Widok

Nerwica lękowa

Witam serdecznie pisze tutaj ponieważ mam wrażenie, że jestem z moimi problemami sama. Otóż mam od 8 lat nerwice lękową i kiedyś przechodziłam ją łagodnie ale od roku czasu przewinęło się wiele imprez i dawka alkoholu. Teraz mam bardzo dziwne objawy. Mam wrażenie, że mam dwie osobowości, często zaniki pamięci. Nie czuje ciała i mam duszność w gardle jak oddycham, ucisk w klatce piersiowej, trudności z przełykaniem a jak zasypiam mam strasznie dziwne myśli i uczucie jak bym latała. Czasami chodzę i tracę grunt i mam zmartwienie, że nic mi w życiu już nie pomoże i że zaraz umrę. Serce wali jak szalone i muszę zażywać leki uspokajające. Od 2 lat mam przepisany parogen ale teraz nie pomaga, zwiększyłam dawkę to czułam się jak we śnie, ze nie żyje tylko śnie i co chwile motylki w brzuchu i odruchy wymiotne. Mam straszne huśtawki myśli raz pozytywne raz negatywne. 4 godz. jestem szczęśliwa potem panika i smutek czy będę żyć. Co mogę zrobić? Bardzo proszę o pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć, nerwica lękowa jest jednym z zaburzeń psychicznych charakteryzującym się uczuciem stałego lęku, niepokoju oraz często towarzyszącymi mu objawami fizycznymi. Farmakoterapia może pomóc ustabilizować stan ale w dłuższej perspektywie to psychoterapia jest jednym z głównych sposobów leczenia nerwicy. Istnieje kilka różnych podejść terapeutycznych, które mogą być skuteczne w leczeniu tego zaburzenia, z konkretnymi podejściami i specjalistami w tych nurtach możesz zapoznać się na stronie https://psychologuj.pl/specjalisci/psychoterapeuta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

czemu faceci zdradzaja? (137 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Szeptunka Wasylke-prosze o info (4 odpowiedzi)

Witam czy ta Pani jeszcze przyjmuje? Moglby ktos podac nr lub kiedy przyjmuje? Byloby milo jakby...

Feromony damskie (36 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...

do góry