Profesjonalny sklep dla biegaczy - także dla nas, amatorów. Spory wybór obuwia, ubrań i różnych dodatków. Jest nawet literatura. Dużym plusem jest bieżnia w sklepie - można przetestować buty czy dokonać analizy biomechaniki ruchu - dzięki zamontowanej kamerze. W moim przypadku test "mokrej stopy" w domu okazał się błędny.
Największym atutem sklepu jest moim zdaniem obsługa. Panowie są bardzo cierpliwi, znają się na rzeczy, można z nimi pogadać o bieganiu i nietylko. Ostatnio kupowałem buty i trwało to dosyć długo, przymierzałem i testowałem wiele par zanim podjąłem decyzję - z ich strony cały czas otrzymywałem rzeczową pomoc. W porównianiu ze sklepami tzw. "sportowymi", gdzie albo nie znajdziemy nikogo z obsługi, albo jak już się uda, jest to osoba, która z bieganiem nie ma nic wspólnego, różnica jest kolosalna.
Żałuję, że nie wiedziałem o nich gdy zacząłem biegać rok temu - na pewno doradziliby mi kupno odpowiedniejszych dla mojej stopy butów...Teraz to mój nr 1 w Trójmieście, jeśli chodzi o sprzęt dla biegaczy.