Widok

Na którym palcu pierścionek zaręczynowy...???

Wesele Temat dostępny też na forum:
Cześc dziewczęta,
mam pytanko.. a mianowicie na którym palcu powinno sie nosic pierścionek zaręczynowy????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na serdecznym lewej ręki :)

a ja slyszalam, ze na serdecznym prawej reki, po slubie zastepuje sie go obraczka.

Nie wiem, na którym powinno się nosić - myślę że to trochę zależy od nas samych, zyli znam osoby, które noszą pierścionek zaręczynowy po ślubie na środkowym palcu prawej ręli, a znam też osoby które uważają, że pierścionek zaręczynowy po ślubie powinno się nosić na serdecznym palcu lewej ręki.
Pozdrawiam
dzięki bardzo Werbuziak, bo szczerze mówiąc juz sie zagubiłam, bo kazdy mówi coś innego :0)))
nie ma za co :) a jeśli mogę zapytać, to czemu o to pytałaś???

No bo sie tak zastanawiałam na którym palcu mam nosic , a raczej na której ręce:))))
Bo kazdy mi mowił co innego, a mi sie te wydawało, ze to lewa ręka...
:)

ee, ja noszę cały czas na prawej ręcę a po ślubie zastąpi go obrączka : )) i szczerze mówiąc wszystkie moje znajome zaręczone tak go noszą
Pozdrawiam : )))

image
ja nosze na serdecznym palcu lewej reki.
Jednak niektorzy mowia,ze powinien byc na prawej,bo zastepuje sie go potem obraczka.
Inni zas,ze najpierw powinin byc na lewej,a obraczka na prawej swiadczy jakby o "przejscu" ze stanu narzeczenstwa domalzenstwa.najpierw lewa(narzeczenstwo i piersionek),potem prawa(malzenstwo i obraczka)
Zauwazylam,ze ludzie nosza tak jak im wygodnie.

image

"największym szczęściem jest kochac i byc kochanym"
ja noszę na kciuku

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
No to znowu zrobiłyscie mi wode z mózgu:))))))))))))0
a noś jak Ci wygodnie i tyle!!! teoretycznie nosi się go na lewej ręce, ale co to za różnica???

Jasne, przeciez nie od pierscionka i nie od tego na którym palcu sie go nosi zalezy nasze szcescie małzenskie...
Ale ciekawa bylam jak to jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez nosze na lewej rece ale zastanawiam sie co zrobic z nim po slubie-wiekszosc znanych mi oson nosi na prawym palcu serdecznym zarowno piescionek jak i obraczke

czy to nie bedzie dziwnie wygladalo jesli zostawie piersionek na lewej rece a obraczke wloze na prawa?
ja oczywiście żartowałam z tym kciukiem ;-P
Ja noszę na prawej. Obrączki będziemy mieć delikatne, więc pierdzionek nie będzie się gryzł z obrączką :-)
Niektórzy przekładają pierścionek na lewą, a na prawej sama obrączka. Jeśli masz duży pierścionek, to też tak możesz potem zrobić, lub od razu go noś na lewej ;-)
Do wyboru -do koloru :-)

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
ja nosze pierscionek na palcu serdecznym prawej reki, pozniej zastapi go obraczka, a pierscionek bede nosila na lewej rece (palec serdeczny). Tak nosza pierscionki wszystkie zareczone i zmezne kolezanki i kuzynki. A jak faktycznie powinno sie nosic - nie mam pojecia :). Podobno jak sie nosi obraczke i pierscionek n ajednym palcu (razem) to oba sie szybciej zuzywaja, bo ocieraja i stukaja o siebie.
a ja noszę na prawej ręcę na środkowym palcu, bo tylko z tego palca mi nie spada ;)))) ale wiecie co, teraz to nawet obrączki nosi się obojętnie na której ręce ;))) spojrzę w prawo - facet na ma lewej dłoni, spojrzę w lewo - babka na prawej dłoni, więc nośmy jak nam sie podoba ;))
image
ja noszę na lewej na środkowym, bo z tego mi nie spada, podobnie.....
za to jak mierzyłam na lewą we wszystkich jubilerskich baby mnie pouczały na którym mam nosić, bo ponoc na lewej to po hamerykańsku ;-)

a co to za różnica? :-) !!! można nosić tam gdzie komu wygodnie, nawet na szyi na łańcuszku...
zgadzam się z Toba w zupełności ;)) jak będę chciała to sobie go powieszę na szyji i tyle mi będą ludzie mówić gdzie mam go nosić ;))
tak samo jak z datą ślubu, jak tylko mówię że mam 1 maja to wszyscy sie nagle pytają, czemu w miesiącu bez R, czemu w niedzielę i czemu w Święto Pracy ?? jakby to był najważniejszy problem ;)))
image
no!!! i tak trzymać Nacheba!!!!! :)

a całkiem możliwe, że jak mi juz totalnie będzie zjeźdżal ten mój pierścionek, to będę ggo nosić na prawej pod obrączką.... a może nie chłe chłe chłe ;-)

wczoraj w telewizorni mówili, że pierścionki z rubinem przynoszą kobietom długą miłość i namiętność w związku.... może warto się zastanowić, co?
Ja słyszałam,że u nas jest zwyczaj noszenia pierścionka zaręczynowego na prawej dłoni a potem tylko dołącza się do niego obrączkę...W Anglii, na Cyprze i wszędzie gdzie ruch jest lewostronny, ludzie noszą pierścionki zaręczynowe na lewej dłoni i dołączają obrączkę po ślubie na tą samą rękę.także ja mam na prawej i upatrzone obrączki,pasujące do pierścionka;)

Ja nosiłam i nadal noszę na serdecznym prawej ręki teraz dołączyła do niego obrączka. Wszystkie moje znajome też noszą na prawej ręce to chyba ma nas przyzwyczaić do noszenia obrączki.
Widze że każdy nosi swój pierścionek zaręczynowy wg uznania
i ja tez tak zrobie,
dzieki wielkie dziewceta
Ja naoszę na palcu serdecznym prawej ręki :)

image
Hej, sprawa jest prosta (moim zdaniem). Kiedys na jakis rekolekcjach pewien Ojciec odczytal przepiekna staropolska legende (ktora niezbyt dobrze pamietam). Bylo tam napisane, ze pierscien zareczynowy nosi sie na serdecznym palcu prawej reki, gdyz tam dochodzi zyla z serca :) No a piercien jest nam bliski sercu (a raczej osoba, ktora go podarowala).
A po slubie, to juz nie z legendy, najlepiej przelozyc pierscionek na palec serdeczny lewej reki, a na prawej nosic obraczke. Jesli ktos woli to obraczka i pierscionek moga byc na tym samym palcu, ale mnie sie wydaje, ze to za duzo jak na 1 palec :)
Pozdrowienia

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry