Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tino diesel 2003

panowie ja kupiłem Tino z przebiegiem 144 tys teraz ma 165 tys wymianiam olej co 15 tys i nigdy nie dolałem kropli oleju. Ja osobiście jestem zdziwiony tym co piszecie chociaż byłem przygotowany na dolewanie znając opinie użytkowników. Pewnie w tym temacie jestem farciarzem ;-)

tino 1,8 114km

autko super wygodny bezawaryjny mam go dwa lata od pięciu lat na gazie sekwecji pali 10 l gazu oleju nie bierze przynajmniej na razie jestem mega zadowolony

Almerka Tinka 2.2di

Właśnie takiego kupiłem i ciekawi mnie co zrobić z tym zamulaniem do 1500 obr/nmin

Od trzech lat na gazie bez zarzutu

TINO 2,2 dCi 2004r

Posiadam Tinę od 5-ciu miesięcy kupiona z przebiegiem 300 tyś. Auto całkowicie niezawodne, spalanie od 6.5-8 na trasie i 8.5-10 w mieście. Wentylacja i klima super, bardzo komfortowa i pakowna. Doskonałe prowadzenie, silnik bardzo dynamiczny i elastyczny. Przez ten okres zregenerowałem tylko alternator, oleju nie bierze ani grama. Tino przez swoją niezawodność napewno jest tańsze w utrzymaniu niż Scenic czy C-max do tego wyposażenie standardowe bije konkurencję na głowę, przykładowo nieoceniona kamera cofania

almera tino

Witam.Czy mógłby pan mi podać kontakt do osoby która regeneruje silniczki do wycieraczek?mójadres:slawekK1960@vp.pl pozdrawiam

mulenie do 1500 obrotów

Jeśli można poprosze o infor to. mulenia się na niskich obrotach.
jadaba4@wp.pl
Dzięki za info.

A ja przejechalem juz prawie 100 tys. na gazie bez problemow owszem bierze olej jak kazdy,a co do wycieraczek to trzeba nie doposcic do zacierania sie mechanizmu ramion na bolcach to nic nie dzieje sie wtedy z silnikiem.Jezeli wycieraczki zaczynaja wolniej pracowac to nalezy wymatowac caly mechanizm wybic bolce prowadzace wyczycsic i przesmarowac.

W schowku

Jan

Moje tino chyba ma spadek napięcia podczas jazdy zegar dostaje maleja istna dyskoteka . Moze ktoś ma informacje jaki jest problem
.

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

do góry