Widok

Nasz szalony piątek 13-go:)

Wesele Temat dostępny też na forum:
po 12 latach związku z 2ką pociech obudziliśmy się w piątek 13.09.2013
o 7:15 stawiliśmy się na spowiedzi której udzielił nam ksiądz który później dawał nam ślubu oczywiście nie obyło się bez śmiechu
później szybka wizyta w sklepie bułki wędlinka Nażeczony udał się jeszcze do dentysty na ostatnie szlify a ja po szybkiej kąpieli udałam się do fryzjera tuż pod domem tam mycie suszenie prostowanie co z moimi włosami proste nie jest mam ich maseeee więc suszenie na 2 suszarki :) fryzura robiona ze zdjęcia z internetu wyszła idealnie każdy się nią zachwycał w tym 4 obecne na ślubie fryzjerki
w między czasie w domu pojawiła się chrzesna córki świadkowa z mężem świadek z kwiatami Cantedeskiami oraz makijażystka która malowała mnie jako 2 makijaż wybrany 2 tyg szybciej na próbnym wyszedł dokładnie tak jak chciałam
w między czasie pojawiła się Pani fotograf oraz kamerzysta :) śmiechu było co nie miara gdy zorientowałam sie że kuchenka nie jest idealnie czysta i zaczełam ją myć hehehe oczywiście wszystko musieli uwiecznić w domu o 13 pojawiła się też mojej mamy(*) siostra która w jej imieniu miała mnie ubrać i tak też się stało widok mojego Łosia jak mnie zobaczył bez cenny Córeczkę ubrała chrzesna a Synkowi pomagaliśmy oboje później ubierał się M kukałam bo coś im za zabawnie było wszystko wyjaśni się na filmie .zero stresu wogule non stop sie śmiałam aż do chwili gdy zrozumialam ze ozdoby na samochód leżą na komodzie a nie zdobią jeszcze samochodu który się jeszcze pucował wtedy jeden krzyk i w jednej chwili wszyscy znaleźli się na dole heheheh
telefon mojej ukochanej babci ktora niestety po chorobie nie mogłabyć z nami łzy same spłyneły po policzku ...
i przed wyjściem chwila dla nas ja przypiełam mu kwiatka do klapy on podał mi mój bukiet i tak zamarliśmy obieci przez pare minut szepcząc sobie do ucha życzenia cudowna chwila w haosie :)
zejście na dół po schodach nie lada wyczyn hehe w oknach pełno ludzi sąsiadki z husteczkami bardzo miłe wrażenie i droga do kościoła pojechaliśmy specjalnie na około żeby kamera i foto zdązyli być przed nami :)
ślub odbył się w małej kaplicy na pogórzu górnym o 15:30
ksiądz z lekka się pośpieszył miałbyć slub a następnie chrzest a on zaczoł od chrztu i wymieszał to totalnie tak więc doszłam z tata może z 5 kroków i zgarnełam po drodzę córeczkę która dzielnie sypała płatki ;)
msza sama w sobie była bardzo wzruszająca z relacji mojego m i gosci ja nie mogłam opanować śmiechu dopiero łezka napłyneła mi do oczu jak zobaczyłam jego łzy gdy prosto w oczka wypowiadał mi swoją przysięgę ja lekko uciekałam wzrokiem bo bałam się że parsknę śmiechem mu prosto w twarz Pocalunek po nałożeniu obraczek miał faktycznie inny smak niż dotychczasowe gdy poszliśmy pod obraz Matki Boskiej goście zdązyli wyjść z kościoła i powitali nas bankami mydlanymi :) widok taty ze łzami w oczach i uśmiechy gości cudowne uczucie
życzenia bramy fajne przeżycie
następnie goście udali się na sale a my do mojej mamy na cmentarz smutna ale dla mnie bardzo ważna chwila o dziwo nie płakałam chyba to moja mamcia rozwiała deszczowe chmury z nad naszego nieba ...
droga na sale i trabienie naszego Kierowcy od centrum kosakowa aż do Biancas w którym odbyło się nasze wymarzone wesele
Mąż który zdecydowanie otworzył mi drzwi podał rękę i szepnoł do ucha teraz z górki mała hehe
stoły wyglądały ślicznie zapach rosołku unosił się w tle muzyka goście w koło parkietu i powitanie przez sale trafiłam na wodę :D ja podalam chlebek mężowi on mi :) następnie szampan jezu jak mi się pić chciało prawie go wypiłam duszkiem aż mi glupio się zrobiło hehe sto lat nie wiem ale nie umiałam patrzeć na gości czułam wzrok wszytkich na sobie tłuczenie kieliszków i zaproszenie gości do obiadu zanim zdazyli Pan kelner nalał mi kieliszek wódki po czym kukał czy ktoś nie patrzy i chlasłam sobie tak 2 kielonki i zasiadłam do obiadku :) później 1 taniec nie wiele z niego pamiętam poza słowami m w tym czasie i huku tub z płatkami a później to już regularna impreza do białego rana
o 21 prosiaczek tort idealny taki jak chciałam i tu również słodko ja podalam kawalek m a on mi za swoim troche musiał naszukać się buzką po czym mu go rozmaziałam na ustkach a on soczyście oddal mi go buziakiem :D oczepiny zabawy pełen wypas gdy patrzeliśmy na śmiechy gości przy otrzymywaniu nagród które sami kupowaliśmy i pakowaliśmy :)
otrzymanie wielkiego bukietu sloneczników od znajomych cudowne uczucie mimo że owego dnia byli bardzo daleko to jak blisko powrot po weselu po przetanczeniu tej nocy do domku to cudowny moment niby nic się nie zmieniło ktoś by powiedział tylko złoty krążek ale u nas zmienił wiele zupełnie inne spojrzenie na pewne sprawy dziś żalujemy że tyle lat na to czekaliśmy :) dziś wiem że każda panna może być piękna nawet taka która nosi xxl :) ja czulam się najpiękniejsza i wcale nie byłam skrępowana
Podziękować pragne moim kochanym laseczką z wątku 2013 za wsparcie i cenne rady :*
Oli fryzjerka z salonu Pani Zofi na pogórzu fryzura piękna trzymała się 2 dni tak żal bylo mi ją rozpuszczać
Monice Pączek za cudowne paznokcie
Restauracja Biancas kosakowo Wszystko pyszne mega duzo do tego czysto zwinnie i 100% uczciwość tort i ciasta przepyszne
Studio florystyczne Cubana Żanetko kwiaty piękne takie jak chciałam a do tego w fantastycznej cenie
Paulina Nastały za wszystkie zaproszenia księgę gości zawieszki i dekorację w kościele złote łapki :)
Film Videolaser jeszcze nie mamy płyki ale wiem że będzie idealnie :)
DJ I fOTOGRAF Z studioMagnum Wejherowo
dj 100% pochwały cudowne zabawy takie jak prosiliśmy oprawa wszystkiego i totalny mix gości którzy bawili się idealnie nikt nie nażekał
Pani fotograf czekam na wynik pracy ale widziałam że była dosłownie wszędzię gdzie powinna :)
makijaż Agnieszka Skrzyńska polecam w 100% ja czulam się najpiękniej jak tylko mogłam

obrączki mały zakład w Gdyni
sukienka alegro biała długa z dodatkiem czarnej koronki
moje chłopaki razem z świadkiem pomarańczowe krawaty córeczka dodatek pomarańczy na sukience ja we wlosach :)
wódka krupnik zachwanana w koło poszło jej też bardzo dużo zostalo nam 21sztuk :)
wina poszły jak burza zostało mi tylko kilka sztuk półsłodkiego a mieliśmy ich bardzo duzo

czy coś się nie udało ?? NIE jedynie lekki żal do gości potwierdzonych a nie obecnych to bardzo nie miłe uczucie gdy płaci się za wszytsko z własnej kieszeni i trzeba zapłacić za 17 pustych krzesełek a w myślach wielu znajomych którzy mogli być z nami i bawić się a niestety ograniczały nas pewne ramy .
to tyle cudowny cudowny dzień i noc wrazie pytan chętnie odpowiem
zdjęc mam już trochę ale udostępnie je tylko zalogowanym i znanym mi osobą ponieważ ostatnio naczytalam się u innej Panny strasznych i krzywdzących opini

Wszytkim przed życzę cudownego dnia i takiego Kochanego męża jakiego wybrałam sobie ja

P.S przepraszam za błędy ort i haotyczność ale to wcale nie jest proste napisanie takiej relacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gratulacje... Morza Miłości i Radości na wiele lat :D
nie przejmuj sie tymi co krytykuja Twoją wypowiedz, ja przeczytałam i wszytsko zrozumiałam i nie dostałam bólu głowy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pierdzile, jak nie przyuczepicie sie ze to jakas reklama bo same pochwały, to brak kropek i duzych liter Wam przeszkadza Czy ciagle trzeba szukać negatywnych rzeczy, nie można pogratulowac i zlozyc tak normalnie zyczenia.
ja gratuluje i zycze wszytkiego najlepszego. fanie ze po tylu latach doczekaliscie sie tego wyjatkowego dnia.
pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chodzi o błędy - to nie błędy sprawiają,że Twój tekst jest nie do przebrnięcia, tylko ciągły tekst bez żadnych znaków przestankowych. Wielkie litery na początku zdania znacznie ułatwiają zrozumienie wypowiedzi. Może po to istnieją zasady pisowni, żeby zrobić ukłon w stronę czytelników - jeśli się chce, żeby coś zrozumieli. Ja bardzo lubię czytać relacje i jestem szczerze nimi zainteresowana, ale w tym wypadku na prawdę nie chciało mi się zastanawiać nad rozszyfrowaniem tego tekstu.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tez tak pisze i nie widze problemu wielkie gratulacje kochana dla ciebie super ze wszystko wam sie udalo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje raz jeszcze :)

mnie tam interpunkcja nie przeszkadzała, nawet nie zwróciłam na to uwagi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A więc proszę Admina o usunięcię mojego postu w całości pisałam na tablecie przeprosiłam za błędy o zgrozo ludzie mają dysgrafię i dysortografię nawet z wyższym wykształceniem ale coż faktycznie mogłam wogule nie dzielić się swoimi odczuciami w końcu tu liczy się coś innego
do 100% polszczyzny zachęcam do czytania literatury pięknej ..

za życzenia dziękuje ale tylko te szczere :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też gratuluję, ale faktem jest, że czytanie tego przyprawiło mnie o ból głowy - przecież są słowniki itd. można taki tekst wrzucić do worda i w 30 sekund mamy wszystkie literówki i błędy ortograficzne poprawione, o jakichś znakach interpunkcyjnych nawet nie ma co wspominać w tej sytuacji..

rozumiem emocje, ale jednak to straszne, jak się dzisiaj traktuje język polski i nie szanuje się czytelników, a to przecież nasza mowa ojczysta, przygnębił mnie ten tekst strasznie :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ech, bardzo bym chciała przeczytać relację, ale się nie da bez wielkich liter i kropek i całej reszty :(

Nie mniej jednak gratuluję...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
niestety nie wszyscy pofatygowali się by chociaż zadzwonić a wytłumaczenie byliśmy pewni że to 14go raczej do mnie nie trafiają zwłaszcza że każdy śmiał się że piątek pechowo 13 na dodatek no przykro ale coż jak pisałam ich strata tego dnia na prawdę nie wiele rzeczy jest w stanie popsuć ten wyjątkowy dzień
ludzie myśla chyba że to jak kiedyś nie ważna ilość ludzi teraz płaci się od osoby a można bylo poprostu pare dni wcześniej zadzwonić przeprosić i nie było by tematu nawet a tak wydaliśmy konkretna wycieczkę na nadmiar jedzenia ktore i tak rozdaliśmy a tak była by Grecja czy tam inny ciepły kraj ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratuluję;)

szkoda, że musieliście płacić aż za 17 osób... wytłumaczyły się chociaż nalezycie??:((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oli_AG - gratulacje!

pieknie, ze tak po tylu latach ślub!

a ja niezalogowana :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepszego na nowej - wspólnej drodze życia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry