Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tino 1,8 benzyna 2005r

Posiadam to auto od 5 lat sam sprowadziłem je z niemiec z salonu miało wtedy trzy lata i jeszcze 24 miesiące gwarancji, generalnie bez awarii, wymiana silniczka wycieraczek i nic więcej poza eksploatacją a jeżdzę dużo i nie tylko w kraju,po 8 latach eksploatacji trzeba zaglądać pod spód, pojawia się nalot rdzy czyli konserwacja ale nie ma tragedii, auto rewelacja jakby jeszcze je produkowali kupiłbym jeszcze raz taki sam model. nigdy mnie nie zawiodło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Posiadam Tino 1.8 16V ben.-gaz

Posiadam to aułtko od 3 miesięcy i naprawde jestem zadowolony.Zamontowałem w nim gaz i jak narazie jeżdzi super jaki na benzynie tak i na gazie. Troche głośny i sporo pali ale to jak wszystkie japońce. Fajnie sie nim jeżdzi a co do dynamiki to też jestem zadowolony. Super aułto w tej klasie !!! POLECAM!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

spreawdz ladowanie alternator pewnie

nie zmieniaj na gaz. Pierwszy rok ok, ale potem tylko kłopoty i to nieustanne

zdecydowanie tino najlepsze autko

Jestem bardzo wdzieczny kazdemu z informacyjna przeczytane na moto.trojmiasto.pl . I z pewnoscia bedzie rozprzestrzeniac zdanie o swoim miejscu z ludzmi. Cheers .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proźba ,jak odmulić na niskich obrotach silnik 2,2DI?

W jaki sposób można zmienić ten efekt mulenia na niskich obrotach w silniku 2,2di?
Bardzo proszę pisać na maila ziutek333@interia.pl

nissan almera tino 2.2 di

Witam mam swoją Alme 4 lata nie narzekam, ale pojawił się big problem szalejące obroty na jałowym biegu byłam u kilku cudotwórców, ale nic z tego, nie czujnik położenia wału, nie czujnik wtrysków, ostatnia diagnoza czujnik w pompie wart parę stów, proszę pomóżcie, może ktoś z Was miał takie problemy i je jakoś rozwiązał, dodam, że byłam w ASO ale też nie postawili diagnozy tylko może to może tamto... ; a stówki lecą;)

sewkwencja

Mam tino przerobione na gaz i rewelacja . w mieście 11-12 litrów w trasie 9-10 .

tino 2,2tdi-2001r.

ja tez chetnie skorzystam z twojej propozycji i prosil bym o ten opis jak zmniejszyc zamulanie silnika - adres: a.radke@interia.pl - z gory dziekuje.

NISSAN ALMERA 2,2 DCI

Witam. Właśnie kupiłem tino 2,2dci mam pytanie czy jest możliwość nabycia programu w polskiej wersji językowej. Z góry serdeczne dzięki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam właśnie nabyłem nissana almerę tino chciałbym się dowiedzieć czy można dostać polskie oprogramowanie jeśli tak to gdzie mogę znaleźć. Z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

filter paliwa w almerze tino znajduje sie razem z pompka paliwa w baku

Pisałem rok temu o skrzyni biegów którą naprawiałem.Myślę ze był to przypadek,nie miałem go od nowości.Po roku użytkowania dość intensywnego przyznam że nerwy mi odpuściły po naprawie i jestem zadowolony z niego bardzo.Przestronny,wygodny,fajnie sie jeździ.Pojeżdżę jeszcze nim,bo jest fajny.Pozdrawiam

Almera Tino 2.2 Di 114KM

Kupilem ten samochód, nowy, w czerwcu 2002r czyli obecnie ma juz ponad 9-lat i 350-tys. km. Co takiego w nim zrobilem?, raczej niewiele. Tarcze hamulcowe tkwia od nowosci, klocki przednie wymienilem po 230 tys. zas tylne po 190 troszke to niezrozumiale, ale tak jest. Po 120 tys. silnik zaczal szarpac na niskich obrotach, lecz po wizycie w autoryzowanym serwisie, gdzie dokonano regulacji za 40 euro problem ustapil. Wymieniam regularnie plyny olej i filtry a on jezdzi i nie przestaje. Po przejechaniu pierwszych 60 tys. km. zrezygnowalem zupelnie z ksiazki serwisowej i wierzac w jego niezawodnosc, postanowilem sam sie o niego troszczyc. To naprawde niezawodny pojazd. Irytujaca jest pokrywka bezpieczników, która czesto znajduje na dywaniku. Kolejna sprawa to lampy, które matowieja. Zanioslem je do lakiernika który przeszlifowal je i polakierowal. Efekt piorunujacy, jezdze juz drugi sezon i wygladaja idealnie. Faktem jest ze ok.2/3 przebiegu zrobione jest na autostradach,( niestety nie Polskich, auto jest eksploatowane w Hiszpanii) lecz nie brakuje mu jazdy w zakorkowanych miastach a i na rybki po lekkich bezdrozach daje sobie rady, ma spory przeswit to mu pomaga. Brakuje mi regulacji kierownicy na glebokosc,( mam 182 cm wzrostu ) przez co przy niektórych ustawieniach fotela, kierownica przeslania mi niektóre wskazniki jednak sa to detale które nie maja wplywu ani na komfort, ani bezpieczeñstwo jazdy. Minusem jest to, ze uda nie wspieraja sie na siedzisku co przy dluzszej podrózy moze powodowac pewien dyskomfort. Mam tu na mysli przykladowy dystans do Polski, ok.2500 km. gdzie odczucie zmeczenia ject nieuniknione, lecz przejazd 300 czy 500 km jednym ciagiem to przyjemnosc porównywana z dobrym seksem. Pozdrawiam wlascicieli tych pojazdów i zycze bezusterkowej bezpiecznej jazdy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tino 1.8 2003r

mam taki problem otóz od pewnego czasu zauważyłem brak mocy chodzi głównie o to ze jesli chce przyspieszyc to czuje jakby tarpniecie no i te zamulenie do 1500obr moze ktoś wie co z tym mozna zrobić?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja także bym poprosił o opisanie zlikwidowania zamulania silnika krysiafalkowska@gmail.com
ja też proszę o pomoc na maila karol.falkowski@gmail.com z góry dziękuje

ABS II

Witam,
kontynuuję sprawę ABS, udało mi się zapalić lampkę na pulpicie. lecz ciągle świeci, nie można się było połączyć z komputerem, wymieniłem sterownik i jest jakby lekka popraw, lampka przygasa przy odpalaniu lecz po zapaleniu świeci cały czas. Mozę to tylko kwestia alarmu, czy ktoś wie jak go skasować?
Pozdrawiam
jadaba

niezawodny silnik
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0