Widok
outree
my bedziemy menu ustalać we wtorek, ale juz mamy rezerwację i jestesmy w 100% zdecydowani:) Mam ceny z września 2009r. kiedy tam byliśmy po raz pierwszy, więc we wtorek mogę podać aktualne informacje.
My byliśmy na 2 weselach w Faltomie w Rumi i było w porządku. Na pierwszym weselu zauważyliśmy, że przy podawaniu dań, jakoś późno przyszły warzywa na cieplo, a zdąrzyliśmy już zjeść mięso i ziemniaki z surówką oraz wódka była ciepła. Powiedzieliśmy to znajomym, którzy robili później i już taka sytuacji u nich nie miała miejsca. Cena za gościa jest taka dość typowa, ani tanio ani drogo. Noclegi bywają tańsze w innych miejscach i nie ma zniżki za rezerwację całego pensjonatu, ale w związku z tym, że to pierwsze dni czerwca nie musimy płacić ceny za sezon wysoki, więc i tak dobrze. Jeśli coś się w tej kwestii zmieni i za pokój 2-osobowy będą od nas chcieli 290zł, to poszukamy kwater w okolicy, bo wiem, że tam ludzie w najbliższej okolicy wynajmują pokoje turystom.
my bedziemy menu ustalać we wtorek, ale juz mamy rezerwację i jestesmy w 100% zdecydowani:) Mam ceny z września 2009r. kiedy tam byliśmy po raz pierwszy, więc we wtorek mogę podać aktualne informacje.
My byliśmy na 2 weselach w Faltomie w Rumi i było w porządku. Na pierwszym weselu zauważyliśmy, że przy podawaniu dań, jakoś późno przyszły warzywa na cieplo, a zdąrzyliśmy już zjeść mięso i ziemniaki z surówką oraz wódka była ciepła. Powiedzieliśmy to znajomym, którzy robili później i już taka sytuacji u nich nie miała miejsca. Cena za gościa jest taka dość typowa, ani tanio ani drogo. Noclegi bywają tańsze w innych miejscach i nie ma zniżki za rezerwację całego pensjonatu, ale w związku z tym, że to pierwsze dni czerwca nie musimy płacić ceny za sezon wysoki, więc i tak dobrze. Jeśli coś się w tej kwestii zmieni i za pokój 2-osobowy będą od nas chcieli 290zł, to poszukamy kwater w okolicy, bo wiem, że tam ludzie w najbliższej okolicy wynajmują pokoje turystom.
Też tak myślałam właśnie, co z tymi kaflami, ale widziałam, że dużo sal ma taką podłogę. Wezmę ze sobą szpilki i sprawdzę we wtorek;)
z tym menu, to też dostaliśmy te 3 oferty cenowe, więc nie wiem, w jakim celu piszą teraz, że od 130 jest cena, a co do elastyczności, to odniosłam wrażenie, że może być elastyczność daniowa, ale nie cenowa:) a Wy się już zdecydowaliście, czy jeszcze sprawdzacie inne miejsca?
z tym menu, to też dostaliśmy te 3 oferty cenowe, więc nie wiem, w jakim celu piszą teraz, że od 130 jest cena, a co do elastyczności, to odniosłam wrażenie, że może być elastyczność daniowa, ale nie cenowa:) a Wy się już zdecydowaliście, czy jeszcze sprawdzacie inne miejsca?
My się jeszcze zastanawiamy , chcemy poczekać żeby zobaczyć salę po remoncie. Podobno mają skończyć za 2 tygodnie. Zobaczymy, ocenimy i wtedy się zdecydujemy:) Może układają parkiet ;)? Powiedzieli mi że krzesła będą wymieniane ( i dobrze bo trochę wczesnym gierkiem zalatywały ;) ) A Wy już się zdecydowaliście?
My ślub bierzemy w Gdyni, kościół załatwialiśmy już szybciej i nie chcemy robić kolejnego zamieszania:) wystarczy już że z salą namieszaliśmy :), wcześniej mieliśmy mieć wesele w Gdyni ale się rozmyśliłam ;), nie no tak szczerze mówiąc to w poprzedniej sali zmieniły się warunki no i teraz szukamy czegoś nowego na nasz termin - 17 września. Myślę że pensjonat faltomu to dobry wybór :) mam tylko nadzieję że z tą salą coś zrobią :) A na kiedy Wy zaplanowaliście wesele?
ja miałam ochotę na czerwiec i akurat był jeszcze wolny piątek długiego weekendu oraz sobota 12-ego. Mamy czas do jutra, żeby jeszcze zamienić na 12-ego, ale raczej chcemy długi weekend, szczególnie, że nie mamy NIC :D a łatwiej będzie nam znaleźć dja, fotografa i kamerzystę na piątek niż na sobotę:) większość przygotowuje się rok do wesela, ale jestem przekonana, że my ze wszystkim zdążymy :)
byliśmy dzisiaj i oto moje spostrzeżenia:
- powiększenie sali powoduje, że moje obawy, że może być za mało miejsca zostały rozwiane - remont kończą na koniec miesiąca, bo wówczas jest jakaś impreza
- klimatyzacja nie jest już nad młodymi tylko nad tą częścią do tańczenia, a więc kolejny plus :)
- wszystkie pokoje są ogromniaste i z widokiem, więc już mnie nie boli ta cena (dla porównania w pałacyku below w tej samej cenie jest śniadanie i nie trzeba dopłacać 15 zł)
- zejście do morza/nad zatokę jest od razu z terenu Faltomu i chociaż teraz widać tylko biel, to w czerwcu niewątpliwie będzie niebiesko;)
- Kościółek nadal nam się podoba, ale Księdza nie zastaliśmy - będziemy dzwonić jutro, ale już nam zasygnalizowano, że szanse są niewielkie, ponieważ nie jesteśmy stamtąd..
ale i tak jesteśmy zadowoleni :)
- powiększenie sali powoduje, że moje obawy, że może być za mało miejsca zostały rozwiane - remont kończą na koniec miesiąca, bo wówczas jest jakaś impreza
- klimatyzacja nie jest już nad młodymi tylko nad tą częścią do tańczenia, a więc kolejny plus :)
- wszystkie pokoje są ogromniaste i z widokiem, więc już mnie nie boli ta cena (dla porównania w pałacyku below w tej samej cenie jest śniadanie i nie trzeba dopłacać 15 zł)
- zejście do morza/nad zatokę jest od razu z terenu Faltomu i chociaż teraz widać tylko biel, to w czerwcu niewątpliwie będzie niebiesko;)
- Kościółek nadal nam się podoba, ale Księdza nie zastaliśmy - będziemy dzwonić jutro, ale już nam zasygnalizowano, że szanse są niewielkie, ponieważ nie jesteśmy stamtąd..
ale i tak jesteśmy zadowoleni :)
Pensjonat Faltomu zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie, gdyby tak nie bylo nie podpisalabym umowy :) Generalnie wszystko jest super z wyjatkiem tragicznych krzesel, podobno mozna pozyczyc pokrowce na krzesla z faltomu, o ile sa dostepne, niestety w moim terminie nie sa dostepne, wiec bede miala dodatkowy koszt. Z tego co sie orientowalam wypozyczenie pokrowcow to ok 5-6 zł za sztuke, przy moich 60-65 osobach nie wyjdzie to az tak duzo, wiadomo ze wolalabym nie dokladac tych kilku stowek, no ale tych krzesel to nie przezyje ;)
Jesli chodzi o wesele na 140 osob to ta sala jest zdecydowanie za mala, jak dla mnie to max 80 osob. Generalnie ceny sa ok, menu mozna miksowac, nie biora zadnego korkowego itp. pokoje tez cenowo wychodz super bo 150 zl za dwojke ze sniadaniem, wy wynajmujemy caly pensjonat wiec bedziemy mogli ze wszystkiego na miejscu korzystac ( basen z podgrzewana woda , sauna itp.) tylko zeby pogoda byla :) chociaz ostatnio czesto sie zdarza ze wrzesnien ladniejszy jest od sierpnia, mam nadzieje ze i teraz tak bedzie :) Co mi sie nie podoba to wystroj sali oferowany przez pensjonat, dlatego bedziemy to robic we wlasnym zakresie
Jesli chodzi o wesele na 140 osob to ta sala jest zdecydowanie za mala, jak dla mnie to max 80 osob. Generalnie ceny sa ok, menu mozna miksowac, nie biora zadnego korkowego itp. pokoje tez cenowo wychodz super bo 150 zl za dwojke ze sniadaniem, wy wynajmujemy caly pensjonat wiec bedziemy mogli ze wszystkiego na miejscu korzystac ( basen z podgrzewana woda , sauna itp.) tylko zeby pogoda byla :) chociaz ostatnio czesto sie zdarza ze wrzesnien ladniejszy jest od sierpnia, mam nadzieje ze i teraz tak bedzie :) Co mi sie nie podoba to wystroj sali oferowany przez pensjonat, dlatego bedziemy to robic we wlasnym zakresie
a jesli chodzi o ksiedza to tez slyszalam ze sa problemy, a tym bardziej jak slub ma sie odbywac w piatek, podobno kategorycznie sie na to nie zgadza dlatego my zdecydowalismy ze slub odbedzie sie w Gdyni, a pozniej wszyscy pojedziemy do swarzewa, w czasie gdy goscie beda zajmowac pokoje my bedziemy miec czas na mini plener:)
Na Kolędzie (w Lęborku) ksiądz trzy razy pytał, czy razem mieszkamy, aż mu w końcu powiedziałam, że tak. Zaczął coś mówić o czystości przedmałżeńskiej i że nie mamy uprawnienia. Wszystko fajnie, tylko słabo że mu się na umoralnianie przy moich dziadkach zebrało;P Akurat byliśmy na Dzień Babci w odwiedzinach. Natomiast ksiądz w Swarzewie spytał się jedynie, czy my już po ślubie cywilnym, więc zupełnie inne podejście. Ludzkie;P Złego słowa na niego nie powiem:) Bierzemy ślub w Swarzewie!
Hej!
Dziewczyny możecie coś więcej napisać na temat Pensjonatu i sali?
Na co zwrócić uwagę? Ja będę miała wesele na około 80 osób i zastanawiam się czy sala nie jest za mała i za niska...
W domkach holenderskich da się położyć młodszych gości weselnych?
Czy kafelki nie są za śliskie do tańczenia?
Piszcie o swoich spostrzeżeniach :)
Dziewczyny możecie coś więcej napisać na temat Pensjonatu i sali?
Na co zwrócić uwagę? Ja będę miała wesele na około 80 osób i zastanawiam się czy sala nie jest za mała i za niska...
W domkach holenderskich da się położyć młodszych gości weselnych?
Czy kafelki nie są za śliskie do tańczenia?
Piszcie o swoich spostrzeżeniach :)
Podbijam stary wątek. Sezon weselny w pełni :D. Czy są tu jakieś osoby które robiły lub bawiły się na weselu w Swarzewie.
Wiem ,że wesela są tam dosyć często organizowane patrzyłam ostatnio dostępnośc terminów i duzo jest zajętych już na 2012.
Więc może ktoś ma jakieś informacje z tego roku :)
My mamy podpisaną umowę na 2012 :)
Wiem ,że wesela są tam dosyć często organizowane patrzyłam ostatnio dostępnośc terminów i duzo jest zajętych już na 2012.
Więc może ktoś ma jakieś informacje z tego roku :)
My mamy podpisaną umowę na 2012 :)
Wesele mialam zaplanowane na 90 osob, ale prawdopodobnie bedzie okolo 70. Stoly bede miala ustalwione w U bylam na kilku weselach gdzie stoly byly okragle i mialam odczucie ze goscie sa od siebie odseperowani i wszyscy goscie siedza do siebie tylem, to tylko taka moja opinia. Co do organizacji to oprocz Dj, sali, kosciola i kamerzysty to nie mam nic ustalone. Zaczynam troszke panikowac. Czy ktos z was myslala o dekoracji sali? Macie moze jakies namiary? Potrzebuje tez transport dla moich gosci macie kogos zeby mi polecic?
No to wygląda na to ,że ja mam chrzest bojowy i idę pierwsza :)
U nas też będą stoły w U . Muszę na dniach pojechać do Faltomu i uzgodnić menu i inne rzeczy. Dodatkowo muszę zorganizować miejsce dla wedding baru i nie wiem gdzie ulokować czy w tej zaokrąglonej części czy przy wejściu?
Pokrowce na krzesła są w cenie , dekoracja tez choć ja będę miała swoją na razie jest w trakcie tworzenia i wstępnej wizualizacji :P
Czuję ,że będzie taka z charakterem :)
Wiem ,że musze to jakos połaczyć nadmorski klimat a ja mam czarno czerwona wiązankę.
Ja mam transport dokładnie autokar z 3miasta w dwie strony. W razie co podam namiary :)
U nas też będą stoły w U . Muszę na dniach pojechać do Faltomu i uzgodnić menu i inne rzeczy. Dodatkowo muszę zorganizować miejsce dla wedding baru i nie wiem gdzie ulokować czy w tej zaokrąglonej części czy przy wejściu?
Pokrowce na krzesła są w cenie , dekoracja tez choć ja będę miała swoją na razie jest w trakcie tworzenia i wstępnej wizualizacji :P
Czuję ,że będzie taka z charakterem :)
Wiem ,że musze to jakos połaczyć nadmorski klimat a ja mam czarno czerwona wiązankę.
Ja mam transport dokładnie autokar z 3miasta w dwie strony. W razie co podam namiary :)
Witam,
zamierzam zorganizować wesele w Swarzewie w 2015r. czy mogłaby ktoras z wam napisac jak było? jak z jedzeniem czy nie za mało, jak z tymi kaflami do tańczenia? nikt się nie polamal? :P no i czy nie jest tam za ciasno na 80 osob? chciałabym mieć stol w U także martwię się trochę żeby nie było za ciasno, a co za tym idzie żeby nie było mało miejsca do tańczenia? proszę o wasze opinie :)
zamierzam zorganizować wesele w Swarzewie w 2015r. czy mogłaby ktoras z wam napisac jak było? jak z jedzeniem czy nie za mało, jak z tymi kaflami do tańczenia? nikt się nie polamal? :P no i czy nie jest tam za ciasno na 80 osob? chciałabym mieć stol w U także martwię się trochę żeby nie było za ciasno, a co za tym idzie żeby nie było mało miejsca do tańczenia? proszę o wasze opinie :)