Widok

Nie-Boska komedia

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Nie-Boska komedia.
Nie-Boska komedia
Zygmunt Krasiński

Wspaniała, poetycka "Nie-Boska komedia" jest jednym z najważniejszych polskich tekstów dramatycznych. Nazywa się też ją jednak "skrzywionym arcydziełem". Jej główny temat - walka o konserwatywne, szlacheckie wartości, próba obrony starego porządku - wydaje się dziś zupełnie anachroniczny, albo nawet w ogóle nieaktualny. Jak dzisiaj czytać zawarte w niej ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie-Boska komedia

Nie-Boska komedia Zygmunt Krasiński Wspaniała, poetycka "Nie-Boska komedia" jest jednym z najważniejszych polskich tekstów dramatycznych. Nazywa się też ją jednak "skrzywionym arcydziełem". Jej główny temat - walka o konserwatywne, szlacheckie wartości, próba obrony starego porządku - wydaje się dziś zupełnie anachroniczny, albo nawet w ogóle nieaktualny. Jak dzisiaj czytać zawarte w niej ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Jeden z lepszych aktualnie wystawianych spektakli Teatru Wybrzeże. Zdecydowanie polecam.

dziwnie?....od wielu lat sama chodzę i nie narzekam...

Nie-Boska komedia

Nie-Boska komedia Zygmunt Krasiński Wspaniała, poetycka "Nie-Boska komedia" jest jednym z najważniejszych polskich tekstów dramatycznych. Nazywa się też ją jednak "skrzywionym arcydziełem". Jej główny temat - walka o konserwatywne, szlacheckie wartości, próba obrony starego porządku - wydaje się dziś zupełnie anachroniczny, albo nawet w ogóle nieaktualny. Jak dzisiaj czytać zawarte w niej ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry