Widok

Nosaint + RS Sid Race

Mam do sprzedania ramę Nosaint MaxAri 994g + amortyzator RS Sid Race, Zestaw dobrze zgrany kolorystycznie.
Stery gratis:)

Wiecej info na maila: MrClean@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gary Fisher sam przyznał się, że tworząc rower górski przypadkowo miał pod ręką stary rowerek na kole 26" i on stał się protoplastą roweru górskiego. Czyli zwykły przypadek:) Później dopiero zaczął kombinować z dużym kołem. Moim skromnym zdaniem (a prowadzę też sklep rowerowy) przyszłość należy do koła 29". Góral z małym kołem za kilka lat będzie luksusem dla hobbistów:)
Prawdopodobnie tak się stanie, w Ameryce te rowery zdobyły już sporą popularność.

Jak czytam, że dla dobrego rowerzysty środek ciężkości nie ma znaczenia, albo ktoś pisze, że coś jest nieprawdą, mimo, że nawet nie zapoznał się z tematem, to poprawia mi się humor. Dzięki. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja opinia opiera się też na obserwowanych r******h producentów rowerów:) Dla osób niższych wzrostem i lubiących większą manewrowość roweru rynek szykuje nowy standard czyli 27.5".

Cóż pożyjemy, zobaczymy.
ciekawie sie zapowiada ale tracimy glowny watek.
nawazniejsze to zeby noga podawała nawet gdy nie chce ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
bzdura
mam 167 cm wzrostu i jeżdżę na 29". nie zauważyłem by rower był mniej zwrotny od 26tki. mało tego. 29tka lepiej trzyma w zakretach i jest bardziej przewidywalna. dlatego mówienie tu o zwrotności gorszej do 26 tki to bzdura.
27,5 natomiast może znaleźć zastosowanie z innych względów. problemem jest budowanie rowerów na kołach 29 z dużym skokiem zawieszenia - powyżej 120mm. taki rower statycznie bez sagu robi się strasznie wysoki i uważam, że 27,5 może znaleźć szersze zastosowanie w fulach powyżej 140mm skoku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rowery

Serwis rowerów GAZELLE (19 odpowiedzi)

Cześć, wiecie gdzie jest dobry i sprawdzony serwis rowerów Gazelle? Nie chcę dać swojego do...

do góry