Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Silnik 1.8 114km

Silniki często szybko brały olej, ale po wymianie silnika jeżeli trafimy na dobry egzemplarz to jest super to prawdziwy potwór!!
Kręci się jak strzały Davida Backhama. Poprostu kopniak aż wgina w fotel.
ale jest też jeden warunek czysta przepustnica i przepływomierz gdzyż to też taka wada zapychały się oparami z oleju. Po wyczysczeniu zauważyłem znaczny wzrost mocy.

tino 2,2 d

gdy sie depnie to troche pali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ABS

Popularny problem, proponuje koniecznie poszukac na allegro/ szrotach/ gdzie się da bo się da za 300 PLN, w ASO 1100 PLN. Powodzenia.

spryskiwacze reflektorow

Witam .Niedawno kupilem tine i jest ona wyposazona w xenonowe reflektory oraz spryskiwacze.Czy ktos wie jak wlaczyc spryskiwacze tych reflektorow.posiadam wersje z przed liftu 2002 rok

ABS

Witam wszystkich, kupiłem pół roku tem nissana almerę tino 2,2 di i po pewnym czasie nie zapala się przy włączaniu zapłonu lampka ABS, poza tym ABS nie działa. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Poza tym proszę o przesłanie, jeśli ktoś posiada instrukcji w języku polskiem.
Dziękuję i pozdrawiam
Jadaba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

fotografia œlubna œlšsk

fotografia œlubna œlšsk - fotografia œlubna œlšskfotografia œlubna œlšsk.

Zadzwoń pod numer 504155957 morze mają.

Moge sprzedac 2001 tylko tyle ze anglik ja nim jeszcze jedze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

skrzynia biegów

Wydaje mi się że te dobre opinie są troche przesadzone o niezawodności.Ma tinkę z 2005r 100000tyś przebiegu 2,2diesel i naprawiałem skrzynię biegów.Używaną jest cholernie ciężko kupić ok 2000zł(naprawa).Poza tym fajne auto i wygodne

proszę, powiedz jak go odmulić?

Almera
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Instrukcja obsługi

szukam instrukcji obsługi Almery Tino rok 2001

witam. prosze napisac jak w prosty sposób zlikwidowac zamulanie silnika???? keri2408@wp.pl

książka?

tyle co tam jest napisane, to nic!mam ją, i wniczym wam nie pomoże ! jakiś problem, błachostka,i jest napisane .....zgłoś się do dilera..... a tam 70-120 zł.padła kamera coania ,3200tyś. wieczny problem z poduchami ,(kostki pod siedzeniem kierowcy) 5 rozy 70 zł. aż sam wyciołem kostki i zlutowałem przewody.do dziś problem z głowy.czujnik wału rozrządu, wymiana 2szt.600zł. nie pomogło,łańcuch, ślizgi,napinacz, koła zembate,4000tyś.nie pomogło.dopiero po wymianie pompy wodnej lampka zgasła. nie proponuje nikomu.nasze serwisy robią kase a zamiennika nie znajdziecie!kto niewierzy niech se sprawdzi!!!

Witam mam też taką almerę

Chciałem zapytać czy coś panu się udało z tym z robić? Jaikby mógł pan wysłać mi smsa ja oddzwonie. Rzadko korzystam z internetu

INSTRUKCJA OBSŁUGI - NISSAN ALMERA TINO

http://rapiddigger.com/download/nissan-almera-tino-instrukcja-pl-pdf-8362932/

A ma ktoś może lub wie z kąd mozna zciągnąć mapy do nawigacji. N.A.2003r. ??? nigdzie nie moge tego znależć.

nisssan almera tino 2.2 dci

moze byc zwarcie i proponuje odwiedzic serwis najlepiej autryzowany,bo po naprawie rodzimych mechanizatorow kamerka moze duzo kosztowac a nowa nie jest tania.

nissan almera tino 2.2 dci

Witam Niemcy tez kreca liczniki wiec moze kilometrow jest wiecej,czy osobiscie go sprowadziles czy od rodzimych przedsiebiorcow,czy nie byl bity.

zamulanie silnika do 1500 obr/min

chętnie skorzystam z twojej uprzejmości i prosił bym o opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres karolakp@wp.pl z góry dziękuję.

prosba o opis

olekchenc@gmail.com

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

do góry