Widok

Napoleon i Gdańsk. Pierwsze Wolne Miasto Gdańsk 1807 – 1814

Opinie do imprezy: Napoleon i Gdańsk. Pierwsze Wolne Miasto Gdańsk 1807 – 1814, 21 lipca 2007 - 31 grudnia 2007
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie!

Bardzo długo czekałem na tego typu wystawę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba kirem należy przystroić drzwi

Piękne, zamożne, tolerancyjne i utrzymujące szerokie kontakty hadlowe miasto dostało się pod okupację wojsk Napoleona, który wykończył je podatkami, daninami na rzecz jego wojny, dekretami zabraniającymi handlu i wogóle wszystkiego.
Te małe to zawsze muszą jakieś kompleksy leczyć kreujac się na wodza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy to byli sojusznicy Polski?

Mam wątpliwości co do tego "świetnego okresu" a to z przyczyny nieszczęść i zniszczeń i martyrologi narodu jakie przyszło nam znosić przez okupację napoleońską.

A jaka jest wasza opinia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja juz tam byłam

wystawa bardzo ładna i fajna ale nie zrozumiała dla dzieci mi się podobało i wszystko ok ale moje dzieci nie rozumiały treści wystawy

WYSTAWA PRZEDŁUŻONA!!!!!!!

Wysatwa została przedłużona do końca 2007 roku

Inne tematy z forum Rozrywka

Motocrossowe Mistrzostwa Świata Sidecar / Mistrzostwa Europy Quadcross (4 odpowiedzi)

Gdański Auto Moto Klub z dumą zaprasza na jedno z najbardziej widowiskowych wydarzeń sezonu!14 i...

The Magic of Disco Festival (3 odpowiedzi)

Już 19 lipca, w Operze Leśnej, w Sopocie odbędzie się pierwsza edycja festiwalu: "The Magic of...

Koncert przy świecach: Muzyka filmowa - Hans Zimmer i inni (3 odpowiedzi)

Candle Live Music zaprasza na wyjątkowy koncert, który przeniesie Cię w świat niezapomnianych...

do góry