Widok
Nie polecam
Cóż, mechanik ma poczucie, że wie wszystko najlepiej i jest wybitnym specjalistą. Niestety ni jak się ma to do praktyki. Naciąga na drogie, bezsensowne "usługi" nie diagnozując poprawnie usterki. W moim przypadku, przy pierwszej wizycie zdiagnozował zapchany DPF. Nie przyjmował do wiadomości faktu, że jest to mało prawdopodobne z uwagi na charakter eksploatacji pojazdu. Co więcej podłączony komputer sugerował od razu problem z kierownicą turbiny. Skusiłem się na owe czyszczenie wierząc, że w końcu specjalista wie lepiej (bynajmniej nie jest to demontaż DPF i czyszczenie a jedynie wstrzykiwanie "magicznego środka" poprzez dolot - koszt 1200zł. Okazało się na końcu, że czyszczenia wymaga kierownica Turbo. Propozycja mechanika to " za 2000zł mogę to zrobić".... Miał przejżejć zawieszenie bo słyszałem stuki. Przy odbiorze lakonicznie stwierdził, "lekki luz na wahaczu ale nic złego się nie dzieje". Cóż, pod domem, sam stwierdziłem, że są duże luzy na końcówce drążka... Jak widać Pan Lewandowski ma sporo pozytywnych opinii, którymi i ja się pokierowałem. Niemniej, ja stwierdzam, że raczej próbuje wyciągnąć kasę, niż rozwiązać problem.
Moja ocena
Fort-Auto
kategoria: Warsztaty samochodowe
obsługa: 3
asortyment: 6
jakość usług: 1
terminowość: 5
przystępność cen: 1
ocena ogólna: 2
3.0
* maksymalna ocena 6
cwaniactwo i naciąganie klienta na szybką następną usługę Pan Leszek Lewandowski u którego napełniałem zbiorniczek od filtra cząstek stałych twierdzi ze po napełnieniu zbiorniczka nie trzeba zerować silnika co jest nieprawdą po długiej dyskusji z wielką łaską zrobił to nie wiem czy robiąc łaskę nie zainfekował kompa stanowczo nie polecam tego warsztatu nie dość ze drogi to naciąga ludzi na koszta