Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zamulanie

ja chętnie skorzystam z twojej propozycji i prosił bym o ten opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres tomeg111@wp.pl z góry dzięki

tino 1,8 benzyna

odnosnie radia wymien na jakies dobre typu sony itp, ktore bedzie mialo wejscie na pen drive i plyty ja tak zrobilem stare kasetowe wywalilem i zamontowalem radio sony kupione w media markt, a tak pozatym mam te autko od nowosci 2001 rok 255tys km co 100tys pada mechanizm przednich wycieraczek teraz padl mechanizm tylnej, wymienony rozrzad (droga zabawa ;( ) i katalizator do wymiany, i moj tez strasznie muli tak do 2,5tys obrotow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

114KM

Tino 2,2 DTI 2002

Jestem posiadaczem tego autka od września 2007. Słabym jego punktem są łożyska w skrzyni biegów. W wielu egzemplarzach po przekroczeniu 150 tys. zaczynają huczeć. Mechanik, który specjalizuje się w wymianie tych łożysk stwierdził, że to Japończycy za coś chcieli się zemścić tymi łożyskami. Dodatkowo wg mnie słabej jakości są plastiki wewnątrz, chociaż nic nie skrzypi ani stuka. Jeżeli chodzi o zamulanie silnika do 1500 obr/min to jest na to prosty sposób. Zainteresowanym mogę opisać go meilu. Pozostałe wrażenia - patrz ocena punktowa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

Tino 1.8 ben+gaz

Bardzo fajne autko nie jest takie złe przy starcie troszkę jest słabe ale jak się wrzuci wyższe biegi idzie nawet dobrze :).
Z tyłu ma kilka fajnych stoliczków więc można spokojnie podczas podróży coś zjeść,ma duży bagażnik więc można dużo rzeczy za pakować

Tina 2,2 dci 2005r

Mam ja 3 miesiace sprowadzona z niemiec fajnie jezdzi i jest ok. ostatnio na trsie zróznicowanej troche korków przed rondami wyszla mi 5,2 l na 100. jestok. szukam instrukcji o elektryce tego samochodziku, powidzcie mi jeszcze gdzie kupic pokrowce na siedzenia .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko nisan rewelacja!

Instrukcja do TINO

Posiadam taką instrukcje w języku polskim, w formacie pdf, jesli ktoś chce to prosze o kontakt email: albertosa@wp.pl, lub tel. 508 308 628

tino1,8 2004rok

autko ok....fakt,,zgodzę się że bierze olej.....
zagazowaną mam od 2 lat i jest wszystko dobrze , nissany są jedną z niewilu marek które dobrze znoszą gaz....
aaaaa...i zapala się inspekcja co 15000 tys na wyświetlaczu , ale idzie ją wykasować przyciskami od sterowania radiem.......

zdecydowanie scenic

Daltego że jest przedewszystkim bardziej dynamiczny!próbowałem 19, dti scenic - idzie, almera tino 2,2 di do 2000 tys poprostu jest zamulona, owszem ciągnie ale powyżej!!!1pzdro

NYSSAn czy syRENO

może ktoś z Was poradzi mi co zdecydować--mam do wyboru dwa samochody: nissan tino 2.2di i scenik 1.9 dti .bardzo Was proszęe o radę i argumenty. dzieki
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 10

tino 1.8 gaz

nie polecam montowania gazu choc sam posiadam bo taki kupiłem . Wszelcy mechanicy od gazu i nie tylko mowia ze ten silnik nie lubi gazu . I faktycznie nie polecam .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

almerka tino

Posiadam almwre tino 2,2 dci rok 2005 114KM . Auto dla mnie bomba. w rok i 3 miesiace przejechalem 83000 km bez najmniejszej awarii. Fakt że olej wymieniam co 10000 km. Bardzo komfortowe na trasie przy tym spalanie 6,4 litra polecam

jeżeli ktoś nie odróżnia daewoo czy chevroleta od nissana to już jego osobisty problem ja miałem okazję przejechać się i daewoo i nissanem i różnica jest kolosalna a bagażnik owszem jest krótki ale głęboki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

spoko

ja mam 1 rok 2.2 dti 2001r i jak narazie bez usterek, może troche przymulony do 2 tyś obortów ale ogólnie jest spoko . a i to nie jest żadne daewoo - może te po 2002r mają silniki z reno i to już lipa

a po 2004 r. przejęty przez GM jako Chevrolet Rezzo

i tak sprzedają to badziewie pod kolejnymi nazwami, mikro bagażnik jak na auto rodzinne, nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tina 2,2 dci

Dopiero co kupilem autko nie wiele nim przejechalem rok prod. 2005 diesel poszukuje instrukcji w jezyku polskim oraz informacji na temat mozliwosci przeprogreamowania danych na wyswietlaczu na jezyk polski prosze o pomoc

Ile koni mechanicznych ma silnik 2,2 diesel???

Masz niedokładny link kolego. Oto prawidłowy:

http://www.allegro.pl/item689451533_almera_tino_silniczek_wycieraczek_przod_regenerac.html

Aa, trzymam do goscia numer tlfonu, jesli ktos chce: 502 322 960

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

do góry