Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie scenic

Daltego że jest przedewszystkim bardziej dynamiczny!próbowałem 19, dti scenic - idzie, almera tino 2,2 di do 2000 tys poprostu jest zamulona, owszem ciągnie ale powyżej!!!1pzdro

tino1,8 2004rok

autko ok....fakt,,zgodzę się że bierze olej.....
zagazowaną mam od 2 lat i jest wszystko dobrze , nissany są jedną z niewilu marek które dobrze znoszą gaz....
aaaaa...i zapala się inspekcja co 15000 tys na wyświetlaczu , ale idzie ją wykasować przyciskami od sterowania radiem.......

Instrukcja do TINO

Posiadam taką instrukcje w języku polskim, w formacie pdf, jesli ktoś chce to prosze o kontakt email: albertosa@wp.pl, lub tel. 508 308 628

tylko nisan rewelacja!

Tina 2,2 dci 2005r

Mam ja 3 miesiace sprowadzona z niemiec fajnie jezdzi i jest ok. ostatnio na trsie zróznicowanej troche korków przed rondami wyszla mi 5,2 l na 100. jestok. szukam instrukcji o elektryce tego samochodziku, powidzcie mi jeszcze gdzie kupic pokrowce na siedzenia .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tino 1.8 ben+gaz

Bardzo fajne autko nie jest takie złe przy starcie troszkę jest słabe ale jak się wrzuci wyższe biegi idzie nawet dobrze :).
Z tyłu ma kilka fajnych stoliczków więc można spokojnie podczas podróży coś zjeść,ma duży bagażnik więc można dużo rzeczy za pakować

Tino 2,2 DTI 2002

Jestem posiadaczem tego autka od września 2007. Słabym jego punktem są łożyska w skrzyni biegów. W wielu egzemplarzach po przekroczeniu 150 tys. zaczynają huczeć. Mechanik, który specjalizuje się w wymianie tych łożysk stwierdził, że to Japończycy za coś chcieli się zemścić tymi łożyskami. Dodatkowo wg mnie słabej jakości są plastiki wewnątrz, chociaż nic nie skrzypi ani stuka. Jeżeli chodzi o zamulanie silnika do 1500 obr/min to jest na to prosty sposób. Zainteresowanym mogę opisać go meilu. Pozostałe wrażenia - patrz ocena punktowa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

114KM

tino 1,8 benzyna

odnosnie radia wymien na jakies dobre typu sony itp, ktore bedzie mialo wejscie na pen drive i plyty ja tak zrobilem stare kasetowe wywalilem i zamontowalem radio sony kupione w media markt, a tak pozatym mam te autko od nowosci 2001 rok 255tys km co 100tys pada mechanizm przednich wycieraczek teraz padl mechanizm tylnej, wymienony rozrzad (droga zabawa ;( ) i katalizator do wymiany, i moj tez strasznie muli tak do 2,5tys obrotow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zamulanie

ja chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres tomeg111@wp.pl z góry dzięki

ja chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres tomeg111@wp.pl z góry dzięki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tino 2.2Di

ja tez chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres rafalek1691@wp.pl z góry dzięki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tino 2,2Di

Mam już Tino od prawie półtorej roku i zrobiłem nim prawie 50 tyś. Na liczniku mam prawie 240 tyś. Mechanik, który go oglądał powiedział, że nie da sobie ręki uciąć czy stan licznika jest prawdziwy( samochód sprowadzany) ale po badaniu stwierdził ze spokojnie kolejne 200 tys. powinienem zrobić bez zbędnych inwestycji. Spalanie utrzymuje się na poziomie 6,5 l/100, Dwa razy próbowałem auto na trasie do Chorwacji. Jednego roku jadąc w dwie osoby + bagaż spalił mi średnio około 6,0 l W tym roku jechałem w 5 osób + bagaż i jadąc mało ekonomicznie spalił średnio 7,0 l Jedyną rzeczą która mnie trochę denerwuje to że zaczyna mi dymić szczególnie przy odpalaniu i przy wciśnięciu gazu do podłogi lub redukcji jak wyprzedzam, ale ponoć to normalne przy turbinie.
Jak na razie wymieniłem:
Sprężyny tylnie na nowe około 500 zł (znalazłem sklep w Łodzi) w serwisie zaproponowano mi cenę 1500-2000tyś
Świece żarowe po około 100 zł
Zaczyna mi się cos dziać z silniczkiem od wycieraczek, ale to ponoć standard w tym modelu nissana.

Witam!

od prawie dwóch lat jeżdżę tino 2.2 d i jestem zadowolony,mówicie że muli ale to normalne w tych silnikach po prostu on musi mieć obroty także przy ruszaniu a oczywiście po przekroczeniu 2000 obr. dostaje turbo i dopiero przyspiesza ładnie ..pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

też prosiłbym o sposób na odmulenie mojego nissana

Jedyna kobieta...

Mam problem z wycieraczkami,zatrzymują się w połowie szyby czy to wina silniczka?ile kosztuje wymiana bądż naprawa byłabym wdzięczna za odpowiedz a co do samego autka to nie mam zastrzeżeń jedyne co w nim wymieniłam to olej i filtry no i akumulator bo 28 st.C nie wytrzymał a co do mulenia...diesle tak maja,aby "załapać"muszą wskoczyć na min.2000 obrotów,moja rada to wcisnąć pedał do końca(do podłogi)szybciej załapie bez redukcji biegów.Radyjko mam orginał i czasem nie załapuje płyt podejrzewam że winą jest laser
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Scenic a Almera

Wcześniej miałam scenica teraz Almerę polecam Almerkę jestem zadowolona zwłaszcza przy wchodzeniu w zakręt scenic się nie milo wychyla,gdy pierwszy raz wsiadłam do Almery to była największa różnica Tino świetnie się trzyma drogi i zamiast paska ma łańcuch ogromny +jak dla mnie polecam naprawdę:)

dla Tomka

Przede wszystkim zwróć uwagę na ortografię, a poza tym auto jest super, zwłaszcza z silnikiem 1,8 benzyna. Najlepsze jakie miałem.

NIE ZAWODNY.

Posiadam ten samochód rocznik 2001 poj.1800 moc, 114 na licz, 100 tyś kim benz 95 ,pali na 100 km od 6,5 7 l. mam go 3 lata bez awarjii bardzo jestem zadowolony od początku jego eksplatacji jest serwisowany .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prośba o poradę

Jeśli można ja też bardzo bym prosił o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika 2,2Di na niskich obrotach - na adres phulabel@wp.pl, z góry dzięk!i

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

do góry