Widok
Nie polecam
Witam,
Rok temu zakupiłem okulary za pomad 900zł(razem ze szkłami). 2dni temu pekły mi przy zgięciu-wyrobiła się śróbka. Mam na nie gwarację, od właściciela usłyszałem,że mogę poczekać 2 tyg na naprawę,bądź zapłacić 50zł i on wyjmie jeden element z okularów z wystawy(takich samych). Niestety musiałem zapłacić mimo ze było ta obsługa gwarancyjna.Nie polecam. Sklep stracił kilku klientów.
Rok temu zakupiłem okulary za pomad 900zł(razem ze szkłami). 2dni temu pekły mi przy zgięciu-wyrobiła się śróbka. Mam na nie gwarację, od właściciela usłyszałem,że mogę poczekać 2 tyg na naprawę,bądź zapłacić 50zł i on wyjmie jeden element z okularów z wystawy(takich samych). Niestety musiałem zapłacić mimo ze było ta obsługa gwarancyjna.Nie polecam. Sklep stracił kilku klientów.
Moja ocena
Lens - Okulistyka
kategoria: Salony optyczne
obsługa: 1
oferta: -
jakość usług: -
wyposażenie: -
przystępność cen: -
ocena ogólna: -
1.0
* maksymalna ocena 6
A skąd Ty żeś się chłopie urwał ? Na rozpatrzenie reklamacji przez producenta prawo daje 2 tygodnie więc o co Ci chodzi ? Przecież ten optyk tych opraw nie wyprodukował tylko ich producent. Musi zabrać Ci te oprawki, wysłać do producenta i wtedy ten dopiero załatwia reklamację. Poszedł Ci jeszcze na rękę bo chciał Ci szybko pomóc i odstąpić uszkodzony element ze swoich, jeszcze nie sprzedanych opraw - oczywiście za pienądze - żebyś miał sprawne okulary a Ty narzekasz ??? Zapomniałeś pewnie dodać, że jak byś zapłacił te 50 PLN, dostał ten element z nowych opraw i wrócił za te 2 tygodnie, kiedy pewnie wróciła by reklamacja wysłana przez optyka na te jego zdekompletowane oprawy to by Ci pieniądze zwrócił. Ty chyba nie masz pojęcia o reklamacjach. Wszędzie towar zostaje odesłany do producenta i jest na to 2 tygodnie więc się nie czepiaj jednego z najlepiej nastawionych do klientów optyków w Trójmieście.