Widok

Nosaint + RS Sid Race

Mam do sprzedania ramę Nosaint MaxAri 994g + amortyzator RS Sid Race, Zestaw dobrze zgrany kolorystycznie.
Stery gratis:)

Wiecej info na maila: MrClean@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
bedzie 29? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie rzucam to w ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Żartowałem hehe:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Coś mi się zdaje, że w przyszłym sezonie cały trójmiejski "czub" będzie siedział na 29erach :) Nawet ja się lekko przymierzam choć do czuba mi co nieco brakuje, hihihihi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
rower sam nie jedzie. 29 nie potrzebny zeby byc dobrym :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nieeeee ?
Dzięki za uświadomienie, to jednak nie kupuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kolego przejedz sie na 26. nastepnie zrob od razu ta sama trase na 29 i ponownie wroc na 26. problem sam sie rozstrzygnie. jesli umiesz jezdzic i nie jestes trzepakiem to wybor 29 bedzie jednym :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak to jest takie super to czemu zmiany idą tak wolno? I po cholerę ktoś wymyślał MTB na 26?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak tarcze są lepsze od cantilever to po co ktoś je wymyślał, a tym bardziej po cholere v-brake?
29" to żadna nowość, 10,15lat temu bez problemu była dostępna masa góralów mtb na kołach i szerokich oponach 28"

p.s. 28"=29" jeśli chodzi o dokładny wymiar a nie nazwę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jooo, ja żem też widział masa takich góralów!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poczytaj sobie o ewolucji rowerów MTB oraz o tym, że pierwsze 29 miały źle położony środek ciężkości, co powodowało problemy i odrzucenie produkcji. Teraz ten problem rozwiązano.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
>>> p.s. 28"=29" jeśli chodzi o dokładny wymiar a nie nazwę

26'', 27,5'', 28'', 29'' - to umowna średnica całego koła (razem z oponą), a nie obręczy. Obecnie mocno umowna - bo np. koło z oponą 559x65 (czyli typowe dla ostrzejszych odmian kolarstwa 2,5''x26'') będzie miało średnicę może nawet większą od szosowego 28'', a czterocalowe opony do snowbike pewnie dorównują 29''.

Jak już mówimy o dokładnych rozmiarach, to lepiej używać metrycznych rozmiarów obręczy - 559 (26'') czy 622 (28'', 29'')

To tyle w temacie Nosaint + RS Sid ;p

pozdr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Została jeszcze rama, amorek się sprzedał, do tego kierownica kcnc, i przerzutka xtr tył ;) do sprzedania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak by ktoś się spóźnił z amorkiem, to jeszcze ja mam. Przy okazji super koła 26''
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3053914
a jak ktoś chce magura durin race 26 to ja też jeszcze mam :)
Podaj gdzies to wyczytał. Rower to dosc proste urzadzenie i problem wydaje sie raczej z d*py.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Musisz sam sobie poszukać jeżeli jesteś tym zainteresowany, od tego jest google. Ale podpowiem Ci, w latach 90'tych rower górski na większych kołach chciał stworzyć Gary Fisher, tyle, że przerzucenie geometrii ramy z 26 było błędem. Rower to dla Ciebie proste urządzenie, bo wsiadasz, pedałujesz, coś tam naciągasz i jedzie się fajnie, zastanów się jednak ile pracy musi włożyć inżynier w konstrukcję, żeby było odpowiednio dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
No i wlasnie o to chodzi. Dla inzyniera obeznanego w temacie wyrownowazenie roweru to bulka z maslem. Dlatego twierdzenia ze udalo sie to zrobic dopiero teraz sa nieprawdziwe.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
w ogole to jakas sciema z tym srodkiem ciezkosci. Dla do dobrego jezdzca to zaden problem. 29 ma swoje plusy ale jak patrze na obecna tu podjarke tematem to refleks szachisty i smiech na sali :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry