Widok

Nieświeże mule, które nigdy nie powinny trafić na talerz.

Dziś po raz pierwszy gościłem w Restauracji Azzurro. Przyjemny, choć skromny wystrój, miła obsługa. Zaczęło się przyjemnie. Przystawki były dobre: ciekawy w smaku Brik i mięciutka Grillowana Ośmiornica. Niestety potem było już gorzej. Jako danie główne otrzymaliśmy między innymi Mule po prowansalsku. Smakowo dobre. Jednak około 1/4 muszli było mimo ich gotowania zamkniętych. Znawcy tematu wiedzą, że oznacza to, iż mule nie były świeże i nie powinny nigdy zostać podane klientowi. Niestety w Azzurro najwidoczniej oszczędza się na jakości. Kelnerka przepraszała. Kucharz tylko wyglądał zza baru. To spowodowało, że była to moja ostatnia przygoda z tym miejscem. Pozostaje tylko się zastanowić, jak to zdarzenia ma się do świeżości pozostałych produktów. Nie polecam tego miejsca. Jest wiele innych godnych uwagi.
Moja ocena
Restauracja Azzurro kategoria: Restauracje
obsługa: 4

menu: 5

jakość potraw: 1

klimat i wystrój: 3

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 2

3.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezmiernie nam przykro z powodu otrzymania niniejszej recenzji. Możemy zapewnić, iż o nic tak nie dbamy w naszej restauracji jak właśnie o jakość naszych potrwa i świeżość surowców. Wydaliśmy kilkaset porcji muli i nie spotkały się do tej pory z krytyką. Mamy Gości, którzy przyjeżdżają specjalnie na mule a zdecydowanie znają się kuchni śródziemnomorskiej.
Ponieważ jednak w naszej restauracji to Gość ma zawsze rację pozostaje nam jedynie przeprosić jeżeli poczuł się Pan rozczarowany potrawą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od razu sugerują, że klient nie znał się na potrawie z muli. Zabieg rodem z barów mlecznych. Wstyd!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drobny cytat z Magdy Gesler: "Jedyne, czym obecnie musimy się martwić, to świeżość produktu. Wszystkie muszle przed gotowaniem muszą być zamknięte, a po ugotowaniu należy bezwzględnie pozbyć się tych, które się nie otworzyły."
Cały artykuł z dedykacją dla kucharza:
http://www.newsweek.pl/felietony/magda-gessler-radzi-jak-ugotowac-malze-i-muszle-newsweek-pl,artykuly,346821,1.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry