Widok

Nadmorski Pensjonat Faltom - opinie

Wesele Temat dostępny też na forum:
Przeglądałam wiele postów z opiniami o lokalach, ale o Nadmorskim Pensjonacie znalazlam tylko kilka opinii. Czy ma ktoś może jakieś "świeże" wiadomośći czy doświadczenia związane z tym miejscem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o co chcesz wiedzieć?;)
No wlaśnie ja też proszę o opinie na temat Nadmorskiego Pensjonatu Faltom. Trochę nam się plany weselne pozmieniały i chyba też się będziemy na Nadmorski decydować.
oj, nie byłam zalogowana :)
modra, najlepiej wszystko chcialabym wiedziec!:) jakie jedzonko, jaka obsluga, szefostwo, czy mozna liczyc z ich strony na elastycznosc no i oczywiscie ceny. Na stroce faltomu cena za osobę jest od 130 zl, ale moze ktoś z Was bral inne menu i moze podeslac na maila?
outree- jesli masz jakies pytania dotyczace rodzaju menu itp pisz bezposrednio na maila do hotelu,tam bez problemu na wszystko uzyskasz konkretna odpowiedz. Hotel Faltom ma bardzo dobre opinie,tam domniemywam że jest tak samo:)
outree
my bedziemy menu ustalać we wtorek, ale juz mamy rezerwację i jestesmy w 100% zdecydowani:) Mam ceny z września 2009r. kiedy tam byliśmy po raz pierwszy, więc we wtorek mogę podać aktualne informacje.

My byliśmy na 2 weselach w Faltomie w Rumi i było w porządku. Na pierwszym weselu zauważyliśmy, że przy podawaniu dań, jakoś późno przyszły warzywa na cieplo, a zdąrzyliśmy już zjeść mięso i ziemniaki z surówką oraz wódka była ciepła. Powiedzieliśmy to znajomym, którzy robili później i już taka sytuacji u nich nie miała miejsca. Cena za gościa jest taka dość typowa, ani tanio ani drogo. Noclegi bywają tańsze w innych miejscach i nie ma zniżki za rezerwację całego pensjonatu, ale w związku z tym, że to pierwsze dni czerwca nie musimy płacić ceny za sezon wysoki, więc i tak dobrze. Jeśli coś się w tej kwestii zmieni i za pokój 2-osobowy będą od nas chcieli 290zł, to poszukamy kwater w okolicy, bo wiem, że tam ludzie w najbliższej okolicy wynajmują pokoje turystom.
od nas we wrzesniu chca za pokoj 2osobowy ze sniadaniem 150zł, menu 140, 160 lub 180, ale podobno sa elastyczni. Ja jestem ciekawa jak tam z organizacja , poza tym na sali "balowej" nie ma parkietu tylko kafle i tym sie martwie troche... bo kafle do tanca srednio wskazane ;)
Też tak myślałam właśnie, co z tymi kaflami, ale widziałam, że dużo sal ma taką podłogę. Wezmę ze sobą szpilki i sprawdzę we wtorek;)

z tym menu, to też dostaliśmy te 3 oferty cenowe, więc nie wiem, w jakim celu piszą teraz, że od 130 jest cena, a co do elastyczności, to odniosłam wrażenie, że może być elastyczność daniowa, ale nie cenowa:) a Wy się już zdecydowaliście, czy jeszcze sprawdzacie inne miejsca?
My się jeszcze zastanawiamy , chcemy poczekać żeby zobaczyć salę po remoncie. Podobno mają skończyć za 2 tygodnie. Zobaczymy, ocenimy i wtedy się zdecydujemy:) Może układają parkiet ;)? Powiedzieli mi że krzesła będą wymieniane ( i dobrze bo trochę wczesnym gierkiem zalatywały ;) ) A Wy już się zdecydowaliście?
Nie dojechaliśmy dzisiaj, spróbujemy jutro, ale tak - dzisiaj już zapłaciliśmy :)
Będziemy teraz próbować negocjować z księdzem, który nam ślubu nie chce udzielić :D ładny kościółek, blisko pensjonatu, ale prawdopodobnie przyjdzie nam szukać innego miejsce na zaślubiny..
My ślub bierzemy w Gdyni, kościół załatwialiśmy już szybciej i nie chcemy robić kolejnego zamieszania:) wystarczy już że z salą namieszaliśmy :), wcześniej mieliśmy mieć wesele w Gdyni ale się rozmyśliłam ;), nie no tak szczerze mówiąc to w poprzedniej sali zmieniły się warunki no i teraz szukamy czegoś nowego na nasz termin - 17 września. Myślę że pensjonat faltomu to dobry wybór :) mam tylko nadzieję że z tą salą coś zrobią :) A na kiedy Wy zaplanowaliście wesele?
my już niedługo :D w czerwcu :D
super ! zazrdoszczę :) faktycznie to już całkiem niedługo. my mogliśmy dopiero po wakacjach niestety, a ja już strasznie bym chciała żeby ten dzień nadszedł
kurcze dopiero teraz zwrocilam uwage na Twoj suwaczek :) faktycznie 4 czerwca :) ale jestem spostrzegawcza ;)
ja miałam ochotę na czerwiec i akurat był jeszcze wolny piątek długiego weekendu oraz sobota 12-ego. Mamy czas do jutra, żeby jeszcze zamienić na 12-ego, ale raczej chcemy długi weekend, szczególnie, że nie mamy NIC :D a łatwiej będzie nam znaleźć dja, fotografa i kamerzystę na piątek niż na sobotę:) większość przygotowuje się rok do wesela, ale jestem przekonana, że my ze wszystkim zdążymy :)
byliśmy dzisiaj i oto moje spostrzeżenia:
- powiększenie sali powoduje, że moje obawy, że może być za mało miejsca zostały rozwiane - remont kończą na koniec miesiąca, bo wówczas jest jakaś impreza
- klimatyzacja nie jest już nad młodymi tylko nad tą częścią do tańczenia, a więc kolejny plus :)
- wszystkie pokoje są ogromniaste i z widokiem, więc już mnie nie boli ta cena (dla porównania w pałacyku below w tej samej cenie jest śniadanie i nie trzeba dopłacać 15 zł)
- zejście do morza/nad zatokę jest od razu z terenu Faltomu i chociaż teraz widać tylko biel, to w czerwcu niewątpliwie będzie niebiesko;)
- Kościółek nadal nam się podoba, ale Księdza nie zastaliśmy - będziemy dzwonić jutro, ale już nam zasygnalizowano, że szanse są niewielkie, ponieważ nie jesteśmy stamtąd..
ale i tak jesteśmy zadowoleni :)
to teraz i ja jestem zadowolona :) my pojedziemy oglądać za dwa tygodnie:) wesele w piatek to dobry pomysl :) my tez mamy w piatek i przynajmniej nie ma takiego problemu u fotografa , czy dj'a :) a poprawin nie planowalismy i tak , wiec nie ma problemu
Już byliśmy zobaczyć pensjonat po remoncie, sala jest super, pokoje przestronne, nocleg w dobrej cenie, pokrowce na paskudne krzesla sa dostepne :) jestesmy zdecydowani , w poniedzialek podpisujemy umowe :)
my też już podpisaliśmy :) a powiedz mi jeszcze, jak z pokrowcami? ile to kosztuje? bo te krzesła też jakoś nie przypadły mi do gustu
A na ile osób robicie wesele? Jaki jest koszt wyjściowy menu i noclegu? Mi zależy na miejscu dla 114 osób...Opiszcie swoje wrażenia dotyczące Pensjonatu Faltom, też się nad nim zastanawiam...
Pensjonat Faltomu zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie, gdyby tak nie bylo nie podpisalabym umowy :) Generalnie wszystko jest super z wyjatkiem tragicznych krzesel, podobno mozna pozyczyc pokrowce na krzesla z faltomu, o ile sa dostepne, niestety w moim terminie nie sa dostepne, wiec bede miala dodatkowy koszt. Z tego co sie orientowalam wypozyczenie pokrowcow to ok 5-6 zł za sztuke, przy moich 60-65 osobach nie wyjdzie to az tak duzo, wiadomo ze wolalabym nie dokladac tych kilku stowek, no ale tych krzesel to nie przezyje ;)
Jesli chodzi o wesele na 140 osob to ta sala jest zdecydowanie za mala, jak dla mnie to max 80 osob. Generalnie ceny sa ok, menu mozna miksowac, nie biora zadnego korkowego itp. pokoje tez cenowo wychodz super bo 150 zl za dwojke ze sniadaniem, wy wynajmujemy caly pensjonat wiec bedziemy mogli ze wszystkiego na miejscu korzystac ( basen z podgrzewana woda , sauna itp.) tylko zeby pogoda byla :) chociaz ostatnio czesto sie zdarza ze wrzesnien ladniejszy jest od sierpnia, mam nadzieje ze i teraz tak bedzie :) Co mi sie nie podoba to wystroj sali oferowany przez pensjonat, dlatego bedziemy to robic we wlasnym zakresie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jesli chodzi o ksiedza to tez slyszalam ze sa problemy, a tym bardziej jak slub ma sie odbywac w piatek, podobno kategorycznie sie na to nie zgadza dlatego my zdecydowalismy ze slub odbedzie sie w Gdyni, a pozniej wszyscy pojedziemy do swarzewa, w czasie gdy goscie beda zajmowac pokoje my bedziemy miec czas na mini plener:)
tani transport busem 21 miejsc www.bus-darmar.pl
Na Kolędzie (w Lęborku) ksiądz trzy razy pytał, czy razem mieszkamy, aż mu w końcu powiedziałam, że tak. Zaczął coś mówić o czystości przedmałżeńskiej i że nie mamy uprawnienia. Wszystko fajnie, tylko słabo że mu się na umoralnianie przy moich dziadkach zebrało;P Akurat byliśmy na Dzień Babci w odwiedzinach. Natomiast ksiądz w Swarzewie spytał się jedynie, czy my już po ślubie cywilnym, więc zupełnie inne podejście. Ludzkie;P Złego słowa na niego nie powiem:) Bierzemy ślub w Swarzewie!
ale jaja! do nas przyszła kolęda . Przyszła i nie weszła -sąsiedzi donieśli,że mieszkaliśmy razem bez ślubu -zapachniało diabłem i dupa!!!!
Nie przejmujcie się pedofilami w czarnych kieckach
modra , a mam pytanko - bedzie u Was gral dj limahl ? bo ostatnio z nim podpisywalismy umowe i cos mowil ze w czerwcu bedzie tez gral w pensjonacie faltomu. Od razu sobie o Tobie pomyslalam :)
miał u nas grać - 4tego, ale ponieważ przełożyliśmy na 12-ego, to on wtedy już ma zajęty termin, więc może mu się tak kojarzy, a może faktycznie ktoś go tam też bierze;)
Podbijam wątek :)
Może macie dziewczyny nowe informacje dotyczące pensjonatu??
Czy ilość jedzenia w opcji 180zl /os jest wystarczająca....no i jak smakuje jedzonko?
Prosze o wszelkie opinie
jako dj grałem tam wesele i w porównaniu z innymi imprezami było b. fajnie. tzn. miły klimat,ciepłe wnętrze, dobra sympatyczna obsługa, jedzonko tez b. smaczne - polecam Dj zibi, a jeszcze jedno na ile osób ta impreza?
Czy sa tu dziewczyny ,które robią wesele w Pensjonacie Faltom w Swarzewie :)

Według mnie bardzo fajne miejsce ale mało osób ,które właśnie tam będą mieć swoje wesele :(
Hej!
Dziewczyny możecie coś więcej napisać na temat Pensjonatu i sali?
Na co zwrócić uwagę? Ja będę miała wesele na około 80 osób i zastanawiam się czy sala nie jest za mała i za niska...
W domkach holenderskich da się położyć młodszych gości weselnych?
Czy kafelki nie są za śliskie do tańczenia?
Piszcie o swoich spostrzeżeniach :)
dziewczyny a jak jest z płatnąścią w tym pensjonacie, całość przed weselem? czy część po?pozdrawiam
całość przed weselem. Wszystko zoastaje wyliczone i tydzień przed płacisz :)
czy ktoż z Was już jest po weselu w tym obiekcie??
Czy jedzenie ładnie podane?
Czy obia był ciepły??
Czy obsługa zabierała w mairę szybko brudne naczynia ze stołu?
Czy na sali cały czas był dostępny dla gości przynajmniej jeden kelner?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam stary wątek. Sezon weselny w pełni :D. Czy są tu jakieś osoby które robiły lub bawiły się na weselu w Swarzewie.

Wiem ,że wesela są tam dosyć często organizowane patrzyłam ostatnio dostępnośc terminów i duzo jest zajętych już na 2012.

Więc może ktoś ma jakieś informacje z tego roku :)

My mamy podpisaną umowę na 2012 :)
Hej!
Kto organizuje lub był na weselu w Swarzewie?
Przyznać się!!! :)
Ja mam wesele zarezerwowane na 5 maja 2012 w Nadmorskim Pensjonacie Faltom i jak narazie to tylko tyle co do ten pory ustalilam. Nie wiem od czego zaczac, zostalo tylko 3 miesiace i duzo do zrobienia i ustalenia. Nie wiem jak ja to ogarne.
Hej dziewczyny :)

Ja mam w kwietniu 2012 ...czyli to prawie już :)

Aneciura a na ile osób robisz? I jak ustawiasz stoły? Okrągłe czy w U ?
Dziewczyny napiszcie co macie "w cenie" ekstra :)
Np. dekoracje, pokrowce na krzesła? Ile będziecie miały kelnerek?
Ja przygotowuje się do podpisania umowy i wymyślam, co jeszcze negocjować :)
Wesele mialam zaplanowane na 90 osob, ale prawdopodobnie bedzie okolo 70. Stoly bede miala ustalwione w U bylam na kilku weselach gdzie stoly byly okragle i mialam odczucie ze goscie sa od siebie odseperowani i wszyscy goscie siedza do siebie tylem, to tylko taka moja opinia. Co do organizacji to oprocz Dj, sali, kosciola i kamerzysty to nie mam nic ustalone. Zaczynam troszke panikowac. Czy ktos z was myslala o dekoracji sali? Macie moze jakies namiary? Potrzebuje tez transport dla moich gosci macie kogos zeby mi polecic?
No to wygląda na to ,że ja mam chrzest bojowy i idę pierwsza :)

U nas też będą stoły w U . Muszę na dniach pojechać do Faltomu i uzgodnić menu i inne rzeczy. Dodatkowo muszę zorganizować miejsce dla wedding baru i nie wiem gdzie ulokować czy w tej zaokrąglonej części czy przy wejściu?

Pokrowce na krzesła są w cenie , dekoracja tez choć ja będę miała swoją na razie jest w trakcie tworzenia i wstępnej wizualizacji :P
Czuję ,że będzie taka z charakterem :)
Wiem ,że musze to jakos połaczyć nadmorski klimat a ja mam czarno czerwona wiązankę.

Ja mam transport dokładnie autokar z 3miasta w dwie strony. W razie co podam namiary :)
Czarno-czerwona wiązanka - musisz potem pokazać :)

Wiecie może jak to jest z tymi kosztami za salę? Bo na menu jest napisane, że trzeba płacić za sobotę i za poprawiny po 500zł, a na stronie internetowej, że gratis przy zakwaterowaniu minimum 15 osób.
Ktoś może mi to wytłumaczyć?
Witam mam pytanie o wesele w swarzewie, jak się udało tzn wszystko bym chciała wiedzieć:)))
Witam,
zamierzam zorganizować wesele w Swarzewie w 2015r. czy mogłaby ktoras z wam napisac jak było? jak z jedzeniem czy nie za mało, jak z tymi kaflami do tańczenia? nikt się nie polamal? :P no i czy nie jest tam za ciasno na 80 osob? chciałabym mieć stol w U także martwię się trochę żeby nie było za ciasno, a co za tym idzie żeby nie było mało miejsca do tańczenia? proszę o wasze opinie :)
Na 80 osób wydaje mi się że będzie ciasno... My tam planowaliśmy swoje ale właśnie sala jest zbyt mała.
ktoś, cos jeszcze? jakies opinie?
Na sali zmieści się 80 osób.
Miła Pani z Pensjonatu powiedziała, że nawet do 100 osób ale wtedy będzie już ciasno.

My się zdecydowaliśmy na Leśną Karczmę Faltomu :-)
ktoś ma jeszcze jakies doświadczenia?
Jakies nowe opinie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry