Widok

Niepowściągliwe wymioty ciężarnych

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam drogie panie ,czy któraś z Was spotkała się bądz chorowała na taką przypadłość jak w temacie??mnie prawdopodobnie dotyczy i za bardzo nie wiem o co chodzi,dowiedziałam się o tym podczas rozmowy telefonicznej z moją lekarką jutro muszę zrobić badania a w sobotę wizyta, kurczę czuję się po prostu fatalnie:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja siostra to miała w pierwszym trymestrze. Cały czas wymiotowala, nawet po wodzie,nic jej organizm nie przyjmował, tylko kroplowki w szpitalu pomogły. Po 3 mies samo przeszło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mialam, wymiotowalam do konca 7 miesiąca w połowie 8 urodzilam. Przez pierwsze trzy miesiące ciąży schudlam 10 kilo. Nic nie pomagalo, ciągle ladowalam w szpitalu na kroplówkach ( troche sie poprawialo) a w domu znów to samo. Po 5 miesiacu troche sie poprawilo ale bez rewelacji. W końcu sie do tego przyzwyczaiłam, bealam witaminy dużo pilam. Dziecko zdrowe urodziło się troche wczesniej ale wszystko ok bylo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuje za odpo, trochę jestem przerażona i współczuję , że się tak długo męczyłaś mmam, jeśli mogę mam parę pytań : a jak trafiałaś do szpitala dostawałaś skierowania od lekarza?? jak długo leżałaś w szpitalu?? skąd w ogóle się u Ciebie to wzięło??ehh a pracowałaś??czy dostałaś zwolnienie lekarskie?ja na razie wzięłam sobie tydzień urlopu ,zobaczę co mi lekarka w sobotę powie...
Do szpitala trafiłam ze skrajnym odwodnieniem, dostałam skierowanie do szpitala juz w 9 tyg. Moja ciaza w dodatku byla zagrozona wiec caly czas lezalam, od pierwszego pobytu w szpitalu na zwolnieniu i albo lezalam w domu albo w szpitalu, a bylam tam bardzo często.
Rozumiem, u mnie chyba nie jest aż tak zle
w takich skrajnych przypadkach lekarz przepisuje tabletki przeciwwymiotne
U mnie niestety nawet tabletki przeciwwymiotne nie pomogły- Torecan
najgorsze były pierwsze miesiące na samą myśl o czymkolwek do jedzenia wymiotowałam, ok 4 mieś zaczeło być o niebo lepiej trzymaj się !
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, ja już nie wiem co mam sama ze sobą zrobić, może to głupie ale trochę lepiej mi, że ktoś przeżywał to samo:/
Ja tez miałam, wymioty po 10-12 razy dziennie. Trwało to do 20 tyg. Kroplówki tez mało pomagały. Czasem o 5 rano budziły mnie mdłości i musiałam lecieć do wc. Polecam tabletki Vomex A. Można je sprowadzić przez kogoś znajomego zNiemiec. Na dużo kobiet działają super, mnie niestety usypiało. Lub tez Agyrax z Holandii, wystarczy znaleźć apteki internetowe. No i opaski przeciwymiotne na nadgarstek podobno działają cuda, ja niestety za późno się o nich dowiedziałam, rownież z Niemiec.
Te opaski sa juz w Polsce. Widziałam nawet w rossmanie
A napiszcie proszę czy te leki o których piszecie nie szkodzą dzidzi??
No i po wizycie, z dzidzią ok a Pani doktor stwierdziła, że każda kobieta w ciąży jest słaba wymiotuję i ma mdłości i chudnie więc nie mam co marudzić tylko wypoczywać...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry