Widok

Nadia radzi:))

Witam,

Jestem projektantem. Jeżeli Państwo będą mieli jakiekolwiek pytania związane z trudnościami napotkanymi na drodze projektowania np. kuchni,łazienki czy garderoby,proszę zostawić zapytanie na forum,a ja postaram się jak najszybciej na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do konwersacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ale chciałbyś jeżeli chodzi o nowoczesny styl np lacobel? Gładka powierzchnia i do wyboru 1000 kolorów. A czarny tez da rade zrobić. Moim zdaniem połączenie niczego sobie,ale wtedy przy czarnym blacie,musi być bardzo wyrazisty kolor u góry,bo będzie jak w jaskini( za ciemno) i wtedy dopasować gadżety w tonacjach na przykład z jakiejś szykownej tkaniny9 koniecznie gładkiej) z welurowymi wzorami....już to widzę:)))) a co chodzi o okucia,to wariacje mogą być przeróżne. Jeżeli pomieszczenie jest nieduże odradzałabym używać brązów ciemnych,bo znacznie skraca powierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy możesz mi odpowiedzieć na pytanie które jest wyżej
Albo bym poszedl w tyl angielski, ale ciemnobrazowy
(okucia metalowe jakby sploty zylek), albo utranowoczesny cieply(może błędkitno?) ciemny.
Blat czarny mieniacy sie tez by byl fajny :)
Tylko czy to da się połaczyc????
A jaki styl lubisz? Bardziej nowoczesny czy classic? I jakie powierzchnie zimne czy bardziej przytulne? Jasne kolory czy ciemne? Blat dekoracyjny czy uzupełniający resztę mebli?
Oooo, to dobry pomysl z tym ukosem, przy okazji nie bedzie cienia z
okna ! Ch etnie bym zobaczył jak sama to zrobilas :)
Tak, lodówkę mam do zabudowy, tak mysle, że po prawej stronie
przy wejsciu dac.
Mam problem jaki dac blat i jaki styl mebli.
I szafę i drzwi? tak jak najbardziej się da,a masz jakiś rzut? może naszkicujesz mniej więcej jak i co? albo jakie są wymiary?

Pozdrawiam serdecznie.
Hm,no to właśnie miałam na myśli,żeby były składane ale do góry,wyjmowanych bym nie radziła,bo na początek jest ok,ale później jest problem,bo się nie chce wyjmować i zakładać z powrotem. Można zrobić zabudowę w taki sposób,żeby szafka była w narożniku i drzwi były tak jakby pod katem, mam coś takiego zrobione w domu,zrobię zdjęcie i wstawię,żebyś sobie zobaczył. a lodówkę chcesz zabudować? I jakieś materiały już wybrałeś?

Pozdrawiam serdecznie
W tej chwili meble są tymczasowe. Umywalka ma byc w tamtym
rejonie pod oknem, bo tam jest woda i odplyw. Ale zeby okno
się otwierało to bateria powinna być na prawym skraju okna.
Odleglość okolo 70-80 cm. Prawą scianę też chce zabudować.
Obok kotla - kuchenka, potem blat, a potem lodówka.
Uchylanie drzwi to raczej za mało miejsca, uchylane to bedą
albo obijac sciane, albo bedzie cieżko wejsc przed kociol.
Może drzwi wyjmowane, albo skladane???
Tak robimy skrzydła przesuwane. Rozumiem ,że chodzi ci o drzwi między np pokojem i wc?

Re: Nadia radzi:))

tak, a dokładnie między przedpokojem a wc, naprzeciwko jest schowek pod chodami a obok szafa, i to wszystko chciałabym zabudować takimi samymi drzwiami czy to możliwe?
Nie wiem jaka ile jest między umywalka a kotłem,ale można zastosować na przykład drzwi uchylane do góry,bardzo wygodne i estetyczne. Albo można zabudować całą ścianę z umywalka i zrobić narożnik aż do połowy ściany po stronie kotła albo na całość. wtedy będzie można wykorzystać nawet tą przestrzeń po kotłem. Będzie funkcjonalnie. A masz już jakieś meble nad/pod umywalką?
Generalnie tam gdzie jest kociol, jest i kuchnia. Od kotla idą w dól
wszystkie rurki i dlatego sądzę, że cały kociol powinien byc zabudowany (jest w narożniku), ale drzwiczki nie wchodziły na umywalke.
To jest wygląd kuchni. Może masz jakis pomysł?
image

Uploaded with ImageShack.us
tak, a dokładnie między przedpokojem a wc, naprzeciwko jest schowek pod chodami a obok szafa, i to wszystko chciałabym zabudować takimi samymi drzwiami czy to możliwe?
Pewnie jak najbardziej, widziałam i to nie raz,bo wiadomo że nikt nie chce oglądać kotłów,bojlerów itd,dlatego coraz więcej ludzi wybiera sposób na zabudowę. a jaki to pokój miałby być? Masz już jakiś pomysł jaka funkcje miałaby pełnić zabudowa?

Pozdrawiam serdecznie
Hej :)
Zgody to nie potrzeba wydaje mi sie. Bardziej widzialbym to jako
cos w rodzaju lodówki do zabudowy. Widzialas juz kiedys cos
takiego? Chcialbym to zrobic razem ze wszystkimi meblami do zabudowy, czyli generalnie szukam pomyslu na zabudowę.
Witaj,

Można zabudować jak normalną szafkę wiszącą. Tylko nie jestem pewna czy do tego nie jest potrzebna zgoda na zabudowanie, np spółdzielni. A z jakiego materiału chciałbyś tą zabudowę zrobić? jakiego koloru np. pozostałe meble są?

Pozdrawiam serdecznie
Nadia:
A jak zabudowac kocioł CO wiszący w kuchni? Żeby jednocześnie byl
niewidoczny, a jednocześnie dostepny do regulacji i serwisu.
Powiem tak, reklama to jest tylko reklama,tak naprawdę najlepszą reklamą są opinię ludzi, którzy skorzystali z usług danej firmy. Jest takie powiedzenie co do ludzi :"mądrość przychodzi razem z wiekiem",a ja bym trochę to zmieniła :" jakość i dopracowanie przychodzi wraz z chęcią zmieniać na lepsze",bo nieraz zdarza się że ktoś istnieje na rynku długo,a nadal nie wykonuję dobrze powierzonej mu pracy. A czasami przez pryzmat doświadczenia wykonawca może zaproponować więcej i skuteczniej to wykonać.

Pozdrawiam serdecznie
Witam,

Tak robimy skrzydła przesuwane. Rozumiem ,że chodzi ci o drzwi między np pokojem i wc?
Drogi Marcinie,dziękuję za wyrażenie swojej opinii. Ten temat jest stworzony dla ludzi,którzy chcą zapytać a ja odpowiadam. Odpowiadam ci na twoje pytanie więc....Tak,jestem jednym z projektantów i to nie jest kapania reklamowa,tylko chcę pomóc ludziom dokonywać pewnych wyborów i niekoniecznie wyboru firmy która ma dla nich wykonać zlecenie.

Serdecznie pozdrawiam
jak się robi 16 lat mebelki to niby nie trzeba się reklamować
ale co zrobic jak inne firmy podszywają się pod Twoja dobrą robotę i psuja CI marke i reputację a ich jedynym argumentem jest nizsza cena
bo robią z najgorszych materiałów i nie zapewniaja serwisu itd???

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dobry i tani projekt domu (21 odpowiedzi)

gdzie najlepiej kupić lub zamówic projekt domu? macie jakieś doświadczenia i wskazówki?

Czy warto zamieszkać w trójmieście lub okolicach. (80 odpowiedzi)

Mieszkam w centralnej Polsce i postanowiłem zmienić miejsce zamieszkania biorąc pod uwagę że...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry