Widok

Neosine

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój synek lat 4 dostał Neosine 3x5ml.
Od kilku dni przechodził wirusówkę.Od wczoraj podaję Neosinę.Wszystko pięknie.Temp.normalna ale dziecko mi zaczęło strasznie dziś kaszleć wieczorem suchym kaszlem po podaniu tego syropu.
Czy macie podobne doświadczenia z tym lekiem?
Podałam Zyrtec i przeszło.
Ale nie wiem czy podawać dalej Neosine.Obawiam się że wróci choróbsko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kiedyś już dostał ten lek i przy pierwszej dawce też tak było.Ale nie pomyślałam że to od niego.Potem było ok.
Dzwoniłam i zasugerowała zmniejszenie dawki.Choroba może wrócić po odstawieniu.
Cóż dziewczyny,Dziekuję za porady.Jesteście kochane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie nic nie mówiła.Prosze napisz czy Twoje dziecko mialo też taki kaszel-suchy.?
Musiałam podać zyrtec 10kropel bo tak się zanosił.Bałam się że zadławi się kolacją.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli uważasz że jest uczulone to lepiej nie podawaj, bo może to się gorzej objawić. Najlepiej byłoby nie dać rannej dawki i udać się do lekarza po poradę.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie mówiła ci ze mogą być takie skutki uboczne mi lekarka mówiła kaszel miał dwa dni i wszystko przeszło ja bym mu dała do końca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tu jest problem.Bo ten lek pomógł mojemu synkowi.Po 2 dawkach temp.się unormowała.Dziś jak zdrowy.Boję się że jak przerwę podawanie tego leku znów wróci temp.
Temp.miał wcześniej 38,4 i lekko czerwone gardełko.
Cholera nie wiem co zrobić jutro..Ale widać że dziecko uczulone na któryś z składników.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas neosine nie działa,kilka razy lekarka próbowala go dać a i tak po dwóch dniach kończyło się antybiotykiem

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja podawalam neosine i nam pomogl..maly nie mial od niego kaszlu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry