Widok

Notre-Dame de Paris

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Notre-Dame de Paris.
Notre-Dame de Paris

Tłumaczenie: Zbigniew Książek i Piotr Olkusz

Historia miłości Quasimodo - Dzwonnika z Notre-Dame do pięknej cyganki Esmeraldy, która staje się przedmiotem pożądania kapłana Frollo i żołnierza Phoebusa... już niebawem złamie Ci serce w Gdyni!

Po siedemnastu latach od głośnej paryskiej premiery musicalu doczekaliśmy się Dzwonnika również w Polsce!

19 czerwca 2015 roku ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jest najlepszy musical jaki kiedykolwiek widziałam. Cudowne widowisko, warte tych pieniędzy. Muzyka, choreografia. ...Tancerze przeszli samych siebie. Brawo nasi. Gratulacje dla całego zespołu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

FAN

To jest spełnienie jednego z moich marzeń, dwa lata temu byłam na kameralnym koncercie Łukasza Zagrobelnego, podczas tego występu zaśpiewał Czas katedr, i to wywarło na mnie takie wrażenie, że obejrzałam cały spektakl następnego dnia, potem nawet kilkakrotnie i zakochałam się w tym spektaklu. Dołożę wszelkich starań żeby przejechać te prawie 600 km i obejrzeć go na żywo :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

widz

Ja tez jestem troche rozczarowana, pierwsza czesc nudna, ciezko zrozumiec co spiewaja aktorzy- moze kwestia slabego naglosnienia, zbyt duzo tanca, malo fabuly. Druga czesc zdecdowanie lepsza. Najlepszy Janek Traczyk. Ogolnie ocena 4 na 6. Nie zakochalam sie. Czytajac tyle pozytywnych komentarzy liczylam na cos wiecej, jak dla mnie abraklo klimatu. Ogladajac wiele musicali za granica ten wypada srednio.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

notre dame de paris

byłam widzialam jestem pod wielkim wrazeniem polecam wszystkim
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

tłumaczenie

Widowsko przepiękne, ale kiepsko przetłumaczone teksty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Katedry !!

Przepiękne i wzruszające widowisko a Jan Traczyk i jego głos.. dreszcze i chcę jeszcze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

spektakl przyjemny dla oka ale nie dla ucha

Piękna scenografia z wykorzystaniem światłocieni. Piękne sceny zbiorowe z udziałem akrobatów. Duże brawa dla nich. Według mnie uratowali przedstawienie. Bardzo słabe wykonanie piosenek przez solistów. Na wysokich totalnie polecieli. Esmeralda zupełnie nieudana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Udany

Byłam 13 grudnia i uważam spektakl za bardzo udany:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem na wielu spektaklach w Muzycznym

w tym roku na sześciu ;
Czas Katedr jest piękny i wzruszający , może trafiłem na lepszą obsadę bo poza
Quasimodo wszyscy perfekcyjnie zaśpiewali a w głosie ''poety'' można się zakochać. Byłem 13 grudnia;
serdecznie wszystkim polecam !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fantastyczny!

Byłam dwa razy. Rewelacja. P. Maja Gadzińska - wspaniały wokal, gra aktorska, piękny, zmysłowy taniec, w czasie ostatniej solowej piosenki o miłości - popłakałam się normalnie. P. Jan Traczyk - jest tak dobry jak Bruno Pelletier, a może lepszy, katedry na bis - fantastycznie!!! Ciary, wzruszenie, nawyższy poziom wokalny. Pewnie pójdę jeszcze raz :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam!!!

Na spektaklu byłam 13 grudnia i już wiem że pójdę jeszcze raz. Dziękuję za wspaniały wieczór :)Mam nadzieję że trafię na ten sam skład bo całość była fantastyczna soliści, tancerze i przepiękna muzyka. Jeszcze raz dziękuję całej ekipie z tego dnia za piękne wrażenia ,mam nadzieję że w przyszłym roku trafię na ten sam skład solistów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byłem na wszystkich spektaklach w Muzycznym poczynając od Arbuzowego Smoka

Scenografia - beznadziejna, a mieli pole do popisu - Paryż
Stroje - beznadziejne, cyganie w szmatach i dżinsach
Muzyka - monotonna i głośna
Aktorzy - młode pokolenie, śpiewają niewyraźnie i mają słabe głosy, brak wyrazistości w rolach pierwszoplanowych
Taniec - niezły
Akrobacje - dobre, ale breakdance niezbyt tu pasował
Fabuła - nuda, zero wprowadzenia, zero emocji
Bisy - śmieszne 20 sekund, ale nie ma czego bisować

Teatr Muzyczny się stacza. Nie idźcie drogą Opery Bałtyckiej. Gdzie stroje, gdzie scenografia, gdzie zapadnie i obrotnice? Od momentu jak wprowadzili te zasłony i projektory to spektakle są w mroku, ciemne i ponure. Sama gra świateł i tańce na głowie nie wystarczą. Przy biletach za 85 zł można zrobić coś z rozmachem. Życzę powodzenia przy Wiedźminie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

hmm

Może nie wiesz, ale taka sama scenografia jest w Paryżu, Weronie, Londynie, bardzo podobne stroje, charakteryzacja itd. Zobacz na Youtube, to zrozumiesz że wszędzie na świecie ten musical ma wyglądać tak samo. Soliści w Gdyni zaśpiewali bardzo dobrze - też łatwo porównać ich występy z solistami za granicą, Niektórzy zaśpiewali genialnie, inni po prostu dobrze. Tancerze w Gdyni byli niewątpliwie lepsi niż ci w Paryżu. A jeśli nie podobała ci się muzyka - cóż,jedni lubią disco polo, inni operę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Te owacje na stojąco to jakaś plaga dzisiejszych czasów. Słoiki zachwycone bo pierwszy raz w teatrze byli. Proponuję jeszcze owacje na stojąco po seansach filmowych w kinie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zapomniałem jeszcze o beznadziejnym tłumaczeniu piosenek.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ghost, Zły, N de P to nie sa dobre spektakle. Ma to odzwierciedlenie w ocenach na tym portalu. Wczesniej oceny to 4,2-4,3 a obecnie 3,1-3,2.

Owacje na stojąco niezasluzone i niemiarodajne. Obok mnie siedziala grupa licealistow. W czasie spektaklu przysypiali, a gdy tylko sie skonczyl podskoczyli z miejsc wydajac okrzyki radosci. Radosc ta nie plynela jednak z doznań artystycznych, a z tego ze wreszcie mogli uruchomic smartfony, zrobic selfie ze scena i podzielic sie tym ze "znajomymi".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szału nie było...

Teatr Muzyczny zdecydowanie stać na więcej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

co z sierpniem

Chcialam zakupic bilety na sierpien i co??? Nie mozna.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie

nie można kupowac biletów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry