Szanowni Państwo, szkoła hauuward to stara szkoła ze starymi skutecznymi metodami. Nie ma cackania się nad psem. Oczywiście chodzi mi o to ze nie ma niańczenia. Ludzie piszący komentarze ze jest tam tak źle, to pytanie czego chcą od psa....nauki koncentracji, komendy "nosek"( która nie wiem czemu służy ) jak w innych szkołach?hauuward uczy tego co najważniejsze. Posluszenstwa na kilku poziomach. Mój pies ukończył 4 kursy.połowa z wyróżnieniem. Podchodzę z psem do egzaminów związkowych. Panie prowadzące posiadają po 1. Wykształcenie ( w innych szkołach widzę jak się chwala kursami, które każdy może zrobic), po 2 kilkunastoletnie doświadczenie pracy z psami. Cudowna pani Kasia potrafi znaleźć zawsze rozwiązanie jak nauczyć psa na kilka sposobów każdej komendy, zadania. Wielka pasja i zaangażowanie tej Pani. Szkoleniowcy Hauuwardu mówią do rzeczy, a niestety miałam przyjemność słuchania wywodów behawioralnych z innych szkół gdzie po zadaniu pytania miotali się w odpowiedziach, czerwieniąc się na twarzy. Niestety, ale nie ma lepszych specjalistów jak w Hauuwardzie.