Widok

Nabór do przedszkoli 2013

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy wiecie kiedy rusza nabór internetowy do przedszkoli państwowych? Jakie przedszkola wybieracie? I czy ktoś wie gdzie są najmniej oblegane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My także czekamy aż sie zacznie:)
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zdaje się ze w maju
http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

tu znajdziesz informacje
nabór rusza na początku kwietnia

My też czekamy na wiosenny nabór :-)
image
To i ja się dołączę :) Nas też czeka rekrutacja, co mnie przeraża. Może w kupie raźniej chociaż teoretycznie jesteśmy dla siebie konkurencją :)
my też, tyle , że gdynia
ponoć najłatwiej dostać się w sopocie
imageimage
Heh...mnie też to czeka...w Gdyni :/
ta strona która ktos podal dotyczy rekrutacji z tego roku
Ja jestem z chełmu i jestem przerażona bo chełm, morena, orunia górnia ciężko się dostać! Myślałam że może na starówce byłoby mniej dzieci
Madzia na ul. świętojańskiej na starowce jest przedszkole - 6 i pół dziecka na jedno miejsce :(

Sama chodziłam do tego przedszkola
imageimage
Nas też teraz czeka przedszkole i zastanawiamy się nad Wrzeszczem ale,że nie jesteśmy do końca przekonani to w razie czego zapisaliśmy Syna 1mc temu do prywatnego w Pruszczu..
Madzia ja też jestem z Chełmu i mój syn nie dostał sie do przedszkola parę lat temu na naszej dzielnicy ,do Gd gł tez składałam i nie udało się ,natomiast na Kartuskiej się dostał .Na starej Oruni wówczas tez były wolne miejsca .
Teraz jak rozmawiam z mamami kolegów mojego syna z klasy ,są to cztery mamy które mają młodsze dzieci w przedszkolach a dokładnie w jednym chyba Radosny Zakątek i jeszcze sąsiadka z mojego bloku tez ma tam córkę,jestem w szoku jak te dzieci się tam dostały ,przedszkole jest niby prywatne nie wiem jakie zasady rekrutacji ,koszty tez nie są jakieś ogromne ,jak w każdym bądź razie będę tam startować .
Jeżeli kogoś interesuje przedszkole niepubliczne - zapraszam do nowo otwartego przedszkola Mr Bean językowego we Wrzeszczu - www.mrbeanprzedszkole.pl , nabór trwa cały rok :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
strona na facebooku http://www.facebook.com/pages/Mr-Bean-Przedszkole-j%C4%99zykowe/280892042028326
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wrzeszcz też jest do d*py :/
składaliśmy w tym roku do 3 i do żadnego się nie dostaliśmy .. ale nie wiem ile dzieci na miejsce było ..

w tym roku też będę składać, ale nie liczę na to, że w 4 latkach miejsce się zwolni :/
imageimage
image
Mój syn chodzi we Wrzeszczu i chętnych było 36 a dostało się 27 dzieci, więc jakoś super dużo dzieci na miejsce nie było.
image
image
Ze względu, że ja aktualnie nie pracuje, to nawet nie startujemy do państwowego. Po całym mieście też wozić się nie będziemy, bo dla nas ważne aby było blisko domu, zatem stanie na prywatnym;]
potwierdzam że w Sopocie jest najłatwiej, nie wymagają nawet żadnego zaświadczenia o zatrudnieniu
moje dziecko dostało sie do przedszkola radosny zakatek z przypadku podczas zapisów internetowych sie nie dostal a potem sie znalazło miejsce jak przypadkiem sie dowiadywalam i chodzi, fajnie jest ale drogo około 650 zl ale lepsze to niz nic
no to my następne konkurentki do miejsca w przedszkolu w przyszłym roku w Gdańsku :) jakoś nie licze za bardzo że sie dostaniemy poniewaz oboje pracujemy ale zobaczymy jak nie to prywatnie
To jest porażka jakaś... rodzice oboje pracują a dziecko nie może się dostać do przedszkola państwowego. Chyba się z mężem rozwiodę i będziemy żyć na kocią łapę żebym mogła powiedzieć, że jestem matką samotnie wychowującą dziecko i żebym miała pierwszeństwo (oczywiście nie uniżając tym matkom, które rzeczywiście same wychowują dzieci).
image[/url]
image[/url]

ja też uważam że to niesprawiedliwe i też sie smiałam juz nie raz że musimy rozwód wziąć żeby Hania dostała sie do przedzkola :)
ale jakos bez tego bedzie trzeba sobie poradzic , chcialabym zeby sie dostala gdzies do przedzkola ale jak cos to dziadek bedzie dalej pilnował ale jego zdrowie już tez coraz gorsze
niestety duzo jest matek faktycznie samotnie wychowujacych i uwzam ze to ok ale sa tez takie ktore maja kogos i tylko dla potrzeb rekrutacji podadza ze sa samotne ale nic sie na to nie poradzi
dziewczyny to nie tylko wina tych korzystających ze statutu samotnej matki, system rekrutacyjny stworzony jest tak, że nie ma możliwość wpisania panna z partnerem, związek partnerski, konkubinat ..

także kobieta bez ślubu zaznaczyć może tylko, z tego co pamiętam, że jest panną i w ten sposób jest już traktowana jakoś samotna matka
imageimage
image
Sylwia, jak zwał tak zwał. Chodzi mi o to że w tym chorym Państwie wszystko jest nie tak. Nie sprawdza się tego czy ktoś rzeczwiście jest samotny, czy ktoś potrzebuje tego miejsca (są matki które siedzą w domu a i tak blokują miejsce bo wolą się pozbyć dziecka chociażby na 5h - wiele takich mam się chwaliło na forum). A człowiek zapieprza od rana do wieczora (jeszcze żeby jakieś wielkie pieniądze z tego były a tu ledwo na zycie starcza), nie ma z kim zostawić dziecka i jeszcze musi skorzystać z prywatnego przedszkola (bo przecież jak pracuje to go stać!). Ale kolejne przedszkola trzeba zamknąć bo przecież niepotrzebne....
image[/url]
image[/url]

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My rowniez bedziemy sie starac, ale jakos watpie ze sie dostanie. Gdask osowa chyba mnostwo dzieci chetnych ??? Ktos wie??
image
image
oj na osowej to w zeszłym roku nie było miejsc wiem od znajomej i ciezko sie dostac
A co myślicie o przedszkolu cogito na chełmie/oruni górej (koło "piotra i pawła")? Chce tam składać do przedszkola pierwszego wyboru ale bardzo mało opini jest na jego temat w internecie. Czy wiecie może czy wystarczy umowa zlecenie że pracuję, czy bym musiała się zatrudnić na umowę o prace?
My się też nie dostaliśmy.W wyborze napisałam,że jedno pracuje a nie 2 bo mąż nie ma umowy i dorabia więc w razie gdyby trzeba było zaświadczenie to byłaby lipa.Więc w sierpniu zaczęłam pytać o liste rezerwowych bo w prywatnym do którego chodził były podwyżki.Pytałam w 1 to został wpisany i dyrektorka powiedziała,że system wybierał najpierw tych co 2 pracuja bo jak 1 to ma kto siedzieć z dzieckiem w domu.W 2 praktycznie pod domem kazali mi przyjść po 20 no i się pojawiłam.Kobieta do mnie czy mały śpi i takie tam ja na nią patrze zdziwiona.Nagle mówi od 1.10 jest pani chętna żeby dziecko zapisać?Tak się dostał do pańswowego przedszkola pod domem.Żałowałam,że to przedszkole wpisałam jako 2 wybór bo pewnie już od września by chodził.W każdym razie chyba nie ma co kombinować i zapisywać najbliżej domu a wszystko będzie dobrze.Trzymam za Was kciuki żeby jak najwięcej się dostało do przedszkoli państwowych.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
ooo rany juz wątek o naborze my tez będziemy próbowali do państwowego ale teraz się przeprowadzilismy i muszę się rozejrzeć gdzie tu sa jakieś przedszkola
tu nie ma co życzyć powodzenia "żeby jak najwięcej się dostało do przedszkoli państwowych" tylko przestać głosować na PO, pieniądze na przedszkola pochodzą z kasy państwowej i samorządowej

jak jest przykładowo 300 miejsc, a chętnych 500 to CUD nie się nie wydarzy

Inne tematy z forum Chełm

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

do góry