Widok
Nie polecam hotelu Otomin!
Domki, w których znajdują się pokoje, w odległości paru kilometrów od obwodnicy, to ciekawy pomysł. Niestety dużo trzeba poprawić. Pokój dwuosobowy na początku sprawiał pozytywne wrażenie ale po przespanej tam nocy zauważyłem poważne minusy. Po pierwsze- zapach papierosowy charakterystyczny dla pociągów PKP z lat ubiegłych. Wystawienie karteczek zakaz palenia tego stanu nie zmieni. Po drugie- miejsca do spania dla osób trochę wyższych jest mało. Mam 190cm i aby nogi mi nie wystawały poza krawędź spania musiałem spać w podkulonej pozycji. Po trzecie-beznadziejna obsługa. Mnie o 5 rano obudziło natarczywe walenie do drzwi. Myślałem, że jakiś pijany gość weselny pomylił pokoje więc nie reagowałem na hałas.Pomyliłem się. To pracownik hotelu(trzeźwy) zdenerwował się moim brakiem reakcji. Otworzył pokój swoim kluczem, wszedł do sypialni gdzie przebywałem z żoną po to aby sprawdzić czy pokój zajmuje właściwa osoba, bo mu się coś na liście gości hotelowej nie zgadzało. Jeśli komuś odpowiada najście w stylu ABW, to polecam ten ośrodek. Dodam, że gdy oddawałem klucze w recepcji. Pani recepcjonistka przeprosiła mnie(chyba szczere) i zaproponowała mi w ramach rekompensaty darmową kawę!
Moja ocena
Hotel Otomin
kategoria: Hotele
obsługa: 1
wygląd i czystość: 2
dodatkowe usługi: 2
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 2
2.3
* maksymalna ocena 6
Chciałabym sprostować ten komentarz. Nie wiem dlaczego pisze pan na niektóre tematy... np. temat cen w hotelu... Mam wrażenie, że Państwa pobyt był zapewniony oraz opłacony przez Państwa Młodych. Łatwo krytykować... Stąd też zamieszanie z pokojami. Według listy dostarczonej nam przez Państwa Młodych w danym pokoju miał znajdować się kto inny. Nasz pracownik nie słysząc reakcji z Państwa strony, chciał zakwaterować gości którzy byli przypisani do danego pokoju. Wydaje mi się że mając 190cm wzrostu niewiele jest łóżek hotelowych które są KING SIZE, ale nasz hotel dysponuje też takimi, wystarczyło wspomnieć o takim życzeniu a nie byłoby problemu... A prostując Pana wpis do końca, Pani w recepcji zaproponowała kawę oraz późne śniadanie nad brzegiem jeziora... Z resztą co można tu zrobić poza wielkim przepraszam... A tu takie nieprzyjemności z PAna strony...
Z tymi pokojami, to się zgadza. Też chcieliśmy zorganizować wesele w tym hotelu. Niestety nie wystarczyłoby miejsc dla naszych gości w hotelu, bo te domki wogóle nie wchodziły w rachubę - wilgoć, grzyb i ściany przesiąknięte dymem papierosowym. Dowiedzieliśmy się, że mają zostać wyremontowane-jak widać jest to konieczne.
Wiem !
Ten obiekt co zwie się "hotel Otomin" nie posiada żadnych gwiazdek ! Ba...nawet nie ma nadanego statusu "HOTELU" - więc zgodnie z prawem - nie może używać nazwy "hotel" ! Zgodnie z wyt. Ministerstwa Sportu i Turystyki, obiekt ten nigdy nie figurwał jako "hotel" i nie powinien w ogóle istnieć, gdyż nie posiada dokumentów dopuszczających go do użytku publicznego.
Zanim zakwaterujecie się w/w obiekcie - proponuję dobrze rozeznać się... żeby w porę podjąć słuszną decyzję.
Ten obiekt co zwie się "hotel Otomin" nie posiada żadnych gwiazdek ! Ba...nawet nie ma nadanego statusu "HOTELU" - więc zgodnie z prawem - nie może używać nazwy "hotel" ! Zgodnie z wyt. Ministerstwa Sportu i Turystyki, obiekt ten nigdy nie figurwał jako "hotel" i nie powinien w ogóle istnieć, gdyż nie posiada dokumentów dopuszczających go do użytku publicznego.
Zanim zakwaterujecie się w/w obiekcie - proponuję dobrze rozeznać się... żeby w porę podjąć słuszną decyzję.