Widok

Nadia radzi:))

Witam,

Jestem projektantem. Jeżeli Państwo będą mieli jakiekolwiek pytania związane z trudnościami napotkanymi na drodze projektowania np. kuchni,łazienki czy garderoby,proszę zostawić zapytanie na forum,a ja postaram się jak najszybciej na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do konwersacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Na moje oko,to szafa z wieloma drzwiczkami będzie droższa,oczywiście jak znajdziesz kogoś kto robi tanio(niekoniecznie dobrze),to super. A z przesuwanymi koszt będzie mniejszy.I dlatego można dzięki temu wzbogacić wnętrze szafy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałbym mieć wyobrażenie o róznicach kosztów w obu wersjach :)
:)))nie wiem,gust każdy ma inny. Koszt jakiej szafy? Z wieloma drzwiczkami i za całym wyposażeniem,czy z drzwiami przesuwanymi z całym wyposażeniem?
Orientujesz się jakiego rzędu to są koszty takiej szafy? :) Tak myślę,
że w wieloma drzwiczkami to by mnie zjadło finansowo :) I nie wiem, czy to nie byłby rodzaj dawnego segmentu rodem z PRL-u ;)
Możesz np,wykleić w środku tapetą(tez doda to urok szafie. Ja proponuje ci rozwiązania bez ścianek,podłogi i sufitu,żeby trochę obniżyć ten koszt szafy. Ale klient nasz pan,dlatego to ty decydujesz. Drzwi może być i 3,jak będziesz chciał. Tym bardziej im więcej drzwi,tym więcej tak zwanej martwej strefy:)). A styl klasyczny oczywiście ,że można,nawet tak sobie pomyślałam,że ten twój pomysł z wieloma drzwiczkami,nie jest taki zły.... Ciekawie by wyglądał,np,jeżeli by wszystkie szafki miały inne wymiary,tym samym można połączyć klasyczne wykonanie z nowoczesną proporcją.
Marek,

Moim zdaniem szkoda zrywać całą podłogę,jak to ma być pokój dzienny,to powinno tam się znaleźć coś mięciutkiego,żeby nadać przy pomocy dywanika też kształt. A pomalować to już jak uważasz,ale też możesz zrobić z marmuru,albo jego emitancja,moja koleżanka ma to w domu zrobione i wygląda prześlicznie.

Pozdrawiam
Ale jak nie ma scianek bocznych to ubrania moga się brudzić
od samych ścian. Bardziej mi odpowiada styl klasyczny, frezowania
i te sprawy ;)
A te drzwi rozsuwane będą jedna za druga? Może dać 3 żeby było symetrycznie?
Witam.
Kominek mam przygotowany, tzn. wkład i obudowa. Prosta od podłogi po sufit, patrząc od frontu kształt dwuteownika Jakie elementy zainstalować kamień, może tylko pomalować na gładź. Podłogę mogę zmienić. Dzięki za zainteresowanie.
Szkoda zabierać miejsce na ścianki boczne,zazwyczaj jeżeli chodzi o zabudowę,to beż bocznych ścianek się robi,bo to podwyższa koszt,ale też ważne czy chcesz? Bo wariantów jest dużo,np,nie chcesz żeby byly widoczne,to wtedy ok,ścianki z wyciętymi otworami ,a jak nie to i bez tego można. A z tym pomysłem na dużo drzwiczek fajnie,tylko czy praktyczne?:))) ja bym wolała wszystko schować za jakimiś wymyślnymi frontami( np.jakieś odjazdowe zdjęcie czy obraz:)))
Nie powiem, jakiś pomysł jest, bo bylem zafiksowany na inny
rodzaj rozwiazania (wiele małych drzwiczek), a tu dwoje dużych
przesuwnych drzwi :))) Thnks :)))
A powiedz mi jeszcze jak rozwiazać problem ścian bocznych szafy,
tzn czy to ma byc tylko szkielet, czy pełna płyta z wycietym otworem na gazomierz?
Rozumiem,ale moim zdaniem nic strasznego nie ma,niestety pewne rzeczy z technicznego punktu widzenia muszą być łatwo dostępne,a zachwycić gości możesz frontami,a środek to już ze tak powiem rzecz żeby było funkcjonalnie.
Ale jak sie odsunie drzwi, by schowac gościom płaszcze, to licznik
będzie widać, troche lipa :(
będą do sufitu ,ale na głębokość,jest odpowiednia :))),jakości nie mam,bo próbowałam drugi raz i znów jakieś dziwny format wyskoczył i niewyświelalo się:(((
Nadia - z rysunku to wyglądą, że drzwi będą po sufit?
Nie masz tego rysunku w lepszej jakości? :)
Marek,no muszę powiedzieć,że fajnie zrobiłeś,bo pokój o wielkości 36m2 to dla ciebie plus,bo trochę miejsca zyskałeś. Moja propozycja jest coś w tym stylu:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:nILcbuOqVNf2kM:http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/klose/31/Rafael_big.jpg&t=1
http://www.deconet.pl/pliki/artykuly/BARLINEK/998_619d.jpg

zobacz,może coś wykorzystasz,bo można połączyć część wypoczynkową z jadalnią np,albo żeby iść już w kolorze jasnej wiśni a nie antycznego dębu( bo wiśnia jest z innej tonacji kolorystycznej i będą się gryzły),to może jakiś fajny dywan mięciutki rzucić na prawie całą podłogę,albo jako centralny punkt( bo szkoda by było przykryć całość. A kominek na przykład zrobić taki:
http://www.domosfera.info/_img/gallery/kominek-czy-biokominek/kominek-czy-biokominek-08.jpg

Mam nadzieje ,że choć trochę pomogłam.
Pozdrawiam
Piotrusiek...nie wiem dlaczego się boisz ,że się nie zmieści,bo moim zdaniem szerokość jest dobra,ale wtedy można zamiast przesuwanych zrobić uchylne i będzie si. W tego typu szafy co dla ciebie zaprojektowałam jest przewidziane umieszczenie gazomierzu i bezpieczników i łatwy dostęp do nich. Ale decyzja należy do ciebie:)))
WItam.
Wybudowałem garaż wolnostojący dla aut, bo znajdujący się w budynku okazał się zbyt mały i tym sposobem wygospodarowałem pokoik około 36 m2. Chciałbym wykorzystać go jako, całodzienny. Pokój jest w kwadracie. pewne elementy wyposażenia już mam, po wymianie w salonie zestaw 3,2,1 beżowa skora, barek, kredensik i stolik rtv to jasna wiśnia w narożniku kominek do wykończenia, podłoga dąb antyczny, jaki kolor ścian byłby odpowiedni. Lokalizacja pomieszczenia płn-zach. W miejsce bramy wstawione jest okno z drzwiami o łącznej szerokości 2,7 i wysokości 2,2 m. Jak wspomniałem kominek do wykończenia, co zastosować jaki materiał.
Pozdrawiam.
Koniecznie musi byc dojście do odczytu licznika i dojście do bezpieczników. najlepiej jakieś drzwiczki. Ewentualnie duze drzwi,
ale przegrody w środku (wyobrażasz sobie?).
Szafa fajna, tylko ja mam szerokośc 160-170 cm i tyle drzwi
się nie zmieści... :(
Czyli chcesz żeby były drzwiczki maskujące gazomierz i bezpieczniki? Czy jak sobie wyobrażasz efekt końcowy? I jak się spodobało wnętrze szafy którą dla ciebie zaprojektowałam?:))))
Bezpieczniki są na wysokości kolo 180cm ( 40x25 cm powierzchni),
natomiast gazomierz(środek) jakieś 220 cm nad podłogą.
Gazomierz i bezpieczniki są blisko ściany tylnej, tak, że mieszczą się
w szafie o szerokości 70-80cm.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dobry i tani projekt domu (21 odpowiedzi)

gdzie najlepiej kupić lub zamówic projekt domu? macie jakieś doświadczenia i wskazówki?

Czy warto zamieszkać w trójmieście lub okolicach. (80 odpowiedzi)

Mieszkam w centralnej Polsce i postanowiłem zmienić miejsce zamieszkania biorąc pod uwagę że...

do góry