Widok
Nieetyczne zachowanie
Moja siostra opisała na forum dzisiejszą sytuację ale myślę że wymaga ona osobnej oceny. Nie korzystałam z usług tej firmy, ale to co dziś zobaczyłam było oburzające. Pracownik firmy Tanatos w Urzędzie Stanu Cywilnego namawiał osoby czekające na wyrobienie aktu zgonu aby skorzystali z usług tej firmy. Takie zachowanie jest nieuczciwe ze względu na manipulację ludźmi w trudnej sytuacji życiowej tym bardziej że ceny w tej firmie są dość wygórowane. Bardzo żałuję że nie zareagowałam w tym momencie ale również przeżywam utratę bliskiej mi osoby i dlatego opisuję tę sytuację.
wypowiedź zmoderowana ( 2012-05-21 13:45:20)
Bez przesady, ludzie swój rozum mają i zapewne nie wybiorą zakładu pogrzebowego tylko dlatego że ktoś im zaproponował usługi w USC. A to że proponują usługi tam to nie widzę aby bylo to nieetyczne, bo gdzie mają proponować pod tunelem rozdawać ulotki??? No trochę rozumu, wiadomo że idą tam gdzie znajdują sie potencjalni klienci. Poza tym to nie instytucja charytatywna tylko zwykła firma jak każda inna na rynku niczym się nie różni od Pani Zosi z punktu krawieckiego. Pani Zosia poprawia ubrania, a oni chowają ludzi. Tak samo muszą zarobić na siebie, Zus, pracowników itp. Lekko przesadzony jest ten komentarz naprawdę. Tym bardziej że ten zakład naprawdę jest profesjonalny. A ceny? Czy naprawdę są takie wygórowane? Nie sądzę, wszystkie zakłady mają zbliżone cenniki do siebie. Poza tym, po utracie bliskiej osoby to się chyba człowiek skupia na pożegnaniu i refleksji...wspomnieniach, a nie na cenniku? Bo jeżeli kwestią priorytetową są pieniądze to ja gratuluje zmarłemu takiej rodziny.
Uważam ten komentarz za krzywdzący, ponieważ nie ma tu nic na temat usług tej firmy, ani jak podchodzą do klienta, tylko bulwersacja Pani.
Uważam ten komentarz za krzywdzący, ponieważ nie ma tu nic na temat usług tej firmy, ani jak podchodzą do klienta, tylko bulwersacja Pani.
Szanowna Pani.Jeżeli proponowanie usług swojej firmy w miejscu i momencie jak najbardziej stosownym uważa Pani za manipulację to,odnoszę wrażenie że ma Pani szczególne powody aby napisać o firmie Tanatos niepochlebną opinię.Ja korzystałam z usług tej firmy,więc wiem jak subtelnie i profesjonalnie traktują klientów.Co do cen ,to nie są wyższe niż w innych tego typu instytucjach.A może pisze Pani w imieniu konkurencji....