Widok
Niesamowita restauracja!
Miałem przyjemność gościć ostatnio w hotelu ze znajomymi i powiem szczerze - nie spodziewałem się tego. Hotel wybraliśmy ze względu na lokalizację i w oparciu o zdjęcia pokoi (można spokojnie powiedzieć, że standard 4* ). - ale przecież nie o hotelu mam tutaj opowiadać. Zeszliśmy do restauracji która swoim wystrojem wprowadza poczucie, że znajdujemy się w miejscu luksusowym, z którego nie wyjdziemy bez słonej zapłaty za naszą kolację. Ku naszemu zdziwieniu ceny okazały się w miarę rozsądne, a po zjedzeniu tych wspaniałych potraw wręcz śmiesznie nisikie :) otóż potrawy podawane w tym lokalu zasługują na miano mistrzowskich! Pan Rafał (sam szef kuchni) osobiście wyszedł do nas i polecił najlepsze jego zdaniem dania (tu warto zauważyć, że restauracja oferuje menu degustacyjne, co żadko spotyka się w polskich lokalach) i tak oto, zgodnie z sugestiami szefa zamówiliśmy: ja - gęsinę, dwaj koledzy - kaczkę. To co dostaliśmy na talerzach to po prostu arcydzieła - pięknie podane, a w smaku nie do opisania - po prostu idealne. Szkoda tylko, że Pani kelnerka bywała momentami troszeczkę zagubiona, ale za to bardzo miła :)
podsumowując- warto, mało jest w Polsce miejsc z takim poziomem :)
podsumowując- warto, mało jest w Polsce miejsc z takim poziomem :)
Moja ocena
Pałac Kościeszy
kategoria: Restauracje za miastem
obsługa: 4
menu: 6
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 6
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 5
5.5
* maksymalna ocena 6