Widok

Nieplanowane

Nieplanowane Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Nieplanowane.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"na siłę przy życiu" takiej bzdury to jeszcze nie słyszałem... Rozumiem, że chciałbyś poddać eutanazji wszystkich starszych i schorowanych ludzi zamiast ich leczyć, tak?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie dlatego jest to pokazywane, żeby ludziom to uświadomić. Bo łatwo w imię własnej wygody, w poczuciu osamotnienia (że sobie nie poradzę) czy też pod presją otoczenia wyprzeć fakt, że aborcja to zabicie małego dziecka. I co gorsze aborcja stosowana jest na masową skalę - pięćdziesiąt milionów dzieci rocznie. Druga wojna światowa się przy tym chowa...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziwne to że niby po tej drugiej stronie taki raj

a JP II na siłę utrzymywali przy życiu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

oho, widzę typowy polak katolik

bardziej zaprzątnięty zabiegiem na zlepku komórek niż krzywdą naprawdę żywego człowieka. jeśli macie rację i ten wasz bóg istnieje - to macie przes*ane za tą swoją hipokryzję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mhm, na przykład zgwałcona kobieta ma taki wybór i wolę...

mądry człowiek jak się na czymś nie zna to milczy - zastosuj się prosze do tej rady :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak jesz jajko - to jesz jajko czy kurczaka?

myślisz że jak napiszesz dziecko zamiast płód to zmienisz rzeczywistość? zlepek komórek nie jest człowiekiem, więc nazywanie płodu dzieckiem to podła manipulacja katotalibów
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

No trudno.

Jesli ktos sie decyduje na morderstwo własnego dziecka i to tak maleńkiego i bezbronnego, to nie można tego inaczej nazwać. Wolna wola, wolny wybór - choć szkoda, że wola i wybór pojawiają się po, a nie przed rozłożeniem nóg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dobra kobieto!

Kto Cię tak ogłupił?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mozliwe. To samo w latach 1980-1990 mówil Bernard Nathanson

Ginekolog-aborconista, który zobaczywszy na USG zachowanie dziecka w trakcie usuwania ciązy stał się jednym z aktywistów Pro-Life. "Nakręciłem ten film , aby pokazać, czym naprawdę jest przerywanie ciąży. Jestem odpowiedzialny za 75 tysięcy sztucznych poronień wykonanych w prowadzonej przeze mnie klinice. Lecz obecnie nawróciłem się na stronę obrony życia. Nie jestem ciemniakiem ani człowiekiem prymitywnym. Nie jestem katolikiem ani protestantem. Jestem żydem i w dodatku kompletnym ateistą. Moje nawrócenie nie jest podyktowane ani motywami religijnymi ani etycznymi: jest ono wyłącznie naukowe i technologiczne. Po prostu doszedłem do wniosku, że nie ma żadnej różnicy między 12-tygodniowym a 28-tygodniowym płodem. Powinny być traktowane kompletnie tak samo. Dokonanie zabiegu przerywania ciąży jest dzieciobójstwem. Zabijany płód doznaje takich samych cierpień jak dorosły torturowany skazaniec." Wystarczy wygooglowac nazwisko by przeczytac biografię, wikicytaty itd.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak można coś takiego puścić w kinie

Już od samego początku pokazana jest aborcja w 13 tygodniu życia, wytrzymałam 20 minut i wyszłam pierwszy raz w życiu z seansu, nie da się tego oglądać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19

Polecam, wart jest obejrzenia
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

fajne :-)

trafne spostrzeżenie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedynie co dobre w tym filmie to to że jest - brawo za odwagę reżyserską.

Poza tym kiepa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Temat ważny, ale film słaby.

Słabo nakręcony film na temat ważnej sprawy jaką jest aborcja.
Polecam to tym wszystkich feministką, co krzyczą , że chcą mieć "wybór".
Odpowiedzą bardzo szybko na temat filmu. Jednostronnie przedstawione - i będą miały rację, co nie zmienia faktu, że aborcja jest straszna. No ale przyszliśmy na film a nie spierać się o ideologię, a film tak : operatorsko słaby, aktorsko słaby, muzyka słaba. Historia też słaba, przewidywalna.
Jako film to chyba strata czasu, równie dobrze można sobie jakieś dokumenty pooglądać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16

Inne tematy z forum Filmy

Supergirl (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Supergirl . Przeczytaj o filmie.

Holy Spider (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Holy Spider . Przeczytaj o filmie.

Diabeł ubiera się u Prady 2 (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Diabeł ubiera się u Prady 2 . Przeczytaj o filmie.

do góry