kamieni leża u mnie na działce a reszta u sąsiada i te same osoby znowu lusterkami ocierały się o nasze płoty i teraz się zastanawiam co jest lepsze asfalt i pędzące samochody czy kurz przy majora Bojana bo teraz przy tej ulicy mieszkam. Na durni nie ma rady, trudno taki mamy klimat.
Jest rada na durni. Nagrywać na telefon i do KP Szemud. Jeżdżą ci sami obok asfaltu. Zapłaci jeden z drugim mandacik to sie nauczy. Trzeba być tylko konsekwentnym.
Za co niby mandat?
Podaj art. kodeksu.
Chciałbym zobaczyć policjanta, który próbuje mnie ukarać za zjazd na pobocze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Informuje,ze się skończy omijanie "policjanta", własnie wkopują słupki po bokach "policjantów" .
A to odp dla cviata
Art. 99.Kodeksy wykroczeń

§ 1. Kto:

(uchylony),
niszczy lub uszkadza drogę publiczną lub drogę w strefie zamieszkania, przynależności lub urządzenia drogowe,
usuwa lub niszczy zasłony odśnieżne,
(uchylony),
albo Art. 100.

Kto:

zaorywa lub w inny sposób zwęża pas drogowy lub pas przydrożny,
włóczy po drodze publicznej lub porzuca na niej przedmioty albo używa pojazdów niszczących nawierzchnię drogi,

istnieje coś takiego jak kodeks wykroczeń i inne ustawy. Nie tylko kodeks drogowy.
trochę off top, ale to nadal nie jest wprost zjechanie na pobocze. Nie jestem zwolennikiem omijania progów - nie zrozum mnie źle, jeżdżę po nich codziennie, ale nie jest to żadnym wykroczeniem.

Inne tematy z forum Bojano

Pompa ciepła rachunki (29 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...

Sołtys Bojana odwołanie (21 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Grupa Bojano Polska (9 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś ma informację czemu wstrzymana została grupa Bojano?

do góry