Widok
Nieukończone prace
Jak się coś naprawiło to chyba powinno się robotę zrobić do końca? Pomijam fakt kto przyjął od wykonawcy peron który ciągle przecieka.
więcej
więcej
to są zamówienia publiczne. Nadzór w tego typu przetargach wypada za tak śmieszne pieniądze, że byście za tyle z kanapy nie wstali. Przetargi wygrywają tzw. leśne dziadki, które na tej budowie nie pojawią się ani razu i w nosie mają płacze, zażalenia, czy skargi do PIIB. On od X lat nie powinien mieć prawa do wykonywania zawodu bo na oczy nie widzi.
I wiem to z własnego doświadczenia, ponieważ przez kilka miesiecy łudziłem się, że mogę taki jeden czy drugi przetarg wygrać :) Smutne polskie realia.
I wiem to z własnego doświadczenia, ponieważ przez kilka miesiecy łudziłem się, że mogę taki jeden czy drugi przetarg wygrać :) Smutne polskie realia.
SKM
Prace remontowe na peronach SKM to kpina jakość wykonania prac pozostawia wiele do życzenia, nie będę wchodził w szczegóły. Flagowy projekt Gdynia Główna oczywiście SKM można przekonać się na własne oczy, to ile czasu to trwa to żenada, ile czasu trwało zamknięcie dachu, krzywa i koślawa nawierzchnia peronu, i odnawianie odnawianego, dla mnie SKM słabo wypada w tych inwestycjach.