Widok

No Saint Luzifer Scandium

No Saint Luzifer Scandium za 1400 plnow jest wart grzechu czy nie jest...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
RAMA oczywiscie...No Saint Luzifer Scandium....
gdybym ważył ze 60 kg pewnie bym sie na niego skusił, ale tak nie jest :)
zajrzyj na forum light-bika co 2 wylajtowany rower bazuje na ramie no sainta.
i co drugi się łamie.

www.trek.gd.pl
czyli odradzacie kupowania tej ramy ? zastanawiam sie właśnie nad zmianą i nie wiem czy no saint.. to dobre rozwiązanie czy nie. hm?
co do łamania się co drugiej, to może Sławek jako że startuje w całym kraju to widział te masy połamanych no saintów...
Ja jednak śledząc forum LB zanotowałem jedynie jeden taki przypadek... A jeden jeszcze o niczym nie świadczy.
Sam ważę zależnie od pory roku w granicach 75-80, no i na razie jakoś nie udało mi się go połamać przez rok jeżdżenia (a kupiłem już używaną), ale może zbyt delikatnie go traktuje ?

Ja z moim skromnym doświadczeniem mogę powiedzieć tylko tyle, że to fajna rama o pasującej mi geometrii i świetnym stosunkiem waga/cena. Moja w rozmiarze 20 ze stalowymi piwotami i hakiem przerzutki ważyła ok 1350g.

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry