Widok

Nauki przedślubne.

Mam małe pytanko, może jesteście już po, a może niedługo zaczynacie nauki.
Szperałam trochę ale mało jest aktualnych wiadomości na ten temat.
Co możecie polecic, gdzie najlepiej się udac? Najlepiej bez noclegu, miło szybko, sympatycznie...

Natrafiłam na to http://www.nspjgdynia.pl/Parafia_Najswietszego_Serca_Pana_Jezusa_w_Gdyni/NAUKI_PRZEDSLUBNE.html, może był tam ktoś z Was na naukach - co możecie powiedziec.
Proszę podpowiadajcie, chcialibyśmy szybko to "załatwic".

* A no i najlepiej żeby było to w Gdyni ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 21-23 kwietnia i 26-28 maja 2017. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com koszt 180 zł od pary
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 15-17 kwietnia, 3-5 czerwca 2016. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com koszt 180 zł od pary
Witam,
Czy ktoś się orientuje gdzie można odbyć takie nauki w formie indywidualnych spotkań. Ze względu na pracę i szkołę nie jesteśmy w stanie uczestniczyć w normalnych spotkaniach i chcielibyśmy załatwić to indywidualnie.
drobna zmiana w Joachimie i Annie koszt kursu 180 zł
W Straszynie mają być 21-23 marca :)
kolejny termin nauk przedślubnych w parafii Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy to
1. 11 - 13 kwietnia
2. 30 maja - 1 czerwca , prowadzone są przez małżeństwa i księdza. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com, koszt 160 zł od pary
parafia św. mikołaja w gdyni
podbijam temat. czy ktoś słyszał o naukach weekendowych w trójmieście w najbliższym czasie?
lub w gdańsku ale nie Dominiknie ponieważ nie pasuje nam dzień spotkań.
z góry dziękuję za pomoc :)
Jeśli ktoś pragnie przeżyć przedmałżeński horror, który obrzydzi wszystko co związane z kościołem - powinien odbyć nauki przedmałżeńskie udzielane przez pana Adama Monińskiego w Straszynie. Sposoby nauczania tego pana pozostawiają wiele do życzenia. Brak kompetencji, umiejętności rozmowy, a przede wszystkim narzucanie swojego zdania na tematy mało związane z tematyką zajęć to cechy charakterystyczne. Mimo deklarowanej na wstępie chęci dyskusji, wszelkie próby jej podjęcia kończą się agresją, oskarżeniami i groźbami - podejście, które można podsumować jednym zdaniem: "tylko ja mam rację, słuchajcie i się nie odzywajcie" (nawet, jeśli zapytacie o coś, co w wypowiedziach pana Adama wydaje się przeczyć samemu sobie). Sposób rozmowy, agresja, zastraszanie, dobór tematów nie związanych z naukami, brak jakiejkolwiek dyskusji - to kwalifikuje się chyba do zgłoszenia do kurii i odebrania praw do prowadzenia takich kursów...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
i jeszcze jeden termin nauk przedmałżeńskich w parafii w Letniewie we wrześniu 6-8, mogą zgłaszać się już pary z przyszłego roku, takie sprawy można sobie na spokojnie zorganizować wcześniej.
kolejny termin nauk przedślubnych w parafii Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy to 7 - 9 czerwca 2013 , prowadzone są przez małżeństwa i księdza. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com, koszt 160 zł od pary
Czy ktoś się orientuje czy nauki w Najświętszego Serca Pana Jezusa są płatne? Dziś ostatnie i nie wiem czy sie na cos przygotować?
My w piątek i w sobotę byliśmy na naukach w kościele na Ujeścisku. Mi się bardzo podobało. Proboszcz bardzo wyluzowany. Polecam innym :)
Brzmi bardzo zachęcająco, a osoby spoza parafii nie mają problemu żeby się tam zapisać na nauki?
My polecamy nauki w Kościele św. Mikołaja Gdynia Chylonia, nauki trwają w jeden piątek 17:30-21 i jedną sobota 9:30-15 :) także w półtorej weekendu ogarniacie temat,szybko sprawnie przyjemnie bez nudnych kazań, ćwiczenia wykonujecie między sobą bardzo ciekawe i przyjemne! Koszt "co łaska". Z tego co wiem nauki takie odbywają się raz w miesiącu terminy podane na stronie
My będziemy w kwietniu w Okrąglaku na naukach :)
Ja polecam nauki przedmałżeńskie w "okrąglaku" na Przymorzu. teraz mają być w kwietniu (poniedziałek-czwartek po drugiej niedzieli miesiąca). Każde ze spotkań tra max. 1.5 godziny ( wusmie wychodzi jakieś 5-6 godzin), konkretnie i na temat. Nie trzeba się nigdzie zapisywać, tylko można od razu przyjść i uczestniczyć. Nauki są bezpłatne, na koniec można złożyć dobrowolną ofiarę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dostałam odpowiedz w jakich godzinach się to będzie odbywać ale planu szczegółowego nie dostałam
Dostałas juz na @ plan nauk ? Ja nie wiem jak my to wytrzymały , tyle godzin pod rząd :).
no to super. My jesteśmy z Wejherowa :) Ciekawe ile tam będzie ludzi :)
do góry