Widok
Nissan Almera Tino
Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
więcej
Tino 1,8 2003 Acenta na gwarancji
Jestem swiezym posiadaczem tego autka. Poki co jestem pod jego wrazeniem, choc mam kilka uwag i pytan. Czy w swoich autach tez macie drżący drążek zmiany biegów? Moj w trakci mocniejszego przyspieszania drzy i wydaje dziwne metaliczno-plastikowe dzwieki. Czy brak ogrzewanych lusterek to standard? Ja mam najwyzsza wersje Acenta i ogrzewanych lusterek ni ma. To samo dotyczy GPS-a. Mam wyswietlacz i wszystko co trzeba ale chyba nie ma nawigacji.
Poprosze tez o rade jesli chodzi o instalacje gazowa - mysle o sekwencji.
No i jak wyglada sprawa z zamontowaniem xenonow? Czy ktos z was myslale o jakims delikatnym tuningu optycznym? Moze linki do stron?
Poki co auto jest bomba - duze, w miare zrywne no i calkiem ekonomiczne jak na swoja mase i gabaryty. W miescie okolo 9, a na trasie jak sie nie szaleje to nawet i 6,4.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi i opinie na maila.
Poprosze tez o rade jesli chodzi o instalacje gazowa - mysle o sekwencji.
No i jak wyglada sprawa z zamontowaniem xenonow? Czy ktos z was myslale o jakims delikatnym tuningu optycznym? Moze linki do stron?
Poki co auto jest bomba - duze, w miare zrywne no i calkiem ekonomiczne jak na swoja mase i gabaryty. W miescie okolo 9, a na trasie jak sie nie szaleje to nawet i 6,4.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi i opinie na maila.
opinia almera Tino
Posiadam almerę Tino rocznik 2003 ,po II przeglądzie, który został wykonany w listopadzie 2005 zrobiłem około 3000km, silnik wziąl prawie 2l oleju, po zgłoszeniu tego faktu w salonie specjalnie zespół serwisowy sie nie zdziwił .Zaproponowano mi procedurę ważenia oleju i plombowanie silnika.Ze żródeł prasowych wie ,że jest to wada silnika do której salony nissana nie chcą się przyznać.Takie ilości oleju to stare silniki od żuka nie pobierały na 1000km.Kpina
Tino 2.2 DI
posiadam to przesympatyczne autko od kilku dni,rok 2001,przebieg 110 tys oryginalny.Wydaje mi się,że się muli do 2500 obr/min,później idzie. Mam pytanie! Te silniki tak mają,czy może katalizator jest zapchany.Ale to raczej jest niemożliwe przy tym przebiegu! Szukam radia CD do niego. Ewentualnie zamienie na kasete z dopłatą! tel. 663 699 953
Tino 1,8 2003 z instalacją gazową
ogólnie mówiąc bardzo dobre auto. Mam instalację gazową II generacji, jestem zadowolny. Ale jeśłi chodzi o spalanie to na benzynie 11l/100, na gazie 13/14 l na 100 km, trasa 30 %, miasto 70%. Oleju faktycznie trzeba dolewać, ale niewarto jechać do serwisu, ponieważ po ekspertyzie dowiemy się, że ten typ tak ma i nic poza tym. Trzeba zaglądac pod maskę i sprawdzać.