LATO, 6 lipca 2017r Noc Restauracji Gdańsk, Restauracja ŻABUSIA, poczęstunek z Kaszubskiego stołu to rarytasy: twaróg, masełko, mleko prosto od krówki, konfitury, chleb i wędliny własnego wyrobu, ogóreczki, pikle, wszystko mniam. No i nastał ten moment, zgodnie z zasadą tegorocznej Nocy Restauracji na stołach zawitało pięć potraw. W ŻABUSI, uwaga to były same pyszności; Amuse bouche: grasica cielęca souse vide, chleb z prawdziwkami, następnie pierożki z jelenia i mąki z żołędzi, konfitura z owoców leśnych – palce lizać, ale niezaspokojeni smakiem, kolejne doznanie okoń z Kaszub, kompresowany burak i cytrusy z kolendrą, no i jak by było mało tych wspaniałych smakołyków na stół podano kaczkę confit z gołąbkami z czerwonej kapusty, młody bób, porto – chwila wytchnienia przed deserem, a deser też palce lizać; długo dojrzewający piernik miodowy ze śliwką, lody z jagody rokitnika, tiul czekoladowy, karmel palony z kolendrą. Ukłony uznania dla Szefa Kuchni Pana Mariusza Wolskiego i całej ekipy z kuchni, dla obsługi i oczywiście dla Pni Sławy wspaniałej Szefowej. Na pewno jeszcze nie raz tam wrócimy.