Widok
Nie polecam
Nie polecam tej stacji diagnostycznej. Dwukrotnie rok po roku w dwóch różnych samochodach nie przedłużono mi przeglądu. Gdy z rzekomymi usterkami udawałam się do mechanika okazywało się, że wcale ich nie ma (np skorodowane przewody hamulcowe w Mercedesie) a za drugim podejściem samochody przechodziły przeglądy. Wydaje mi się że próbują naciągnąć klientów na dodatkowe koszty albo żeby u nich naprawiać jakieś wymyślone usterki.
Moja ocena
obsługa: -
jakość usług: -
czas realizacji: -
przystępność cen: -
ocena ogólna: -
0.0
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu:
Ocena stanu technicznego pojazdu podczas wykonywania badania technicznego pojazdu jest wykonywana przez uprawnionego diagnostę, który działa w świetle ustawy Prawo o ruchu drogowym oraz przepisów związanych z określeniem stopnia zużycia lub uszkodzenia jego poszczególnych elementów. Jak wiadomo czasookresy między badaniami technicznymi wynoszą 12 miesięcy. W związku z powyższym uprawniony diagnosta musi określić stan pojazdu w takim stopniu, aby zapewnić bezpieczną eksploatację na kolejne 12 miesięcy. Wszelkiego rodzaju uszkodzenia lub zużycia elementów pojazdu mające wpływ na bezpieczeństwo dyskwalifikują go z dalszej eksploatacji, aby nie stanowił on zagrożenia dla użytkownika pojazdu oraz innych użytkowników dróg publicznych. Reasumując stwierdzone usterki w Pani pojeździe wynikają z kompetentnej wiedzy diagnosty i podyktowane są zapewnieniem najwyższego stopnia bezpieczeństwa dalszej eksploatacji pojazdu, a ich zaniechanie mogłoby narazić na szkodę wszystkich uczestników ruchu drogowego.